Щастливи заедно след "Aşka Sürgün" с проектите на Махсун Кърмъзъгюл и колеги '21

• 56 514
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, днес с добро настроение ви поздравявам и … след обяд съм си запланувала да се занимая с НИЗМ и въпросчетата.

Инак – за „Карагюл” има ли заинтересовани, за да знам дали да превеждам резюмета.

Тара - имам резюме ... ама препълнена ти пощ. кутийка.

По повод „Галатасарай” – нали имаше мач за Шампиионската лига (даже два), и отборът загуби двубоя за четвъртфинала срещу „Реал Мадрид”, та и затова са излиянията и страданията на нашия герой. Последното е типично фенско:
Скрит текст:
Mahsun Kirmizigül‏@Mhsnkrmzgl
На шампиона на душите Г.С. благодаря за преживените щастливи моменти.
1:45 PM - 9 Apr 13
А пък тази мисла, за която пита Таня, не знам дали има нужда от специален повод:
Скрит текст:
На този свят всичко има край, неведоми са хорските пътища. Животът е много странен.
9:50 AM - 10 Apr 13
Въпросът от интервюто на Алишан (между другото, представянето на албума онази вечер е било повече от пищно и … много предизвикателно, дори … малко скандално):
http://www.sondakika.com/haber/haber-alisan-gorucu-evliligine-si … -bakiyor-4514589/
Скрит текст:
Алишан силно желае уреден брак
Дата на публикуване на новината: 11.04.2013 г.; 06:03 ч.
Алишан преживява с вълнение срещата на новия си албум „Обичам те малко повече” („Seni Biraz Fazla Sevdim”) с почитателите
……………..
САМО АЗ ОСТАНАХ ДА НЕ СЪМ ПРОБВАЛ ДА ПРАВЯ РЕЖИСУРА!
Вие имате ли мечта за режисура, както например Махсун Кърмъзъгюл, Йозджан Дениз и Емрах?
И без това само аз останах! Бате Махсун, бе първият който направи това и много добре го направи. След това Йозджан опита, и той бе успешен. Най-накрая Емрах пробва. „Не ме сравнявайте с другите” казал Емрах, според мен това е погрешен израз. В тази работа има и други, не си сам на пистата, разбира се, че ще те сравняват с тях. В тази работа, дори и да си от много отдавна, дори и да си доайен, ако по едно и също време правиш филм с конкурентите си, няма да можеш да се спасиш от съпоставянето. Аз не съм имал никаква мечта по режисурата. Бих искал да направя албум като на бате Махсун. Аз повече обичам музиката, но ако опитам режисура, ще бъде съвсем по кралски.

# 76
# 77
Вили много труден въпрос ни зададе   newsm78 А ми много са нещата първо загледах сериала после почнах да пиша в темата и открих приятели  с който споделяме радости и тревоги . Прочитайки биографията му преведена от Миленка открих , че и той е изгубил по голям брат и баща в детството също като мен . Харесвам песните които е изпял и създал в тях има много житейска истина и смисъл , допада ми и това , че има социална ангажираност в филмите си . И да не забравя топлите кафяви очи с които изразява всяка емоция и чувство в душата си . Безспорен талант пред който се прекланям с уважение и респект

# 78
А пък тази мисла, за която пита Таня, не знам дали има нужда от специален повод:

На този свят всичко има край, неведоми са хорските пътища. Животът е много странен.
9:50 AM - 10 Apr 13

Ами да, на мен ми се привиждат "неспециални поводи", защото горната мисла е също толкова обща и безвременна като тези две:
- „Човекът е странно същество. Обещава, пожелава, увлича се. Щура се, лута се. Но няма никакво спасение от това. Непоправим е." (МК)
- "Когато не обичаш някого, никога не му казвай обичам те. Защото най-голямата болка ... е да се влюбиш в някого, който не е влюбен." (М. Кентер, цитиран от МК)
Не е нужно да си МК или някой друг, за да измислиш това или някоя съкровена мисъл за майката, да речем.  Но все си мислся, че за да тръснеш за стотен път "Hayat  çok garip" или нещо от сорта - на пръв поглед ни в клин, ни в ръкав, някакъв "неспециален повод" от днешния ден или близкото минало провокира това. Примерно:
Скрит текст:
- Нещо е приключило току-що ("На този свят всичко има край ...)
- Довчера се е щурал, но от утре ще се лута ...  Simple Smile
- Някой е казал за пореден път "обичам те", без да е влюбен (и не вярвам това да е МК, поне не на този житейски етап).
Та затова като видя такава "мисла", питам, гадая, въобразявам си.  Както беше казала Ива по друг повод: "Хвърчила, въртолети, предчувствия, фантазии ..."

