Щастливи заедно след "Aşka Sürgün" с проектите на Махсун Кърмъзъгюл и колеги '21

• 56 512
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 17:17 от вили-72

# 61
И аз си лягам
 smile3531
За Ниази съм съгласна с Таня. Буке е по-силна и Харун излезе по-силен. Той беше тръгнал да работи на кораб и да бъде колкото може по-далеч от Буке. Пораженчески настроени хора, особено мъже не одобрявам. Единствено удовлетворение в това виждам, че кобрите страдат! Нищо друго не беше в състояние да ги вразуми.
Скрит текст:

# 62
 smile3524
Скрит текст:
Ти спиш
и аз се вмъквам
във съня ти,
на пръсти
да не те събудя.
Ти спиш,
аз леко те докосвам,
внимавам,
да не се изгубя.
Ти спиш,
едва ще те целувам-
очите, устните,
ръцете.
Ти спиш,
в съня ти
ще те следвам,
ще се разходим
по небето.
Ще ми покажеш ли,
луната във съня си?
Разчупена на две
еднакви половини.
Ще седнем ли на тях
да поговорим
или ще бродим
в нощи тъмно сини?
Ти спиш,
аз няма да те будя,
в съня ти цветен
и спокоен.
Ти спиш,
във шепите
звезди загребвай.
Аз тръгвам,
във съня си
ме последвай.

# 63
Добър вечер и лека нощ на тези които си лягат! Kissing Heart
Скрит текст:
Още две изпълнения на Фърат от същото предаване:
http://www.youtube.com/watch?v=PBmFclwAxAY
http://www.youtube.com/watch?v=xdGZFcYFYAU
Таня, оказа се, че съм правила оше един колаж на същата песен:
Скрит текст:

# 64
Тара, ти заряза ли НИЗМ?  newsm78
Приятно будуване със "Съла" в Midyat konukevi (конак и на Шахвар, и на Инджи в АБО). Но май първо е станал популярен със "Съла" и едва след това - с "ЩЗ".

# 65
Таня, не съм го зарязала, но вчера не можах да гледам епизода, а и все още не съм го гледала. Embarassed
Напоследък нещо хич не ми достига времето. Sad
Съла ми отнема от съня, но не мога да се откажа. Hug

# 66
В допълнение към въпросите в предишния ми пост за 23. еп. на НИЗМ (сцените Ниязи-Синан, Ниязи-Неджми, Неджми-Буке), още едно питане към Милена.
Скрит текст:
За какво ставаше дума в двете продължителни сцени у Шахин (първата - преди и след като влязоха в стаята на Мерием, откъдето май изгониха Бахар и ръката на Мерием чак потрепери след думите на Наз; и конфузната вечеря с изнудването на Шахин от страна на Наз). Продължавам да смятам страничната сюжетна линия Наз-Шахин за изсмукана от пръстите в 18. еп. (май и някои турски фенове смятаха така преди 19. еп.). Бих предпочела да се раздвижат и да се разработят по-динамично двете преплитащи се линии Синан-Ърмак и Шахин-Бахар-Мерием, отколкото с агресивната Наз да се създава вторично напрежение или допълнително "алиби" на Бахар за пренасочването й към Синан.
Милена, когато ти е възможно, би ли погледнала дали в 18. еп. се дава някакво словесно обяснение за появата на Наз (на преговорите с японския бизнесмен, след раняването на Шахин) - примерно е била в някой от клоновете в чужбина или просто изникна от нищото, както ми се струва. Може и да е била мотивирана появата й с конкретни реплики в 18. еп., останали неразбрани от мен.  newsm78
Скрит текст:
Иначе нямам обяснение как така трайно й и свободно навлезе и в дома на Шахин от 19. еп.; изведнъж се оказа твърде информирана и за лечението на Мерием - присъства като доверено лице на разговори с лекаря или Мерием, избутвайки Бахар; и пр.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 11:14 от Tania M.

