Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 717
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Цитат
Мисля,че когато една майка кърми трябва на 100% да се съобразява какво яде и пие,без компромиси.Така,че за мен АМ беше и е прекрасен вариант.

Цитат
майка ми един ден не ни е кърмила,но не защото не е искала-просто е нямала кърма
(Как е разбрала, че няма кърма, без да е кърмила изобщо?  newsm78)

Цитат
А моята майка се е изплашила и кърмата и е спряла на момента. В 3 през ноща нещо я е изплашило и в 7 сутринта е нямала кърма да ме нахрани.

Цитат
Само, мили мами, се замислете дали вие можете и имате възможността да се храните толкова ефективно и здравословно, та с кърмата си да дадете на вашите бебчета, това, което дават адаптираните и обогатени с какви ли не витамини и минерали изкуствена млека. Аз знам отговора на този въпрос и по този повод не смятам да мъча нито себе си, нито бебето си.

Цитат
аз съм ЗА кърменето но аз кърмих само 20 дни беше малко и некачествена спрях я с хапчета и чай

Цитат
Майка съм на две деца, кърмени до годинка, обаче не ми е особобено естетично размахването на цици в някое заведение например. Когато бебето се върти и не ще и майката си показва телесата и размахва виме. По парковете и градинките, дискретно ок, ама прекаленото навиране в очите на анатомични подробности може да се избегне по най-различни начини. Веднъж бяхме със сина ми в южния парк, заваля дъжд и седнахме в едно заведение. Дойдоха и други майки и като се заразмятаха гърди...десетина бебнца огладняха едновременно.А иначе аз бях в другата крайност. Понеже докато ги кърмех децата ми се въртяха, огъваха, пускаха гърдата, аз се свирах по най-забутаните пейки, правих си паравани, което също не си беше работа. Добре че приключихме вече по въпроса и се рахатясах.

Цитат
Никога не съм кърмила на обществено място и никога не бих го направила. Не считам за нормално и прилично нещо толкова интимно да се прави публично. Стремяла съм се така да планирам деня си, че никога да не ми се налага. Ще изпитам неудобство и ако видя кърмеща жена на улицата, но, слава богу, засега не ми се е случвало. Може би е някаква неосъзната форма на ексцибиционизъм...

Цитат
Не съм психоложка и си признавам,че съм чела малко за Фройд,но аз имам толкова ярки спомени от тригодишна възраст и не ми се иска,когато синът ми е на 25 и ме погледне да си спомня как е сучел от мене.

Цитат
Според мен тези мами кърмят заради самите себеси,а не за доброто на децата си.Смисъл на тях им е трудно да прекъснат тази връзка и зависимост на детето от тях.

А и да речем,че е напълно нормално за едно голямо дете да е кърмено,но не мислите ли,че така то се държи супер по бебешки и някак си не може да порасне.Това е все едно едно 5 годишно да се разхожда с шише,познавах едно такова детенце лично и в крайна сметка родителите му успяха да го убедят,че вече е голямо и че бебетата пият от шишета и то се отказа.

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 10:41 от Анонимен

# 361
 Joy Алексче,къде ги намираш тези бисери?!
Гризе ме един въпрос от известно време.... Моя приятелка ми обясни,как нейната свекърва имала страшно много кърма,но я занесла в болницата за изследвания(това по соц-време още) и и казали да я спира,че била само вода Tired както може да се досетите,това се е случило през най-големите летни жеги...Та както и да е.... Странно ми е как е правен качествен анализ на кърмата по Татово време newsm78

# 362
Joy Алексче,къде ги намираш тези бисери?!

Из интернетЯ... не се налага да търся дълго.  Mr. Green

# 363
Аз малко в страни от темата - една ромка от нашия блок веднъж ме вижда да кърмя на стълбите (то и аз като някой клошар, ама зад блока няма пейки, а пред блока много напичаше  Laughing). Нахранихме се и прибирам аз инвентара и тя наближи и като ме почна: "Няма да се срамуваш, ей. Вади да си нахраниш детето. Това по-хубаво от кърмата няма". Обясних й, че просто сме приключили и тя ми каза да си храня детето с кърма колкото се може по-дълго. Останах приятно изненадана от нея  Mr. Green

Мен често ми казват,че съм била като циганките-кърмила съм където сваря.Аз,от друга страна,им обяснявам,че вече кърменето при циганките не е на мода и са минали на АМ.Скоро трябваше да потърся консултация с адвокат.Адвокатката се оказа една много приятна и умна жена.Естествено,отидох на срещата с малкия звяр,защото нямам на кого да я оставя и по закона на Мърфи тя реши,че ще се кърми точно тогава.Аз,много засрамена,обясних как стоят нещата и помолих за извинение,а тя каза:"Въобще не се притеснявай,аз кърмих малко,но пък за сметка на това съм кърмила къде не като теб  Laughing."Бях приятно изненадана.

