Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 687
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Преди да родя питах позната със секцио кога и носят бебето и т.н., защото бях чувала, че в нашата болница ги дават чак на 3-тия ден, а аз си го исках веднага. Тя също ми отговори, че след секциото въобще няма да ми е до бебето  ooooh! Ами да ви кажа, като ме раздвижиха след 5 часа не исках да сядам, за да се възстановя по-бързо и да си гушна бебето. На другия ден не спрях да обикалям коридорите и да си искам бебето и да ги убеждавам, че съм добре и мога да се грижа за нея. Е, накрая им писна от мен и ми я дадоха  Mr. Green Наистина не ме е боляло много, но каквато и болка да е не знам как така няма да ти е до бебето  Rolling Eyes

Е какво се чудите за поздравленията да не се кърми, сега нали е модерно АМ  Mr. Green На мен приятелка ми е казвала, че много се радва, че не кърми  Crazy

# 586
Като раждах голямата дъщеря, една от жените в съседната стая обясняваше как веднага поискала хапчета да и спрат кърмата, защото втори път нямало да се занимава да и виси детето на цицата по цял ден.  Сигурно защото първата ѝ  работа като стана от леглото беше да се замъкне до балкона да запали цигара. Confused

Не мога да разбера как може да не искаш бебето ти да е до теб, секцио или не... самата мисъл, че е някъде там по стаите и реве и няма кой да я гушне, ме докарва до лудост. С Ели едва издържах двата часа в следродилно, опитах да си я поискам, но ми казаха, че заради лошите тонове накрая са я сложили на кислород и нямаше как да се разправям. После ми заявиха, че нямало място във ВИП стаите (това в МАйчин дом) и ще ни качат на седмия етаж, където носят бебетата само за кърмене. Такъв рев и тръшкане им дръпнах, че накрая ме завряха в някаква друга стая, където все пак бях с нея. И толкова учудено ме гледаха, все едно съм луда да настоявам да съм с бебето, вместо да си почивам.  ooooh!

# 587
И толкова учудено ме гледаха, все едно съм луда да настоявам да съм с бебето, вместо да си почивам. 

и при мен така Laughing сутринта ме раздвижиха и на визитация като казах, че искам бебо, онези се облещиха, но не се заинатиха, а аз се бях подготвила за разправии Mr. Green

Скоро се учудих от нашата педиатърка, на консултация / 1 годинка ставаше дребчо/ ме пита кърмя ли още, аз - да, а тя  " трябва да отбиваш, нали знаеш че лятото не е хубаво да се кърми......" Не ми се изпадаше в подробности да се просветлявам защо, аджеба баш лятото не е хубаво да се кърми, ама може да е имала предвид , че кърмата се вкисва  Mr. Green / това е любимото оправдание за лятото, като чета по форумите, затова го предположих Laughing /

# 588
  • Варна
Ами да. Гърдите явно се смятат за 2 торби, в които няма как при 30 градуса да не вкисне млякото  hahaha
Направо се чудя как не сме се натровили от толкова вкиснали течности в тялото си  Mr. Green
Вероятно въпросните дами си купуват само прясно мляко, което е издоено от отглеждани на 5 градуса животинки  Mr. Green
Ша ме прощавате за сравнението  Crazy

# 589
и аз мисля че кърмата винаги се асоциира с прясното мляко.... не знам защо newsm78

# 590
  • Варна
и аз мисля че кърмата винаги се асоциира с прясното мляко.... не знам защо newsm78
Защото все е телесен продукт, произведен с цел изхранване на малкото.
Друг е въпроса, че никой не приема кравето мляко като храната на теленцето  Whistling

# 591
Защото все е телесен продукт, произведен с цел изхранване на малкото.
Друг е въпроса, че никой не приема кравето мляко като храната на теленцето  Whistling

Защото кравето мляко е всичко друго,но не и храна за теленцата.За да може кравата да продължи да дава мляко,малкото теленце се отделя от майката и не му се позволява да суче от нея и много често се храни със изкуствено мляко,а нея "цедят",следователно.А когато на телето се позволява да бозае от майка си,това е само с цел да бъде охранено,за да може по-късно да го заколят за месо.С други думи има много нещастни крави и телета по света  Cry

# 592
На мен приятелка ми е казвала, че много се радва, че не кърми  Crazy
Сякаш някой ще я накара на сила.  newsm78

Смисълът на това, че лятото не е добре да се кърми, може би идва от това, че лятото не е добре да се отбива детето и за това трябва да се отбие преди жегите.  newsm78

# 593
  • София
Смисълът на това, че лятото не е добре да се кърми, може би идва от това, че лятото не е добре да се отбива детето и за това трябва да се отбие преди жегите.  newsm78
защо, това винаги ме е учудвало, какво толкова има лятото, че не може тогава да се захранва или отбива от кърмене  newsm78 заради летните вируси или ... просто не намирам логична причина  Rolling Eyes

# 594
защо, това винаги ме е учудвало, какво толкова има лятото, че не може тогава да се захранва или отбива от кърмене  newsm78 заради летните вируси или ... просто не намирам логична причина  Rolling Eyes
Доколкото знам не се отбива в жегите, просто защото е трудно, дечицата са неспокойни от самата жега.

# 595
То не е вкиснало мляко, то не е цвик, синя водичка...  Joy

# 596
  • Плевен
И как да го отбия лятото като заради жегите не яде много твърда храна,та се успокоявам,че поне нещо яде като го кърмя.Отделен е въпроса,че след годинката та до 2 трудно се дават за отбиване.Това съм го чувала от Хедра,участваше в едно предаване.

# 597
  • Пловдив
Отделен е въпроса,че след годинката та до 2 трудно се дават за отбиване.Това съм го чувала от Хедра,участваше в едно предаване.
Така е, не че съм пробвала да го отбивам, но имаше един период, в който изпадаше в истерия, ако не му дам. Сега се поуспокои. Останаха кърменията само за приспиване.

# 598
Отбих на година и пет месеца, отведнъж, без никакъв проблем. Имах голям късмет с детето.

# 599
  • Бургас
Намерих къде да си излея гнева! Тук е темата!!!
Прибрах се в родния ми град, когато малкия беше на 6м. и майка ми ми обясни, че навън не се кърми. Ако реша да го кърмя, да се прибера до 4 етаж- пеш, да го накърмя и пак да излезем. Но аз един ден реших, че и навън става. Скрих се между блоковете като престъпник. Намери се един дядо да мине в 2 следобед и такъв поглед ми хвърли, и си извърна главата. Явно преди не беше виждал или беше нещо много гнусно...
Видях се и с други майки, и всички дружно ми обясняваха, че се отбива след 3 месец, защото няма смисъл да се кърми повече. В градинката се ходи с шишето и кутията с АМ, всички да те видят какво мляко ползваш Simple Smile Другото, което ме озадачи, че бебетата се захранват от 3 месечни. Явно като се мине на АМ, трябва да се почне и на манджа... И още... и още...
Като се прибрах в Бургас ми стана едно леко... Тук "си развявам циците под път и над път", намерих педи, което не ме трови, че захраних "късно", намерих достатъчно луди майки за групово оскверняване на градинките Simple Smile
Как се надявам само в моя роден град хората да са с такова ... мислене...   

Общи условия

Активация на акаунт