За протокола: аз няма да гледам "Черната роза", въпреки че заради вас изгледах първи епизод, и дотам.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 19:10 от Tania M.

# 79
Ааа Диди, такъв е въпроса на снимката не съм аз виновна Laughing
И поздравче с една позната мелодия.
Затварям очи и си представям ръцете на патрона по клавишите.

Хайде кафето от някой друг Hug Hug Hug
И аз няма да гледам "Черната роза". На съвсем друга вълна съм,някога може би ще изгледам и сериалите които започнах.Но явно няма да е скоро.

# 80
# 81
И още един въпрос за протокола. Някой друг гледа ли НИЗМ освен (по азбучен ред): Ана, Гинка (Муци), Ива, Милена, Таня, Тара (6).  newsm78

Ани, и аз търкалям 2-3 дини. Освен НИЗМ, поглеждам и "Отмъщението" с Берен и "20 минути" с Туба (единият доста напред в класациите, другият доста назад).
На теб и Тара -  приятно будуване със "Съла" и "Хулиганът" ("Черен вуйчо" в превод на Милена).  Hug

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 16:35 от Tania M.

# 82
 wavey Heart Eyes
Танче, като че ли сме това по домова книга - но затова пък гледаме качествено Laughing
Сега вече гледам и Съла и започнах и Хулиганът, но май дините под една мишница станаха много... Laughing И  едни  стари познайници  - калпазани с нова песен

MK-     Yıllarca kitaplarını ve yazılarını okuduğum Atilla Dorsay'ın yazı yazmamasına üzüldüm
 newsm78  не разбирам- какво съжалява че е чел?

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 16:39 от vousetmoi

# 83
За протокола и аз няма да гледам ЧР.

# 84
Sakallı Krala beğeni rekoru gelsin de Alem Kral görsün...
ONUN SILAHI ,ONUN SESI MIKRAFONU VE YAPTIKLARI KRISTAL GIBI ISLERI.....

Скрит текст:

# 85
MK- Yıllarca kitaplarını ve yazılarını okuduğum Atilla Dorsay'ın yazı yazmamasına üzüldüm
 newsm78  не разбирам- какво съжалява че е чел?

Ани, Милена ще преведе цитирания от теб последен пост на МК в Туитър, но в него става дума за статия (или статии) от Атила Дорсай. Ако не греша, днес са излезли публикации за позицията на Дорсай по разрушаването на киносалона "Емек" в Бейоглу. Но не знам дали постът на МК е във връзка с това.Досмеша ме от думите на Алишан, че само той не е станал режисьор - май се будалка с пеещите режисьори. Но пък ако е албум, да е кралски, като на Махсун аби. Пък и за уреден брак си мечтаел, той сериозно ли?
Вили, кажи нещичко, само снимки слагаш. на каква друга вълна си? newsm78

Вили, аз пък се надявах "другата вълна" да е по-приятна от сериалната. Не ти върви НИЗМ след 4. еп., понеже разбра, че МК е режисирал само първите три. Simple Smile
Скрит текст:
Честно казано, и аз взех да се нервирам, главно заради неразбирането при гледане онлайн и много разтегленото действие - или поне на мен ми изглежда такова, като не мога да се заслушам в случките.  ooooh!

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 18:19 от Tania M.

# 86
Какво да кажа Танче,радвам се че продължавате да гледате НИЗМ и споделяте.
Опитах да го гледам,стигнах до епизод 4,но по-нататък не ми върви нещо.
Опитах с още няколко сериала/от списъка ми за гледане/не се получава.
Скрит текст:
Може би защото дълго време не си бях у дома,случиха ми се някои не толкова приятни неща.Мисля за всичко друго само не и да гледам филм.А като знам че гледах като луда,по цели нощи съм гледала,осъмвала съм на компютъра.Сега и децата ме бъзикат,това да не гледам поне 2-3 сериала не било нормалното ми състояние Laughing

# 87
Диди, едва сега седнах на кафе Hug
МК за "шампиона на душите Г.С." /много поетично и с обич го е казал/ да напише още една песен, която отборът и феновете му да пеят поне 10 години като първата, за да ги вдъхнови.
Алишан изглежда много добре newsm10

Скрит текст:

С уважение говори за МК. Там много е разпространено това "бате", у нас май е характерно при циганите.
Ох, и накрая текстът на "Животът е странен" Миленче, пак за теб ще остане Embarassed.
В бисерите на Махсун имаше още един от рода ако сте нещастни , намерете щастието Grinning

# 88
  • София
Ами, "Карагюл" - за сега няма да се занимавам, че и на мен ми писват .... сериалите, даже понякога много-о-о, пък ако ще и авторът да е патронът на темата.