# 364
  • София
Аз не знам защо все си мислят хората, че ние като кърмим навън РАЗМАХВАМЕ гърдите си  Rolling Eyes  newsm78 Някои неща са много силно преувеличени и това са нарочни публикации от производителите на адаптирани млека.

Иначе ето една реплика от една баба, чието внуче е кърмено само 4 месеца, поради простата причина, че на майката е спряла кърмата  Laughing (майката редовно си пафка с цигари около детето си   ) Та въпросната баба иска да почерпи Вики със солетки. Аз, естествено отказвам и обяснявам, че не давам още такива неща. А тя:
Ама това е само препечен хляб, нищо повече.
Аз: Няма никакви витамини вътре
Тя: Ами то да не би в другите храни да има?  Laughing  Rolling Eyes

Та да знаете мили майки, давайте на децата си всевъзможните боклуци, щото сега разбрахте ли, в другите храни витамини НЯМА!  Naughty

# 365
  • София
В родилния дом имаше много жени, които вземаха хапчета, за да предотвратят идването на кърмата. Не съм ги разпитвала по какви причини не искат да кърмят, но предполагам, че поне част от тях имат естетически съображения. А те съвсем не са неоснователни. Кърмата нанася големи щети в естетическо отношение, колкото и да е здравословна както за бебето, така и за майката.
Хубаво би било, ако Здравната каса поемаше корекция на бюста след кърмене. Като част от "майчиното здравеопазване". Така повече жени щяха да изберат кърменето пред изкуственото хранене, което си е инвестиция в здравето на растящото поколение, т.е. има икономически смисъл. А после майките нямаше да се сдухват на тема разваления си бюст, което се явява приятен бонус от цялата работа.
Нейсе.

# 366
  • Варна
Честно да си кажа, моят бюст пък не се е променил и грам, въпреки че 2 години кърмих.По време на кърменето изглеждаше малко по-различно, но това е нормално.Но няколко месеца след като отбих си  стана пак съвсем същият. Peace

Иначе идеята за корекцията хич не е лоша Peace Прим, ако се налага леко повдигане или нещо такова... Rolling Eyes Laughing

# 367

Кърмата нанася големи щети в естетическо отношение, колкото и да е здравословна както за бебето, така и за майката.Хубаво би било, ако Здравната каса поемаше корекция на бюста след кърмене. Като част от "майчиното здравеопазване". Така повече жени щяха да изберат кърменето пред изкуственото хранене, което си е инвестиция в здравето на растящото поколение, т.е. има икономически смисъл. А после майките нямаше да се сдухват на тема разваления си бюст, което се явява приятен бонус от цялата работа.
Нейсе.

Извинявайте, момичета, но това ми звучи лееееко несериозно. Имате ли представа за колко животоспасяващи манипулации Здравната каса НЕ отделя пари?...
Кърменето е естествен процес и няма логика да води до нещо неестествено след себе си.

# 368
illi85, това е цитат от един блог.

sugar baby, туряй по едни кавички, че ни объркваш понякога.  Wink

# 369
  • София
illi85, това е цитат от един блог.

sugar baby, туряй по едни кавички, че ни объркваш понякога.  Wink

Peace Отчитам си грешката. Това не е мое мнение, а просто копнах от един сайт и го пейстнах тук Simple Smile Иначе, illi85 и аз съм на твоето мнение!  Peace

# 370
  • София
''Извратено е.
Докато иска?
Ами ако иска като се ожени да притичваш до брачното ложе за бърза глътчица?''

"Значи тия жени не кърмят заради децата си. Кърмят по няколко причина. Най-разпространената: за да не би случайно мъжете им да ги накарат да се върнат на работа. Така си имат оправдание, че не могат. Други пък го правят, за да демонстрират какви велики майки са. А има и една трета групичка дето го правят за собствения си кеф."

Това са цитати, не е мое мнение Simple Smile  Peace

# 371
sugar baby , извинявам се  Hug  Наистина се обърках , ама така е като първо реагирам , после се замислям...

# 372
  • София
''Ами ако иска като се ожени да притичваш до брачното ложе за бърза глътчица?''
Супееееер! Тъкмо ще мога да го завия добре, без снахата да мрънка  newsm68  (много се развива понякога)

# 373
# 374
Това ми е една от гланите причини да се насоча натам,а не в някоя от частните клиники  Peace

Общи условия

Активация на акаунт