# 67
Привет  Hug

http://www.youtube.com/watch?v=KtqSs-T0kcg

Скрит текст:
АТАОЛ БЕХРАМОГЛУ
Роден е през 1942 година в град Чаталджа. Средно образование завършва в град Чанкъръ, след което постъпва във факултета по език, история и география на Анкарския университет /специалност Руски език и литература/. Специализира руска литература в Московския университет. Завърнал се в родината си работи като драматург в Истанбулския градски театър. Избран е за генерален секретар на Синдиката на турските писатели през 1979-та година. През 1981 година получава наградата "Лотус" на Съюза на азиатско-африкандските писатели. След военния преврат през 1980 година емигрира във Франция. Защитава магистратура в Сорбоната и докторат в Института за социални науки към Истанбулския университет. Активен олбщественик, понастоящем е доцент и завеждащ катедра по руски език и литература в Истанбулския университет, същевременно е колумнист във всекидневника "Джумхуриет". Съставител и преводач на десетки антологии с руска и световна поезия, в това число и на "Антология на съвременната българска поезия", съвместно с Йоздемир Индже, в която представят 44 поети с 89 стихотворения.

~ НАВЛИЗАЙКИ НЯКОЯ СУТРИН В ЕДИН НЕПОЗНАТ ГРАД ~

Навлизайки някоя сутрин в един непознат град,
топли и приятелски неща си мисли човек,
едно познато легло го чака,
детско лице се усмихва през спомена.

Градове - приятели, любими, градове-майки,
колко болки и щастие във всеки от вас изпитах.
Пресичал съм и с младежко буйство улиците ви,
и печални до побъркване дни преживях.

Като една безкрайна филмова лента
тече животът през пеметта ми.
И онова желание да повториш
всичко отначало, отново....

Навлизайки някоя сутрин в един непознат град,
странни и тъжни мисли обземат човека
от усещането, че само градът е същият,
а самият той е различен.....

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 09:15 от didanka73

# 68
Добрутро и спорен ден ви желая! Hug
Диди,  newsm10 кафе, информация и хубаво стихотворение.
http://www.facebook.com/photo.php?v=337375476301513&set=vb.1 … ype=2&theater
Скрит текст:
Много хубаво момче е Мурад! Баща му дали ще реагира на случая с ресторанта, приятелката му и журналистите?

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 11:02 от Iva49

# 69
Здравейте и успешен ден!  Hug
Милена, от това днешно интервю с Алишан (във връзка с новия му албум "Seni Biraz Fazla Sevdim", за който ти вече писа), би ли превела само предпоследния въпрос, в който се споменават Махсун, Йозджан, Емрах и преходът им от музика към режисура?

http://www.sondakika.com/haber/haber-alisan-gorucu-evliligine-si … -bakiyor-4514589/
Скрит текст:
YÖNETMENLİK YAPMAYAN BİR BEN KALDIM!

Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Emrah gibi sizin de yönetmenlik hayaliniz var mı?

Zaten bir ben kaldım! Mahsun Abi, bu işi ilk yapan kişiydi ve çok da güzel yaptı. Sonra Özcan yaptı, o da başarılı oldu. En son Emrah yaptı. "Beni diğerleriyle mukayese etmeyin" demiş Emrah; bence yalnış bir laf. Senin kulvarında bu işi yapan başkaları da varsa, elbette ki onlarla mukayese edilirsin. Bu işte çok eski de olsan, duayen de olsan; rakibinle aynı zamanda film yapıyorsan kıyaslanmaktan kurtulamazsın. Benim hiç yönetmenlik hayalim olmadı. Mahsun Abi'nin albüm de yapmasını isterim. Ben müziği daha çok sevdim ama yönetmenlik yapsam en kralını yaparım.
Ето и едноименната песен на Алишан "Seni Biraz Fazla Sevdim".
http://www.youtube.com/watch?v=6OAn8CU1FrY

Поредното интервю днес с Чаглар Ертугрул ме наведе на мисълта, че интервюираха кого ли не от НИЗМ, само не и режисьора Серкан Биринджи, но може би такава е практиката. Давам линка само за пример, а не за превод.
http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Magazin/2013/04/11/25-soruda-bize-hayatini-anlat
Скрит текст:

