Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 607
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Все повече се убеждавам, че нашите баби и прабаби са много по-наясно с кърменето и голяма част от тях са кърмили доста. За сравнение - майките ни (повечето!) са абсолютно неадекватни и доколкото имам наблюдения от познати и приятели, които като мен са на по трийсет и няколко години, почти никой от тях не е дълго кърмен като бебе. И аз не съм кърмена, изобщо. А бабите ми са си кърмили децата по годинка и нещо.

Феминист съм, и не ми е приятно да си го призная, но сякаш има връзка м/у еманципацията на жените (нашите майки и свекърви), и отдръпването от процеси, които са толкова естествени и природни като кърменето. И това в известен смисъл все още дава отражение, за съжаление  Rolling Eyes

Така е. Аз съм кърмена 3 месеца, брат ми - 6. Познайте кой е по-здрав от двамата  Confused На Запад пък през 70-те изобщо не се е спрягало кърменето. Свекърва ми сподели, че директно са ги хранили с АМ - лесно, бързо и можеш да отидеш на почивка на третата седмица докато бабите гледат отрочето....

# 556
Защо трябва да се цедиш?Ако кърмиш на поискване няма нужда,освен ако не искаш да облекчиш гърдите си или да замразиш запаси.При добре организирано кърмене може и да не ти се наложи да цедиш.Мале,че нямаше кой да ми го каже това като родих  Mr. Green

# 557
Една приятелка като роди и започна да се цеди за да не й се запушели каналите. После едва се оправи с хиперлактацията  ooooh!

# 558
  • София
Аз имах хиперлактация, сама си я докарах от страх да не ми спре кърмата. Но при нас беше трудна ситуацията, де - беба беше недоносена и не можеше да суче, та първите месеци цедях на два часа и слагах в шише.
И понеже на няколко пъти ми намаляваше кърмата, аз се панирах, че може изцяло да спре, поради липса на естествена стимулация. АМ никога не съм и давала, дори не бях купила на изписването от болницата...за пълен ужас на майка ми  Joy

Та от паника увеличавах цеденето...и накрая хипер. Фризера по едно време беше тъпкан догоре с пликове с кърма  Crazy Добре, че към 3-4 месец детето заякна и засука, че не знам докъде щях да се докарам. В един момент имах чувството, че само се цедя, 24/7, помпата ми беше станала като част от ръката. Кофти работа беше, хубаво е да се регулират нещата  Simple Smile

# 559
една приятелка се отказа от кърменето само зещото не можеше да се цеди, и си мислеше, че няма кърма щом не можела да изцеди нищо, а си усещаше гърдите пълни, бебето цокало по 5 мин и не се било нахранвало, а направо заспивало и след 1 час пак така, аз се опитах да и обесня, че самия процес на кърмене е много успокояващ за бебетата и е нормално в началото да цока по 5 мин и да заспива, защото сукането от гърдата е много по-уморително за бебето от колкото да му пъхнеш шишето в устата, така кърми 1 седмица и минаха на АМ, сега го слага на кревата пъха му шишето в устата и го гледа как яде, без да го гушка без нищо, много ме е яд на такива майки, поне си признава, че сама си е виновна  за кърменето, иначе преди да роди имаше много желание да кърми...
Те повечето преди раждането имат "голямо желание" да кърмят, обаче после се оказва, че не било чак толкова голямо. Щото, нали, най-важното било майката да е щастлива, че да бъдело щастливо и бебето. Вече като чуя изречение, започващо с "Имах голямо желание да кърмя, но...", ми иде директно да си запуша ушите.

