Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 701
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Днес на площадката пред блока дъщеря ми реши,че ще се кърмим. Там освен майки с деца, има и поне по 10 баби да седят на пейките. Събрах им очите.  #Crazy Явно не бяха виждали досега такова нещо, чувам ги питат се една друга: "Ама то какво прави това дете? Суче ли?"  Joy След малко майка ми слиза при тях (нали и тя е баба) и взеха да й обясняват,че ме видяли да кърмя. (аз съм на люлката с детето и подочувам).Тя вика: "Ааа тя не го кърми, то се кърми самичко, на самообслужване. Идва при майка си, изважда й гърдите и суче право,ту от едната,ту от другата, като козленце." Бабите ей така :  Shocked Много се смях!  Laughing

# 376
Ами то така ще станат нещата - като бабите виждат днес една майка да кърми, утре - две, и ще свикнат, че не е тяхна работа да си навират гагата кой кога и как си кърми децата. От криене по къщите, мазета, таваните и, не дай боже, обществените тоалетни, файда няма...

# 377
  • София
никога не ми е минавало през ума да ида в тоалетната да си кърмя детето #Crazy

# 378
Бебешка разсмя ме  Hug.
Днес ходих да се почерпим за един имен ден.От компанията имаме позната наскоро родила (края на май),да и е живо и здраво детето, и започва да се разнищва любимата тема на всички-защо кърмя без режим,защо я оставям да яде сама,защо спим в едно легло и други от този род.Мен естествено,не ми се занимава да споря с три много напористи жени и само се хиля тъпо  Crazy.Наскоро станалата майка ме пита:"Е как така няма режим.Много ще съжаляваш да знаеш.Не може да я кърмиш когато си иска."Тя,направила мастит в болницата,защото "Детето трябва да се храни на 3 часа,не може то така 10-20 минути по рано.Моя син го оставам да си реве ама не му давам" newsm78 и съответно още там приключила с кърменето.Обясни ми също така,че е било прекалено ангажиращо да го кърми тъй като навсякъде трябвало да бъде с него.След като ме насолиха пословично,а аз им казах да си гледат работата и че следвам препоръките на СЗО,другата ми отговаря:"Пффф те секти много нали знаеш"  #Crazy.Новостаналата мама ми заобяснява как ако от новородено не се научат на ред и режим всичко е изгубено и ми даде пример за това как снощи синът и ревял 2 часа в креватчето си,но тъй като той трябвало да свикне да спи там,тя го оставила и о,чудо,той накрая заспал  Peace

# 379
  • Варна
Аууу сектантки такива, как не ни е срам Crazy Laughing Laughing

# 380
Най-разпространената: за да не би случайно мъжете им да ги накарат да се върнат на работа. Така си имат оправдание, че не могат.
Ние сме няма толкова ненормално семейство значи. Не стига, че си кърмя детето, ами не му и давам вода, опитвам се да го захраня по метода "захранване, водено от бебето", ами и се чудя как да се върна на работа, защото мога да работя от вкъщи  Laughing
Една баба в парка ми разправяше как внучка й(тя е прабаба на детето) общо взето нарочно спряла да кърми, защото искала с кафето да си пали по цигара, а и ако го кърмела нямало да може да го оставя друг да й го гледа  Confused

# 381
това с цигарите е оправдание, за да не кърмят  http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=686

# 382
никога не ми е минавало през ума да ида в тоалетната да си кърмя детето #Crazy

Ами някаква мама я бяха пращали да кърми в тоалетната на провинциален мол, имаше тема. Щото, да не кърмела "на стълбите пред клиентите". Не мога да си представя как е кърмене в тоалетна, но напълно си представям при това отношение към (публичното) кърмене как някоя по-стеснителна майка може и дотам да стигне.

