ШЕСТИ КЛАС привършвам аз - тема № 35

• 44 854
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • дядовата ръкавичка
Моето мнение е, че има драстична разлика между материала по математика за 6 клас и за 7 клас (доколкото си спомням от големия син). Така че се готвя за истинските трудности чак догодина.

В 7-ми клас материалът е доста по-труден от настоящия, така ли? Лошо, математиката не ми е силна страна .... нито пък БЕЛ, де, в настоящия му вид  Confused.
За "Хайдути" - младежът каза, че не трябвало да  учат цялото стихотворение наизуст. Преразкази, съчинения при нас също не се правят и поради тази причина съм изключително доволна от курса - почти всяка седмица имат за домашно преразказ, есе и др. Забелязвам, че изказът на сина чувствително се подобри вследствие на тези упражнения.
По математика са на диаграми (не помня аз да съм  учила в училище, но аз пък какво ли помня вече  Embarassed). Така или иначе, той бързичко ми обясни как се правят, та вече и аз съм в час   bowuu

# 151
Химикал, нещата не подлежат на сравнение. Peace Самата ти казваш, че учителката е давала поне санитарния минимум. И да не ти се вярва, има учители, които и това не дават, особено сред младите попълнения на гилдията . Преди време бях пуснала един тест по БЕЛ на познато дете, интересно ми е какво би получило като минимум това дете от учител по БЕ, който не знае кога се пише И и кога Й и който поправя в тест верно написани думи. Thinking И дали, ако детето ти се падне при такъв, ще си още на мнението, че курсът е излишен.

Да, грешки не правеше, но и минимумът беше малко под санитарния. Какво да ти кажа, имаше един учебник, май на "Архимед", но може и да греша, с по 3-4 задачи след урок, елементарни - една от тях, най-лесната, им се даваше за домашна. Двама я пишеха, останалите я преписваха и тя се съобразяваше с нивото на вторите. В час даде един елементарен пример и чака десет минути да го решат. Ако случайно някой е готов след половин минута (защото примерът не изисква повече време), му се зъби Confused По БЕЛ съм забелязвала непоправени грешки, но там е малко по-особено положението  Thinking Нека не четат от седмокласната тема тук (и без това са достатъчно притеснени), но тези нови правописни правила, за които така и не знам какво се реши - признава ли се новият речник, не се ли признава..., наистина може да стане проблем. Там половин единица я пиша късметлийска - зависи кой ще проверява и така. Пък и на курса няма гаранция, че всичко е както трябва. Като чета в съседната тема, мотаят ги с преразкази децата и по пробните изпити втори модул е на шест, а първи - греда. А точно първият модул, конкретно граматическата част, е най-важна. Преразкази правят от втори клас. Та затова съм така резервирана към курсовете специално по БЕЛ.

# 152
  • София

Повечето седмокласници от отбора на сина ми тази година бяха спрени от тренировки. Не знам как ще се отрази това на успехите им на ВО, но може би повече изобщо няма да се върнат в отбора...

Скрит текст:
Ами явно всеки познава  различен тип хора, нормално е. Децата около нас си ходят непроменено и в 7 клас на любимите занимания. Моята дъщеря 3 пъти седмично ходеше на двучасови репетиции по пеене, участваше и в конкурси у нас и навън, които отнемаха немалка част от времето й. Но пък й доставяха удоволствие и разнообразие. В  настощия й клас има две  или 3 момчета  (не помня точно),  които са в младежкия ни   отбор по водна топка.  В 7 клас не са остсъствали по техни думи от нито една тренировка. Правиха миналата година веднъж проект по нещо си у нас и ми стана интересно да се заговорим за кратко. Peace На най-добрата ми приятелка синът си ходеше и в 7 клас на английски. На друга моя позната синът е играч на Левски по футбол и баш в 7 клас ходи освен на тренировки и на два лагера с отбора.  Истината е, че в момента не се сещам за  познато дете, спряно от любимото му занимание заради важността на седмокласнта подготовка.Но хора има всчкакви, всеки си знае.

Колкото до изречението с амбициите, защо се разпознаваш лично ? Никъде не съм ги адресирала лично към теб тези думи. Обобщаващо имах предвид хората в темата и извън нея , които намират за излишен стремежът  детето да попадне  в училище с по-добра среда и че гимназията е просто някакво си  училище,  което дали  е хубаво или лошо - все тая, тъй като  няма особено  значение . За мен има ,  не се срамувам да го призная  и не виждам причина  да се оправдавам като ученичка за това свое виждане на нещата.

