Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 660
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Хахаха, "лактофил" направо на фанелка бих си го сложила, ама дали за мен или за беба...  Laughing

# 391
  • София
Хахаха, "лактофил" направо на фанелка бих си го сложила, ама дали за мен или за беба...  Laughing

На теб - лактофил, а на бебето - лактоман  Wink

Абе на мен лактофил ми звучи даже симпатично  Grinning

# 392
Като надпис за тениска е,ще стои много готино.

# 393
Знаех си,че ви хареса този мохабет,аз вече си го ползвам:))

# 394
Ето част от статия,която обяснява защо не е хубаво да се кърми продължително:

Цитат
През периода на кърменето основният източник на удоволствие за бебето е майчината гръд. И много майки смятат, че това удоволствие е и полезно. Все пак откърмените с майчино мляко деца са по-умни (коефициентът им на интелигентност е със 7-10 точки по-висок), по-здрави (боледуват по-рядко), виждат и чуват по-добре и имат по-хубава усмивка. И това се забелязва лесно още в предучилищна възраст. Обикновено никой не се замисля за скритите опасности на тази симбиоза, продължила след втората годишнина на детето. Но семейните психолози често наблюдават вече наличните проблеми. На консултация идват вече пораснали деца от семейства, където връзката между членовете е толкова силна, че не е ясно къде свършват чувствата на единия човек и започват чувствата на другия. Твърде тесните емоционални връзки в семейството могат да ни изиграят лоша шега. Ако детето не бъде отделено от родителите, то ще изпитва сериозни затруднения в живота си като възрастен. Първо – то едва ли ще се научи да различава чувствата от фактите и ще взима жизненоважни решения въз основа на текущите си емоции. Второ – смисъл на живота му ще стане търсенето на любов и одобрение, а не постигането на някакви конкретни цели (то няма да може дори да ги формулира, освен може би фразата „Искам да бъда щастлив“). Трето – няма да му остава жизнена енергия за нищо друго. Четвърто – границите на личността му могат да се размият. И това не е всичко. Основен проблем на тези хора е зависимостта им от родителите. Ако родителите вече ги няма, аналогични отношения се търсят с партньора, с който да се слеят в едно. Ако този опит не бъде успешен, тази емоционална „патерица“ може да бъде заменена с друга – алкохол и наркотици. Права ли е според вас героинята на Time? Колко време трябва да продължи „биологически нормалното“ кърмене? И трябва ли да даваме гърда на вече порасналото си дете винаги, когато има нужда от подкрепа?

Взето от тук:http://woman.-spam082-/n/do-koga-da-kurmim-detsata-si.24811.html

Да разбирам ли,че си отглеждам емоционално мекотело  Grinning

# 395
Не знам кърменето колко уврежда психиката,но във връзките си съм забелязала,че любителите на пищни гърди или т.нар. "цицомани" не са били кърмени изобщо.Какво ли ще каже чичко Фройд по въпроса Thinking ММ е кърмен до годинката и изобщо не се впечатлява от бюста ми в момента,а той си е внушителен,банка мога да обера с него  Whistling

# 396
Аз само като чуя "Фройд" и оттам насетне мозъка ми отказва да обработва каквато и да е информация  Grinning

# 397
съм забелязала,че любителите на пищни гърди или т.нар. "цицомани" не са били кърмени изобщо.

и аз съм го забелязала Peace  затова като "големи" подсъзнателно ги влече към гърдата... незадоволен сукателен рефлекс. Това се проявява още при децата, които не са били кърмени на поискване - със смучене на нещо / биберон, пръстче /....
и аз сравнявам с ММ - кърмен до около година, не се впечатлява от гръдни обиколки Grinning
големият ми син - дохранван / ако въобще е приемал кърма/, изявен "цицоман" от сега Laughing, смучеше биберон....
малкото зверче - кърмено на поискване / и всичко там според сзо /, никога не налапа биберон /въпреки че му взех в началото/. Просто му е задоволен сукателният рефлекс....

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 00:44 от мойри®

# 398
Аз снощи стигнах до прозрение,свързано с прословутата статия,но ме мързеше да стана от леглото и да споделя.А,то е следното:
Една сутрин Чингиз Хан се събудил облян целият в пот и си казал:"Не мога да преживея мисълта,че съм кърмен (да кажем) до 6 годишна възраст.Отивам да завладея половината свят,може пък да се почувствам по-добре".  Laughing

# 399
Аз снощи стигнах до прозрение,свързано с прословутата статия,но ме мързеше да стана от леглото и да споделя.А,то е следното:
Една сутрин Чингиз Хан се събудил облян целият в пот и си казал:"Не мога да преживея мисълта,че съм кърмен (да кажем) до 6 годишна възраст.Отивам да завладея половината свят,може пък да се почувствам по-добре".  Laughing
Party

# 400
# 401
  • Пловдив
и мъжа е кърмен до годинката, че и малко след това и размера на бюста не го влече...
Мен пък си ме кефи - 2 размера отгоре началните месеци са си ...2 размера отгоре hahaha

Снощи стояхме пред блока с хлапетата, за да може баткото да дивее с дечурлигата... Едно от момиченцата беше излезнало с детска количка с бебе в нея Simple Smile Синът ми помоли, да я покара и след като я взе, заразглежда багажното и отделение, в което имаше 2 шишета Whistling Едно дрого момиченце все едното шише и каза, че щяло да даде на бебето да яде, защото било гладно и сина ми започна да и обяснява, че "бебетата ядат само мляко, докато мама не ги сложи в столчето" (мои думи, повтаряни многократно, докато научи, че не може да дава на Габи да яде нищо). Момиченцето  взе да обяснява, че в шишето се слагало млякото и бебето така ядяло, но дребчо държеше на своето и взе бебето от количката, донесе ми го и ми каза да го нахраня hahaha hahaha hahaha
Стана ми много мило, че той знае как е правилният начин за хранене на бебета, но една от бабите пред входа ме кастрира възмутена, че не трябвало да кърмя пред малкия, защото съм щяла "да го разваля" hahaha Отговорих и, че до преди 5-6 месеца и той е сукал и тя загуби ума и дума Joy

# 402
  • Cyprus, Пловдив
Хахаха, sweet_maniche, велико  Joy Joy Joy

# 403
Наскоро стана въпрос на площадката, че нямам нищо против да си кърмя детето навън и че вече се е случвало два-три пъти да го правя и една майка /никак не ми е близка просто по физиономия се знаем/ реши да се намеси в разговора и отсече, че било много нехигиенично да си кърмиш детето навън, без да си измиеш гърдата. Не смятам, че е така но се почуствах като мърла   Crossing Arms.

# 404
Не се препоръчва от консултантите по кърмене гърдите да се мият  нон стоп (или дори повече от ежедневния душ). При по-малки бебета и неустановена лактация това може да ги откаже да сучат. Другия път й кажи...

Общи условия

Активация на акаунт