Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 610
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Гледката на 7-8-месечно, ядящо зрънчо си е направо "нормална", но на толкова малко да се дават пуканки  #Crazy
Отново бисер от работа  Crazy Колега, който шокиран от новината, че още кърмя, ме пита:"Ама то не се ли кърми само първите няколко седмици бебето?  newsm78 "
Ммм, да, после бебето няма нужда от храна, само първите седмици и стига толкова  Crazy Laughing
Ами да, нали трябва стомахчето да си почива!  rotfImao

# 61
Вие пък, какво му има на зрънчото  Mr. Green
Вчера като се разхождахме видях една мама с бебе може би месец-два по-голямо от моето и му даваше от нейния сладолед. Първо си помислих, че не съм видяла правилно, но след това още 2 пъти му даде и се убедих, че правилно си виждам  ooooh!

Тъй като беба все още се буди нощем да суче, разбрах каква е причината.... кърмата ми била водниста и за това така, как да се наяде детето с тази водниста кърма  Crazy
А бабата на моя мъж всеки път като отидем на гости ме пита няма ли да отбивам вече, педиатъра не се ли чуди с мене как може още да кърмя   hahaha Обяснявам и, че до годинката на всяко хранене млякото присъства и ако отбия ще трябва да давам АМ, но не, как може да яде още мляко, вече е голяма  Mr. Green

# 62
  • София
Отново бисер от работа  Crazy Колега, който шокиран от новината, че още кърмя, ме пита:"Ама то не се ли кърми само първите няколко седмици бебето?  newsm78 "
Да, поне първите 50-100 седмици е хубаво да си посуче бебето  Laughing

# 63
Dafi`, като каза за воднистата кърма та се сетих за нещо. Бебко е бил някъде на 3-4 седмици и имаше един период от десетина дни, през който буквално ми живееше на гърдите. Беше лято, жега, аз нашашкана какво става и свеки, която ходи по мен и ми повтаря, че кърмата ми е водниста и нехранителна точно като нейната doh и че е най-добре да му дам АМ. Това беше постоянно или като идваше или като се обаждаше по телефона, бях откачила. И когато след консултацията и казах, че бебето е качило 1,300 само от моята водниста и нехранителна кърма, тя престана.
И друг неин бисер - от кърменето на поискване бебето се разглезва и свиква да е на ръце Crazy

# 64
чакайте да се включа и аз, че това ми е болна тема. Ако щете вярвайте, но лично познавам само три жени, които са си кърмили бебетата повече от 3 месеца. Повечето ми роднини и приятелки ме гледат като голяма бяла врана, че кърмя "тооолкова дълго" - бебето ми е едва на 9 месеца  newsm78
Свекърва ми и етърва ми всеки път като сме заедно и аз отивам да го кърмя ми казват, че направо ме съжаляват  Shocked
И до ден днешен имам приятелки, които смятат за срамно кърменето навън и много назидателно ми казват, как те ТОВА никога не са го правили.
.    Хич да не ви пука от никой,аз моята дъщеря я кърмих 3години,всичко беше прекрасно и като навърши три годинки сама се отказа.Така,че дерзайте!Няма по-полезно нещо от кърмата!

# 65
  • София

И друг неин бисер - от кърменето на поискване бебето се разглезва и свиква да е на ръце Crazy
то за това ли мойто бебе кат навърши 3 месеца и си откри ръцете и отказа да стои гушната дори в мен, сама да си ритка на кревата в гимнастиката hahaha

# 66
# 67
  • София

За това аз моето не го вдигам на ръце докато суче. Стои прав пред мен  Whistling

# 68
винаги са ми били жалки жените, които считат, че света се върти около тяхното дете и то е Детето с главна буква.

Освен да съжаля публично детето (с малка буква!) на тази майка, друго какво да кажа.. Ей от такива родители, за които светът се върти около... знаят ли и те около какво? ... има толкова потиснати, емоционално некомпетентни и травмирани хора в нашето поколение.

# 69
Цитат
... А в разни сайтове са тиражирани доста несъстоятелни мнения – че ако не се отречеш напълно от себе си и не спазваш така наречените общоприети правила, си лоша майка. Че ако не кърмиш до година и половина – когато детето си вече тича наоколо и хапе гърдите ти – нарушаваш нормите на патриархалния морал и съвестта трябва да те гризе. Звучи елементарно – като че ли сме в началото на миналия век.  Подобни дебати започват да придобиват очертания на масова истерия. Подобни изводи се превръщат в с нищо неоправдана тенденция. Когато аз бях млада майка, никой не се впускаше в самоцелни философии...

Цялото интервю.

