Щастливи заедно след "Aşka Sürgün" с проектите на Махсун Кърмъзъгюл и колеги '21

• 56 515
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Във връзка с "Колко странен е животът"-попитах едно момче което превежда турски песни дали може да я преведе.
Обеща ми,но и той като нашата Милена не може да смогне.
Съвестно ми е да моля Миленка,тя и без това ни угажда много.За което и благодаря от сърце.
Големи сме късметлийки че я открихме,или пък тя откри нас-не помня вече как беше.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 19:45 от вили-72

# 91
Аз съм за кратки разяснения и уточняване, ако не след сериала, то преди следващия. Приключваме с всякакви цялостни преводи и екстри. Нужно ни е да сме в крак с действието.

http://www.youtube.com/watch?v=gVdOQvx379Y

http://www.youtube.com/watch?v=3O3_jZsLZQY
Скрит текст:
Намерих песента на английски, както си я спомням от едно време. Но се оказа, че е стар руски/цигански романс. Хареса ми изпълнението на военния хор и оркестър, но си казах- Ще уплаша момичетата с такъв огромен военен хор и оркестър в темата Grinning. Та затова, компромисен вариант Simple Smile.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 20:57 от Iva49

# 92
 Heart EyesМилена, съгласна съм с мнението на Таня изцяло- и по диагонал става
А относно питанката ми - бях в twitter когато се появи изразването на МК, но после изчезна изказването и се появи другото което прибавено към незнаенето на езика ме учуди допълнително

# 93
  • София
Ta, .... песните - независимо какви - на МК, от НИЗМ, други народни - са ми много любими, но те наистина ми отнемат много време и ме разцентроват направо. За да наглася текста на една песен, така че да ми хареса, да съм убедена че предава съдържанието и емоцията, просто ми трябва време за опити и ... да си поразсъждавам по съдържанието. Затова предпочитам засега текстовете на песни да ги оставя на страна. Все пак след месец-месец и нещо ще настъпи ваканция за текущите сериали и тогава ще мога да се занимая на воля с песните.

Дребните текущи сведения - да заемат време, ала не толкова. И не искам да се връщам към тях после. Ако не ги направя на момента, няма да им дойде времето изобщо.

За резюме на серия от 2 часа, както са нашите - ами поне трябва да се изгледа и .... да се напише нещо - т.е. в най-добрия случай - 3 часа време. Аз поне не мога за по-малко. Лошото е, че аз никога нямам 3 часа непрекъснато време, заради ангажиментите ми вкъщи - имам по максимум 2 часа наведнъж. И ... като се разсея с нещичко допълнително - проточва се. Тази седмица не успях с 22-ри епизод, просто нямаше как,  наистина не бях в състояние физизчески. Сега ще се опитам да направя и двата епизода преди понеделник и ако ми остане време ми се иска да се върна и към някои от пропуснатите. Надявам се да нямам пречки през следващите 2 седмици, и да поотметна сериите. За Великденските празници съм си планирала една ваканция и ще пътувам, а след това .... пак започвам да уча. Така че, ще се старая много до края на сезона да съм в крак със сериите, па макар и в по-съкратени резюмета.

И, няма как да не споделя:
http://www.facebook.com/benimicinuzulmetv
„Не се измъчвай заради мен” е кандидат за наградите на 4-те телевизионни награди в Анталия в следните категории:
Най-добър драматичен сериал: „Не се измъчвай заради мен”
Най-добър режисьор на драматичен сериал: Серкан Биринджи
Най-добър главен оператор: Ерхан Макар
Най-добър актьор във второстепенна роля от драматичен сериал: Ахмед Варлъ
Най-добра актриса във второстепенна роля от драматичен сериал: Саджиде Ташанер
Най-добра музика от драматичен сериал: Найл Юртсевер – Метин Калач
Най-добър оригинален сценарий на драматичен сериал: „Не се измъчвай заради мен”/Онур Кочал – Селами Генли
Кога, как, къде да се следи - оставям на вас да проучите.