Серкан Биринджи (р. 1975 г.)
МК не е реагирал до момента на снимката на Махмуд и се надявам да не го направи, не му и подхожда според мен. Отишло момчето на заведение с приятелка, снимали го, казал-неказал нещо -  утре може да се случи пак, за какво да реагира публично (насаме може и да е имало подръпване на уши, а може би не). Но виж, да се произнесе за "Галатасарай" в Туитър няма да пропусне и го е направил тия дни.
Да, хубаво момче е Махмуд и се вижда чий син, но някой сподели, че само очите не са така хубави като на баща му. Мисля, че ако има нещо отвъд тях, и погледът му ще се променя с годините така, както се е променял и този на баща му. Погледът на младия и мустакат Махсун все още не е този на Хазар, който - освен всичко останало - задържа и част от пишещите тук.  Wink

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 12:22 от Tania M.

# 70
Таня, не би трябвало МК да реагира публично на случката, защото ще даде повод на журналистите още по-настървено да преследват момчето, ако видят, че така предизвикват Махсун да се обажда.
Аз писах, че е жалко, че няма очите на баща си, иначе щеше да е пълно негово копие. Права си, че той тепърва ще се развива и това ще се отрази на външността му, в частност и на погледа. На МК през годините се вижда как се променя и погледа и външността му - изглежда все по-интелигентен и както каза ти по-рано 'облагороден".
Относно въвеждането в сериала на Наз, не се впечатлявам. Това е често срещан похват в сериалите. Например и в ЩЗ така въведоха хахото. Това внася някаква допълнителна интрига и раздвижване, особено с оглед продължителността на сериала. Иначе ще се получи нещо камерно като в МП, а точно МК  не е по камерните неща, а по мащабните, панорамните. Снимките на НИЗМ са на 4-5 места, така че повече герои и нтриги едва ли са му проблем.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 13:59 от Iva49

# 71
Скрит текст:

Обичам много Махсун Кърмъзъгюл.
Защото...................................!
Хайде да видим защо?

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 21:22 от вили-72

# 72
Вили, ще ти отговоря по-късно Simple Smile. wavey
Аз нещо съм се объркала. Кой е Ерхан Макар?

# 73
Иве, коментирах липсата на реакция от страна на МК единствено в отговор на твоя въпрос от първия ти днешен пост:
"Много хубаво момче е Мурад! Баща му дали ще реагира на случая с ресторанта, приятелката му и журналистите?"
Прозвуча ми като че се съмняваш и очакваш реакция. Но оттогава мина много време, а и още като излезе тая "новина", ми се видя ... поредната глупава и никаква новина - освен че след миналогодишния пътен инцидент видяхме по-актуална снимка на Кърмъзъгюл младши. Simple Smile

Приемам разсъжденията ти за баналния сценарен ход със страничната сюжетна линия Наз-Шdхин в НИЗМ, с оглед на планираните 80 епизода. Стига да не станат 48 или 50 (както се получи с "Животът продължава") и после да спринтират към финала през куп за грош. Имам такива опасения. И това сме го виждали, защо да не го видим пак.

Ерхан Макар мисля, че е операторът на НИЗМ. Ето го със Саджиде Ташанер:
Скрит текст:
Benim İçin Üzülme'nin başarılı görüntü yönetmeni Erhan Makar ve Nermin'i Sacide Taşaner

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 14:02 от Tania M.

# 74
Вили, защото изживях много емоции с творчеството му на АРТИСТ. Защото намерих темата и вас. Вие също ми давате много- споделяния, песни, които не съм чувала, много информация, която не зная и особено от Милена. Оставяте тук положителните си мисли, чувства и пожелания, което ме прави щастлива с вас. И аз имам опасенията на Таня, че НИЗМ може да свърши преждевременно, но се надявам да направи планираните 80 серии и ние да си бъдем заедно до тогава, че и после Simple Smile.
 Таня, благодаря че коментира, защото бях в неведение. Логично е да не реагира, но знаейки характера му, току виж се изказал неправилно Grinning
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 14:19 от Iva49

Общи условия

Активация на акаунт