Малко офф-топик, но ннтервюто е безумно. Като на жена с психически отклонения. Само като си помисля, че се чудех дали да не раждам в Св. Лазар... А и примерно това, че в Германия, всеки втори мъж със сексуални проблеми бил присъствал на раждането на поне едно дете - о, ужас! А защо не се сети да каже, че в Западна Европа и САЩ мъжете ПОЧТИ ВИНАГИ присъстват на раждането на всичките си деца? Което автоматично прави предното й изказване несътстоятелно.

Все пак, може би интервюто би се харесало на част от контингента на тази скъпа клиника (визирам хората, които всичко искат да си купят с пари) - минимум ангажименти с детето, никакви кърменици и подобни, бащата да не е в родилна зала, а ако може и майката да не е там, най-добре... И същевременно: много било важно да станеш майка... Ако не искаш да си до детето си, когато то има нужда, ми не го раждай бре, жена! 

# 70
  • в сърцата на децата <3
Цитат
... А в разни сайтове са тиражирани доста несъстоятелни мнения – че ако не се отречеш напълно от себе си и не спазваш така наречените общоприети правила, си лоша майка. Че ако не кърмиш до година и половина – когато детето си вече тича наоколо и хапе гърдите ти – нарушаваш нормите на патриархалния морал и съвестта трябва да те гризе. Звучи елементарно – като че ли сме в началото на миналия век.  Подобни дебати започват да придобиват очертания на масова истерия. Подобни изводи се превръщат в с нищо неоправдана тенденция. Когато аз бях млада майка, никой не се впускаше в самоцелни философии...

Цялото интервю.

Малко офф-топик, но ннтервюто е безумно. Като на жена с психически отклонения. Само като си помисля, че се чудех дали да не раждам в Св. Лазар... А и примерно това, че в Германия, всеки втори мъж със сексуални проблеми бил присъствал на раждането на поне едно дете - о, ужас! А защо не се сети да каже, че в Западна Европа и САЩ мъжете ПОЧТИ ВИНАГИ присъстват на раждането на всичките си деца? Което автоматично прави предното й изказване несътстоятелно.

Все пак, може би интервюто би се харесало на част от контингента на тази скъпа клиника (визирам хората, които всичко искат да си купят с пари) - минимум ангажименти с детето, никакви кърменици и подобни, бащата да не е в родилна зала, а ако може и майката да не е там, най-добре... И същевременно: много било важно да станеш майка... Ако не искаш да си до детето си, когато то има нужда, ми не го раждай бре, жена! 

202uu

# 71
Абе хора,явно че сте разделени на 2 лагера за и против дългото кърмене и кърменето на обществени места,но не мога да разбера защо се дразните.Всеки има право да каже своето мнение.А относно темата,мога да кажа какво мен най-много ме вбесяваше и то е :Нямаш кърма защото не ядеш достатъчно.Ей това ме вбесяваше,пробвах да ям насила,пробвах и да ям нормално-все тая или имаш или нямаш. #Cussing out

# 72
Извинявам се и аз за офф-топика, не искам да защитавам "Свети Лазар" и не съм съгласна с една част от казаното в интервюто, но единствено в "Свети Лазар" имахме възможност бащата да бъде не в родилна зала, а в операционната по време на спешно секцио, и то без никакви уговорки. Бебето ми беше донесено веднага, когато състоянието му позволяваше, за да бъде закърмено, защото се налагаше да прекара първите 10 часа в кувьоз,  За кърменето ми беше оказана голяма подкрепа както от страна на персонала, така и от близките ми, които можеха да бъдат при мен през цялото време и да ми помагат, докато се възстановявах от операцията.

Така че нежеланието за кърмене у някои майки в случая няма никаква връзка с болницата. Ако има болница в София, която може да предостави идеални условия на желаещите да кърмят и да бъдат близо до бебето си още от първите минути след раждането, дори при раждане със секцио, това е "Свети Лазар".

# 73
  • Варна
Абе хора,явно че сте разделени на 2 лагера за и против дългото кърмене и кърменето на обществени места,но не мога да разбера защо се дразните.Всеки има право да каже своето мнение.А относно темата,мога да кажа какво мен най-много ме вбесяваше и то е :Нямаш кърма защото не ядеш достатъчно.Ей това ме вбесяваше,пробвах да ям насила,пробвах и да ям нормално-все тая или имаш или нямаш. #Cussing out
Какво искаш да кажеш с това "или имаш или нямаш".
Ако кърмиш на поискване имаш - просто е.
И си права - не е до храната. По-скоро е до течностите Peace

# 74
  • в сърцата на децата <3
До течностите е, определено, и то до някои течности. Поне при мен от чай от коприва и от бира малката направо ще се удави. И за двете течности говорим за количество от една чаша - 250 мл, не литри, като бирата, която пия е от плодовите, с 1.5% алкохол... И не всеки ден  Mr. Green (уточнявам ги тия неща, че сега ще бъда оплюта как пия алкохол докато кърмя)

Общи условия

Активация на акаунт