# 94
Скрит текст:

Иве   bouquet за клипчето,скоро на мен ми ми попадна това
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 21:21 от вили-72

# 95
Няколко думи за малката групичка гледащи НИЗМ, тя все пак е по-голяма от групичката негледащи.  Wink Ако не завъртим темата около някакъв сериал  - дори да не е НИЗМ, темата ще заприлича на табло от снимки на МК, с оскъдни мнения и споделени мисли - те и сега са дефицит.
Скрит текст:
"Черната роза" не събра достатъчно желаещи, а другите, които всяка от нас гледа, си имат теми (Съла, Хулиганът, Отмъщението, Чест и уважение и пр.).
От нас проучването за Анталия срещу мини-резюмета на 22. и 23. еп. на НИЗМ до вторник. Joy
Предлагам да се откажем от резюмета на епизоди 13.-17., а от 18. еп. съм задала само един въпрос за появата на Наз (единствената новост до този момент).

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 01:14 от Tania M.

# 96
Съгласна съм с Таня - всичко старо от НИЗМ да отпадне /според нейното уточнение/ и Милена да продължи със серийте оттук-нататък с резюмета, колкото да следим действието и понякога уточняващи въпроси колкото може по-малко/.

http://www.facebook.com/photo.php?v=357750157597378&set=vb.1 … ype=2&theater
Вили, в твоето клипче изпълнението е по-добро Hug.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 21:54 от Iva49

# 97
Скрит текст:
Извинявам се за заличения пост.

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 21:35 от Tania M.

# 98
# 99
Добрутро и хубав ден! Hug

Днес е денят на авиацията и космонавтиката:
  ЗЕМЯ   И   НЕБЕ
              от   Веселин  Ханчев

Върху земя човек роден е.
Но той на нея е роден
небе да вижда и да стене,
загуби ли го някой ден,
да чува в нежностите къси,
в делата, в болката дошла
не ударите на кръвта си,
а ударите на крила.

Но той на нея се роди
над себе си, непокорени,
да дири винаги звезди,
да ги достига и когато
до тях е стигнал, да скърби,
пак взрян в небето непознато
и смъртоносно може би.

Но той роден на нея бе
дори в пръстта и на колене,
да има пак едно небе,
небе да има и тогава,
когато няма и очи,
сам в себе си да го създава,
когато то се заличи.
Скрит текст:
НЕ, НЕ ТРЯБВА

Не, не трябва да свършват без време
неживелите още неща.
Трябва мислите друг да поеме
и брезата да пусне листа,
трябва кораба, влязъл в морето,
да достигне крайбрежни води,
да не спира в окопа шосето,
нероденото да се роди.

Не, не трябва напразно да стенат
непокритата къща сама,
хляба, който едва е наченат,
недошлите в ръцете писма.

Трябва залеза сам да се спусне,
трябва грозда да бъде прибран,
недокосната още от устни
да не съхне девичата длан,
да не зеят огнищата неми
и поемите с празни листа.

О, не трябва да свършват без време
неживелите още неща.

И това е още нещо любимо от В. Ханчев.

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 11:59 от Iva49

# 100
Здравейте

Скрит текст:
Скрит текст:
http://www.izlesene.com/video/mahsun-kirmizigul-haydar-haydarben-melamet-hirkasini/6391503?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=facebookshare

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 15:27 от вили-72

# 101
Във връзка с "Колко странен е животът"-попитах едно момче което превежда турски песни дали може да я преведе.
Обеща ми,но и той като нашата Милена не може да смогне.
Съвестно ми е да моля Миленка,тя и без това ни угажда много.За което и благодаря от сърце.
Големи сме късметлийки че я открихме,или пък тя откри нас-не помня вече как беше.

Момичета, минавам само да ви пожелая хубав и успешен, слънчев ден!
 Hug Аз също отпадам от " Черната роза".
Вили, ето превод на песента, на руски :
Скрит текст:

# 102
Тара мерси,имам текста на руски.
Скрит текст:

http://www.facebook.com/photo.php?v=127750603944064

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 13:44 от вили-72

# 103
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 15:27 от вили-72

# 104
Здравейте , момичета! Знам, че Ива и любител на кафето Hug

Това е за гледащите НИЗМ  http://www.youtube.com/watch?v=qKrFRK1UtbI
Малко облаци/макар и стара снимка/ от МК  -   за останалите кралици Heart Eyes -нали все пак е ден на авиацията и космонавтиката Laughing
Скрит текст:
и накрая едно на мен ми прилича на кленово листо, но с листо с очички е Peace :lo
Вили Hug ей го пак рошавичък Laughing
Скрит текст:
Хайде , пък песнити от вас  ppp /Танче,  Диди -хайде- вие сте  на ход/....

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 16:45 от vousetmoi

Общи условия

Активация на акаунт