За Алишан - сериозно е, човекът си мисли, че уреден брак е по-добре. Майка му и баща му така се били оженили и вече 39 години живеели пре-щастливо.

Атила Дорсай е кинокритик, за последно е пишел във в-к „Сабах”. След намесата на полицията при протеста на кинодейците заради кино „Емек”, той заявява че се отказва от писането (заявлението е направено на 08.04.2013 г.). Цитираната от Таня статия описва противоречие на Дорсай и Шахан Гьокбакар (Şahan Gökbakar - http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eahan_G%C3%B6kbakar ). Туитър съобщението на М. Кърмъзъгюл мисля е по повод отказа на А. Дорсай от писането.
Скрит текст:
Липсва ми написаното от Атила Дорсай, чиито книги и статии години наред четях.
6:31 AM - 11 Apr 13from Turkey • Details
Ива, ама за мен си е хубав животът, туй че превеждам всякакви странни неща, само ми доставя още и още емоции. Но не рабрах, защо да остане за мен "Животът е странен."
Скрит текст:
Лошото е, че не ми стига времето, а и след 20 еп. на НИЗМ, малко ми е по-омръзнало, та се замотках в последно време. Много се чудя как е най-удобно за превод. Все пак сме малка групичка, а сериите все са по 2 часа. И като не мога да гледам и във вторник вечер, после вече и по-трудно намирам време наведнъж да се справя с цялата серия. Като по-отложа малко и все нещо друго изниква. Ето, сега 4-5 дни все съм болна, не ми се поглежда. Ако направя само отделни сцени, пак не си е работа, .... уф, вместо да се чудя, да взема малко да дам служба все пак на тоз сериал и творец Simple Smile

# 89
Ива, ама за мен си е хубав животът, туй че превеждам всякакви странни неща, само ми доставя още и още емоции. Но не рабрах, защо да остане за мен "Животът е странен.
Скрит текст:
Лошото е, че не ми стига времето, а и след 20 еп. на НИЗМ, малко ми е по-омръзнало, та се замотках в последно време. Много се чудя как е най-удобно за превод. Все пак сме малка групичка, а сериите все са по 2 часа. И като не мога да гледам и във вторник вечер, после вече и по-трудно намирам време наведнъж да се справя с цялата серия. Като по-отложа малко и все нещо друго изниква. Ето, сега 4-5 дни все съм болна, не ми се поглежда. Ако направя само отделни сцени, пак не си е работа, .... уф, вместо да се чудя, да взема малко да дам служба все пак на тоз сериал и творец Simple Smile

Милена, макар че въпросът ти е към Ива, моето предложение по спойлера е да ни разкажеш в 5-10 изречения какво стана по основните сюжетни линни в 22. и 23. еп. (Например в 23. еп. какво се разигра у Ресул; у Шахин; прочетеното от Орхан писмо на Мустафа; Ниязи - сцените със Синан и Неджми, телефонният разговор на Неджми с Буке.) Ако ти е по-удобно, след гледането онлайн да ти задаваме конкретни въпроси, а ти да им отговаряш, гледайки по диагонал.
Скрит текст:
За мен лично е демотивиращо да гледам следващия епизод, като не знам какво точно се случва в предходния. Програмата-максимум - обширно преводно резюме с песни и пр., е вече неизпълнима според мен. Най-много да ти писне и на теб преди нас.
Също бих предпочела, след като изгледаш серията, първо да ни я резюмираш съвсем накратко, а след това и когато имаш време - да превеждаш многобройните дреболии, които постваме в темата. Например днешните, постнати от мен и от Ана - положила си усилия да ги преведеш незабавно, а те изяждат доста време (поне час-два заедно с търсене и справки), не са спешни и за тях имаме търпение. Но е важно да сме запознати с предходния епизод на НИЗМ преди следващия. Това, разбира се, е мое мнение, а ти сама ще си определиш преводните приоритети в темата.
Кажете си и вие мнението, дружки от шепичката гледащи НИЗМ.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 20:06 от Tania M.

Общи условия

Активация на акаунт