# 560
  • София
Алексче кърмата и беше дошла, въпроса беше, че тя не беше съгласна да се раздели със свободното си време, защото още учи, след като се чухме след една седмица беше отишла по изпити, а бебето го гледаше баба й, като се върна от изпитите, пак се чухме беше си вкъщи готвела, а бебето пак при баба и, а преди това обесняваше как щяла сама да си го гледа не искала никой да и помага и т.н., аз живея една къща до майка ми, но тя по цял ден беше на работа, а моите баби са много стари да ми помагат, та общо взето бях сама и нямаше кой да ми помага, в книгите за кърмене не пише, че всичко е много трудно в началото, на моменти ми е идвало да отида до магазина и да купя АМ и да приключвам, ако не беше подкрепата от свекърва ми и майка ми и най-вече на съпруга ми, сигурно и ние щяхме да сме на АМ. Нищо не можех да свърша вкъщи, нито да изчистя нито да сготвя, мъжа ми готвеше и сервираше, вечер се приспивахме по 2 часа на гърда, по едно време имах чувството че съм ходещ биберон, но това минава и сега осъзнавам колко по-лесно ми е било, просто дигаш блузата и пъхаш гърдата, няма шишета да миеш стерилизираш... А това момиче на всичкото от горе, на 6 месеца е бебето и, го храни под час, 4 пъти на ден, сутрин ако се събуди в 8 му дава да яде чак в 10ч, как издържа това бебе не знам, било дебело и трябвало да се научи на ред, щото ако надебелее много щяло да му се увредят органите  ooooh! поне за късното захранване ме послуша, искаше на 2 мес да му дава сок от ябълка ooooh!

извинявам се за дългия пост Simple Smile

# 561
Една приятелка като роди и започна да се цеди за да не й се запушели каналите. После едва се оправи с хиперлактацията  ooooh!
Аз не се оправих и цял живот ще ме е яд. А всички съветваха "цедене и топли компреси", съответно мастит/40 градуса Т  Close

# 562
Аз за това съм решила да не започвам да цедя, освен ако наистина не видя нужда.

# 563
Малко по темата "Кърмене след секцио":

Цитат
Като раждаш със секцио в началото не можеш да станеш, боли те и хич не ти е до бебето, камо ли да го кърмиш, това са некви пълни глупости, аз първите дни ужасно се стресирах, като ми го водеха, щото исках да почивам само

Цитат
Аз не съм много съгласна, че трябва веднага да се премине на кърмене. Защото все още нито е потекла кърмата, а и има вероятност да горчи от лекарствата.

Цитат
Да се кърми бебе, родено чрез секцио през първите 1-2 часа, е направо изключено.

Цитат
коластрата идва на 2рия ден след секцио

# 564
  • Плевен
Цитат
коластрата идва на 2рия ден след секцио
Коластрата идва няколко часа след раждането скъпа  ooooh!
Кърмата горчи ? ooooh!
Кърменето е пълна глупост?  ooooh!

# 565
И още:

Цитат
Момичета,
колко месеца след раждането се кърми бебчето повече от 2 пъти на ден? Наистина ли след 2рия месец, се кърмят само сутрин и вечер?

Цитат
Здравейте, моето бебе е постоянно гладно, когато се храни с кърма. А като му давам АМ 3 часа не търси ядене. Не искам да кърмя през 30 мин, уморявам се! И се питах, дали ако не ям ще ми спре кърмата?

# 566
Направо се изумявам  ooooh!

То аз не се храня само 2 пъти на ден, та бебето ли ?

А пък това с изморяването и неяденето  ooooh! ooooh! ooooh! Като не искаш да кърмиш, защо трябва да спираш ти да ядеш -  дали не е някакъв вид самобичуване  Thinking

# 567
Това второто кърти мивки...
А ако спреш да пиеш червено вино, ще спре да ти идва цикълът сигурно...

# 568
  • Варна

Цитат
Момичета,
колко месеца след раждането се кърми бебчето повече от 2 пъти на ден? Наистина ли след 2рия месец, се кърмят само сутрин и вечер?

Цитат
Здравейте, моето бебе е постоянно гладно, когато се храни с кърма. А като му давам АМ 3 часа не търси ядене. Не искам да кърмя през 30 мин, уморявам се! И се питах, дали ако не ям ще ми спре кърмата?

rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Е не, не... Това истински хора ли са го казали? И ще стават майки. Горките бебета, ще имат наглостта да ядат по 5-6 пъти на ден!  smile3538

# 569
Като не искаш да кърмиш, защо трябва да спираш ти да ядеш -  дали не е някакъв вид самобичуване  Thinking
Иска с глад да си спре кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт