Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 750
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
и в моя роден град положението не е по-различно, но пука ли ми Mr. Green
Баткото последно го кърмих там навън някъде около годинка и половина - за ужас на всички, които разбраха какво правя всъщност hahaha Joy
За малката пък съвсем нямам угризения - заплаче ли от глад - давам и да суче... И по този повод една от бившите ми съвипускнички се изказа, че "то така не можеш да я оставиш изобщо на майка ти... Аз затова Х не я кърмих изобщо и можехме да си ходим където поискаме със Y" (Х е дъщеря и, Y - мъжа и Mr. Green)

# 601
sweet_maniche , да ги питаш къде им са били акълите като са ги раждали тия деца. За какво са ги родили, за престиж ли? Тя и се ходи две не вижда...  ooooh!

red_nelitka , първо си помислих дали Бургас е родния ти град. Понеже и тук горе долу е такова положението, има малки изключения, но много малки. С някаква такава вина го казват "ми ние още се кърмим" и гледат никой да не чуе...

# 602
Намерих къде да си излея гнева! Тук е темата!!!
Прибрах се в родния ми град, когато малкия беше на 6м. и майка ми ми обясни, че навън не се кърми. Ако реша да го кърмя, да се прибера до 4 етаж- пеш, да го накърмя и пак да излезем. Но аз един ден реших, че и навън става. Скрих се между блоковете като престъпник. Намери се един дядо да мине в 2 следобед и такъв поглед ми хвърли, и си извърна главата. Явно преди не беше виждал или беше нещо много гнусно...
Видях се и с други майки, и всички дружно ми обясняваха, че се отбива след 3 месец, защото няма смисъл да се кърми повече. В градинката се ходи с шишето и кутията с АМ, всички да те видят какво мляко ползваш Simple Smile Другото, което ме озадачи, че бебетата се захранват от 3 месечни. Явно като се мине на АМ, трябва да се почне и на манджа... И още... и още...

Боже Господи...

# 603
В Бургас тази пролет кърмих баш на главната и непокрита. Бях и без количка, носих сина си в ергото.
Една стилна баба се спря и много ми се зарадва. Не ми е досаждала, поговорихме за кратко. Сподели, че не и харесват тенденциите, които забелязва.  Няма да съм подробна, за да не засегна някого.

# 604
Аз явно излъчвам някакви специални вълни  Wink До сега, а малката е на година и осем месеца, никой не се е осмелил да ме гледа особено, или да ми говори врели - некипели по градинките, ни баби и дядовци, ни други майки! А смятам, че да се кърми на поискване означава точно това - когато детето поиска, демек където се случи, там. Единствено мъжа ми имаше проблеми да кърмя пред колегите му, ама това специално му го простих. Пък може и да не съм забелязала, аз съм си малко отнесена  Wink
Но все пак разбирам, че може да бъде много стресиращо от непознати, а още повече, ако собствената ти майка заявява такива "претенции".

# 605
Още едно лекарско Grinning

Цитат
овталмосептонекс?някой капал ли е на бебе?изписаха ни ги,че от няколко дни търка очички,зачервени са му и леко имаше гной в едното.не било конюктивит от жегата и от градския въздух....кърма било много вредно да се капе.запушвала слъзните канали,защото била мазна???????????????????

# 606
Още едно лекарско Grinning

Цитат
овталмосептонекс?някой капал ли е на бебе?изписаха ни ги,че от няколко дни търка очички,зачервени са му и леко имаше гной в едното.не било конюктивит от жегата и от градския въздух....кърма било много вредно да се капе.запушвала слъзните канали,защото била мазна???????????????????

толкова вредно, че когато големият ми син направи лек конюнктивит му капвах кърма и за 2-3 дни се оправи...... ooooh!

# 607
  • където мечтите се сбъдват
Чувала съм от две различни майки,че след уплаха кърмата им станала рядка   Rolling Eyes и бебето отказвало да суче,а на едната даже и спряла.Възможно ли е това или е поредният мит?На мен за тези девет месеца какво ли не ми се случи,дори лежах в болница,бях една седмица на пълен глад-ами не ми спря кърмата.

# 608
  • Cyprus, Пловдив
Аз лично не вярвам, за скромния ми кърмачески опит от 2г и 2 месеца доста стрес, напрежение и неприятности имах, също съм лежала в болница  Peace

# 609
Всичко е индивидуално, но и аз си мисля, че митовете са повече.  Peace

# 610
  • Бургас
Всичко си е до човек! Нито майка ми, нито свекърва ми са кърмили. Иво беше на АБ в началото, имахме много труден старт, аз 2 пъти по 1 седмица цедях и хвърлях по 200мл през 3 часа заради АБ, стрес, безсъние... ама още се кърмим Simple Smile Инат му е майката и постоянство Simple Smile

# 611
Чувала съм от две различни майки,че след уплаха кърмата им станала рядка   Rolling Eyes и бебето отказвало да суче,а на едната даже и спряла.Възможно ли е това или е поредният мит?На мен за тези девет месеца какво ли не ми се случи,дори лежах в болница,бях една седмица на пълен глад-ами не ми спря кърмата.

абсолютен мит Wink
егати и уплахата, която трябва да е, та чак да ти спре кърмата  ooooh! ...... аз що неприятности преживях по време на "кърмачеството" си / вкл. смърт на близък роднина /, хранене - нередовно / просто нямам време да го правя често /, а пък ето на - 13 мес - кърмене....Това са оправдания /лично според мен/.....

Днес пък една майка какво ми каза - " кърмих само 3 мес, щото нямах кърма, малки ми са гърдите..." ooooh!
/ малки са й гърдите и побират малко кърма, а пък тя бързо свършва в малките гърди Mr. Green/

# 612
  • Пловдив

Днес пък една майка какво ми каза - " кърмих само 3 мес, щото нямах кърма, малки ми са гърдите..." ooooh!
/ малки са й гърдите и побират малко кърма, а пък тя бързо свършва в малките гърди Mr. Green/

Даа, култова реплика  Mr. Green. И на мен много са ми се чудили как кърмя толкова време с толкова малки гърди  Crazy.

# 613
  • София
За съжаление все още много хора вярват, че големи гърди=много кърма и обратното...

Моята свекърва ми е разказвала как млякото й било ряяядко рядко, почти прозрачно и синьо. Толкова било нехранително и "слабо", че тя спряла бързо да кърми .....Пък виж моето какво жълто и мазно било  (виждала е контейнерче с изцедена кърма) hahaha

# 614
  • Пловдив
С баткото, когато беше на нямаше и 4 месеца в 2 посред нощ обикаляхме болниците из града, защото ни казаха, че до сутринта вкъщи може и да не оцелее... Е, кърмата не ми спря - сигурно не съм била достатъчно стресирана... ooooh!
...Отби се сам на 2г и 4м Peace

А относно малките гърди - един колега от унито все ми с дивеше: "С тия малки ц*ц*, как успяваш да кърмиш?!?"

Общи условия

Активация на акаунт