Бебешка разсмя ме  Hug.
Новостаналата мама ми заобяснява как ако от новородено не се научат на ред и режим всичко е изгубено и ми даде пример за това как снощи синът и ревял 2 часа в креватчето си,но тъй като той трябвало да свикне да спи там,тя го оставила и о,чудо,той накрая заспал  Peace

Горкото детенце. Уж премахнаха казармата, но някои си я имат вкъщи... Мисля, че първо трябва да се научим да бъдем хора, преди да се надяваме да отгледаме хора...

# 383
Ами някаква мама я бяха пращали да кърми в тоалетната на провинциален мол, имаше тема. Щото, да не кърмела "на стълбите пред клиентите". Не мога да си представя как е кърмене в тоалетна, но напълно си представям при това отношение към (публичното) кърмене как някоя по-стеснителна майка може и дотам да стигне.
Те що не ходят да ядат по тоалетните в тоя мол? ooooh! То бива бива простотия, ама чак пък толкова...

Новостаналата мама ми заобяснява как ако от новородено не се научат на ред и режим всичко е изгубено и ми даде пример за това как снощи синът и ревял 2 часа в креватчето си,но тъй като той трябвало да свикне да спи там,тя го оставила и о,чудо,той накрая заспал  Peace

Sylvana , ужасно е това, което разказваш.  ShockedНякои жени просто не заслужават да бъдат майки, не знам защо Бог така наказва децата като им ги праща. Много ми е жал за това бебенце, толкова мъничко, а вече знае какво е страдание. Cry Бих й препоръчала на тази особа (майка му) да прочете фрагмент от книгата на Жан Ледлофф  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106744.0 , поне за да знае какво се случва в душата на детето й, когато го оставя да плаче.
Оф, и като почнат с това: много ще съжаляваш, да знаеш... #2gunfire Мен най-често ме съветваха да не я нося/приспивам на ръце постоянно, щяла съм да си спомням после думите им и да съжалявам.  Joy А аз съжалявам само за едно:че отмина този период на носене и гушкане, беше толкова кратък...Сега като реша да я взема на ръце и да я гушкам,изобщо не ме отразява, иска да я пусна да ходи.

# 384
Бебешка и на мен ми стана много неприятно,но какво да направя.Не сме толкова близки,че да и предложа някакъв друг вариант,а и тя не ме взима на сериозно и мисли,че съм мекушава.Да и е живо и здраво детенцето...
И мен са ме пращали да кърмя в тоалетната,май ги беше срам отначало да седят с мен на една маса  Laughing

# 385
Ох, вчера ме закопаха тотално... голямата ми дъщеря е кърмена много малко, понеже бях млада и глупава, слушах баби и педиатри, а и на лекции трябваше да тръгвам... като и да е, да не се оправдавам, аз съм си виновна.
Въпроса е, че ми заявиха, че "избивам комплекси", понеже не съм могла да кърмя преди, и не било честно спрямо каката, защото сега като кърмя Ели "толкова дълго" (смятай, след 6 месеца) съм щяла да я обичам повече. Shocked И за какво съм си давала толкова зор, все едно много пари ще спестя от АМ   ooooh!

# 386
  • Cyprus, Пловдив
Ми да! То всичко е заради парите, които спестяваме от АМ, нали никоя друга не се лъже, че има друга причина, поради, която кърми?  newsm78 Mr. Green

# 387
Цитат на: ralitsa_bv в Пон., 01 Юли 2013, 08:33
Като не следваш точно инструкциите на марката ам се получават колики... Упс пардон ти може да си от онея лактофили които държат децатажси гладни само и само да са на кърма и не ги дохранват... После реват....

# 388
Научих нов термин, о йе - лактофили  Laughing

# 389
Цитат на: ralitsa_bv в Пон., 01 Юли 2013, 08:33
Като не следваш точно инструкциите на марката ам се получават колики... Упс пардон ти може да си от онея лактофили които държат децатажси гладни само и само да са на кърма и не ги дохранват... После реват....

smile3532 smile3532 smile3532

Аз до преди месец бях лактофил  hahaha Ама вече не съм, вечер дохранвам с АМ  smile3534 Пък вие си лактофилствайте, като искате  Joy

Общи условия

Активация на акаунт