Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 588
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
една приятелка се отказа от кърменето само зещото не можеше да се цеди, и си мислеше, че няма кърма щом не можела да изцеди нищо, а си усещаше гърдите пълни, бебето цокало по 5 мин и не се било нахранвало, а направо заспивало и след 1 час пак така, аз се опитах да и обесня, че самия процес на кърмене е много успокояващ за бебетата и е нормално в началото да цока по 5 мин и да заспива, защото сукането от гърдата е много по-уморително за бебето от колкото да му пъхнеш шишето в устата, така кърми 1 седмица и минаха на АМ, сега го слага на кревата пъха му шишето в устата и го гледа как яде, без да го гушка без нищо, много ме е яд на такива майки, поне си признава, че сама си е виновна  за кърменето, иначе преди да роди имаше много желание да кърми...

# 541
  • София
Mtve, браво на бабата  Peace Все повече се убеждавам, че нашите баби и прабаби са много по-наясно с кърменето и голяма част от тях са кърмили доста. За сравнение - майките ни (повечето!) са абсолютно неадекватни и доколкото имам наблюдения от познати и приятели, които като мен са на по трийсет и няколко години, почти никой от тях не е дълго кърмен като бебе. И аз не съм кърмена, изобщо. А бабите ми са си кърмили децата по годинка и нещо.

Феминист съм, и не ми е приятно да си го призная, но сякаш има връзка м/у еманципацията на жените (нашите майки и свекърви), и отдръпването от процеси, които са толкова естествени и природни като кърменето. И това в известен смисъл все още дава отражение, за съжаление  Rolling Eyes

Валентинк-а, ужас, стана ми жал за детето  Sad Че то аз бебенце-куче навремето като имах и си го хранех гушнато в мен за да му е топличко и да усеща, че някой го обича, а какво остава за бебе...как може да го държи в леглото и просто да му бута в устата шишето.. ooooh!

# 542
  • Варна
Е, поне можеше да го гушне, наистина  ooooh! Те миличките искат вечно да са гушнати, пък какво остава за процеса на хранене, да го оставиш там самичко...
Моя като се вкопчи в мен, дори да не му се яде, лапа, хваща ме здраво и ме държи, много е приятно  Heart Eyes

# 543
За жалост има такива хора.На последната консултация се засякохме с една двойка,на възраст,но с малко дете,първото им.Дъщеря ми я бях увила в слинг,защото в количка не мога да я накарам да седи.Майката сподели,че и нейната дъщеря не седяла в количка,но твърдо наблегна,че не я носят на ръце,така като мен и хвърли онзи поглед тип-виж колко си мекушава,а ние как сме решили проблема.Викала,тръшкала се,но не  Naughty.Много гадно ми стана,идеше ми да я хвана,да я разтърся силно и да и викна да си носи детенцето,а не да ми се прави на много прилежна.Сериозно ми идеше да я обухам  Crazy.

# 544
Ако са възрастни детето може да им натежава, пък да не си признават.

Майка ми ме е кърмила до 1,2 г. А е била пушачка (и още е), но кърменето е най-лесния начин за хранене и се е лишавала от цигарите. А е и от село, а там са с по-закостеняло мислене от "модерния" град (преди 30 години  Simple Smile). Даже е кърмила детето на нейна приятелка, което е по-малко от мен с няколко месеца. На всичкото отгоре е дарявала кърма в болницата!!! Ако съм дойна крава като нея, незнам как ще се спасявам  Grinning

# 545
  • Варна
Ако съм дойна крава като нея, незнам как ще се спасявам  Grinning
Ще замразяваш, да има  Sunglasses  Нали знаеш - имането не е като нямането  Mr. Green

# 546
За жалост има такива хора.На последната консултация се засякохме с една двойка,на възраст,но с малко дете,първото им.Дъщеря ми я бях увила в слинг,защото в количка не мога да я накарам да седи.Майката сподели,че и нейната дъщеря не седяла в количка,но твърдо наблегна,че не я носят на ръце,така като мен и хвърли онзи поглед тип-виж колко си мекушава,а ние как сме решили проблема.Викала,тръшкала се,но не  Naughty.Много гадно ми стана,идеше ми да я хвана,да я разтърся силно и да и викна да си носи детенцето,а не да ми се прави на много прилежна.Сериозно ми идеше да я обухам  Crazy.

Другия път да приложиш удар под кръста - да им кажеш, че носенето на бебето е от голямо значение за интелектуалното и емоционална развитие на индивида. Което важи и за кърменето. Разбира се, подобни инсинуации бих си позволила само, ако някой ме гледа съжалително или укорително. Не, че не е истина, но не искам като тях да осъждам lичното право на избор...

# 547
Ако съм дойна крава като нея, незнам как ще се спасявам  Grinning
Ще замразяваш, да има  Sunglasses  Нали знаеш - имането не е като нямането  Mr. Green

Може и да дава на някоя майка, която храни с АМ.  Peace Аз много търсех такъв вариант - да ми дават, но нямаше  кой.

# 548
Абе дано има колкото да се храни отрочето... Че другото си е работа на пълен работен ден... През час кърмиш, през час цедиш... Къде е удоволствието питам аз?

# 549
Абе дано има колкото да се храни отрочето... Че другото си е работа на пълен работен ден... През час кърмиш, през час цедиш... Къде е удоволствието питам аз?
Цеденето трябва да спре след първия месец, демек количеството ще се регулира.

# 550
Цеденето трябва да спре след първия месец, демек количеството ще се регулира.

Аз се чудя дали няма да мина без цедене. Някак си незнам как ще го правя, а съм чела и гледала информация. Обаче да си го приложиш на практика е друг въпрос. А не искам някоя акушерка да ми го разяснява с моите зърна  Embarassed

# 551
Няма смисъл да се чудиш предварително. То ако има акушерка, която да ти покаже как се прави както трябва, си е жив късмет. Повечето само стискат.
Аз така и не се научих да се цедя на ръка (освен при запушвания), но помпата ми вършеше достатъчно добра работа.

# 552
То ако има акушерка, която да ти покаже как се прави както трябва, си е жив късмет. Повечето само стискат.

Aбсолютно.  Peace

# 553
Ох, с това носене на ръце, що негативи обрах, и то от собствената ми майка ooooh!
Но си гледам детето така, както го чувствам.
За съжаление, оставя ли го на баба и се почва с мрънкането.
Това за безразборното хранене също ми е опявано.
А и това, че не трябва да се кърми прекалено често, защото старото мляко щяло да се смеси с новото мляко в стомахчето и щяло да му причини проблеми, в началото ужасно ме объркваше: гледам, че детето е гладно, ама се чудя да му дам ли, да не му ли дам Mr. Green
Правилно са казали: водете се по детето.

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 17:59 от MaryJane

# 554
  • Варна
  Аз не съм се цедила- само първите няколко дни, за да увелича кърмата, че нещо не идваше.. После си замразих 3-4 контейнерчета да има, ако нещо се наложи. Така че, не е сигурно, че само в това занимание ще ти минава времето  Mr. Green
Акушерките на нищо не ме научиха, сама се научих да се цедя безболезнено на ръка, и става мноого по-бързо от помпата (поне аз с помпата не се разбирах много)  Wink

Общи условия

Активация на акаунт