Саш,  и от какво  пък да не ни останат сили чак ? От това, че ще споделим мислите си и опита си  с някого тук? Не би трябвало.  Нима темите по випуски не са минали точно по този вече утъпкан  път и преди нас? Пък и деца, и мами са "оцелели".
Скрит текст:
Получих 3 запитвания само за 2 дни на лични, значи хората определено се интересуват от това да се  дискутира в темата  И въпроса с школите и подготовката в 7 клас, но не смеят да питат, по какви причини  - мога само да гадая. Една от тях е вероятно,  за да не  бъдат подканени да пият лайка с  такива истерички като мен Mr. Green, напитка, успокояваща преждевременно пренатегнатите им нерви.  hahaha JoyМайтапа го възприемам като добронамерен, Инди, да не останеш с друго впечатление... WinkДаже ми е  забавна поканата ти и наистина сутринта се черпих с един чай. Hug
А честно казано лично мен не ме  кефи идеята неща, касаещи принципно  повече хора, да се налага да се коментират предимно на лични.По останалите теми по класове  определено  не е така, срещат се хора с противоположни позиции, което е повече от разбираемо,  които обаче  умеят  взаимно да се изслушват. Та нали затова е форумът, иначе си има форми и на чат между двама..Но явно съм нещо сбъркана аз и не разбирам. Както и да е...

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 15:06 от Tropical Paradise

# 153
Преразкази не пишат, да не говорим за есета, аз ли не съм в час или доста
лежерно го карат нашите хора по БЕЛ  Thinking
Да, и моето впечатление е такова. Девойката ми каза, че госпожата била споделила, че догодина ще ги подготвя за кандидатстването, но не знам дали да разчитам. Вероятно ще ходи на курс по БЕЛ.

Аз мисля да го даваме по-спокойно в седми клас.Цвети ще продължи да си тренира баскетбол, тя напоследък почти само това прави- или е на тренировки, или е в двора на училището.
Вкъщи само яде, спи, чете и учи.
Купи си една тухла "Анатомия и физиология на човешкото тяло" и чете. Свали си всички серии на "Анатомията на Грей". Rolling Eyes
Такива работи про нас.

# 154
Фран, страх ме е да питам, но колко стана висока?  Simple Smile

За спорта: говоря за конкретния отбор на сина ми. Примери извън него - дал Господ.

# 155
Фран, страх ме е да питам, но колко стана висока?
Колкото мен. 178см. То, мен ме е страх да ти отговоря. Laughing

# 156
Да ти е жива и здрава!  Hug

# 157
Според мен трябва да се намери училището и начина за подготовка за всяко дете конкретно.

Спокойствието, което Химикал проповядва много ми харесва и много бих искала реалността при мен да е подобна, но Химикал, драга, попаднала си на дете, бе човек. Я ела у нас да видиш дали е толкова лесно.

Ооо, в тази възраст мързелът е епидемия и ние не бяхме подминати от него. Не че не е съгласна принципно с вижданията ми, не че не са и нейни, но винаги когато посочвах към сборника, се почваше едно - ама точно сега ли, нали съм си добре по математика, сега имам да уча по друго, спи ми се, яде ми се... В такива слуачи поемаш дълбоко въздух и ... приемаш временно да не си най-симпатичният родител на света Laughing

# 158
  • Дива Индия
Фран, живо и здраво да ти е момичето!!!  Grinning
Моят стремглаво порастна последните месец-два, гласът му се промени за две седмици. Съдейки по моя ръст, сравнен с неговия, вероятно е 168-170 см. Все се гледа има ли косми  Rolling Eyes .
Относно спортуването - синковеца не игра дори физическо тая година, заради операция на коляното. Но се надявам скоро вече да може. Иначе свири на китара и не съм се замисляла догодина да го спирам заради кандидатстването. То това вече просто би било върхът!

# 159
  • София
О, седмокласните страсти са затресли темата! Mr. Green
Русалке, що се прекръсти? ЕдваМ те познах! Grinning

Оф, моят синковец загубил учебника по Български език. ooooh!
Прибрано дете е иначе. Случва му се за пръв път. Къде ли не търсихме, зад диваните само дето не влязох... Няма го. Tired
Никъде няма учебници 2ра употреба. Само разходих свеки до Славейков напразно. Само нов- за 20лв/
Имате ли някой резервен, който да мога да купя?
Ей така изглежда:

# 160
  • Дива Индия
О, седмокласните страсти са затресли темата! Mr. Green
Тресе се, ала някои още се държим! Grinning

Като се прибирам, минавам покрай една книжарница, дето има такива учебници. Ще хвърля едно око и утре ще напиша ако има положителен отговор.

# 161
  • София
Супер!
Благодаря ти предварително!  bouquet
Аз отивам да търся и в  Продавланика. Praynig

# 162
  • някъде ... тук ...
Копче, намерих това - ама за употребяван пише 14лв Rolling Eyes
и това: http://www.facebook.com/Uchebnici.vtora.upotreba.napolovina

# 163
kopche, защо не го снимате? То и без това не остана до края на учебната година.

Русалката е време да си върне стария ник. Целия форум си я знае така. Как е на френски, английски или пък китайски "Пенсионирана Русалка"?

# 164
  • София
Фран, да не мислиш, че не ми мина и това през главата...
Но учебника е с инвентарен номер от училищната библиотека и трябва да се заприходи обратно в училището на края на срока. ooooh! Та... по-сложна е тя. Wink

Общи условия

Активация на акаунт