Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 647
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Кърмещите жени не трябва да се здрависват с възрастни/други(не разбрах ясно) жени, защото щели да им откраднат млякото. Simple Smile

# 76
Извинявам се и аз за офф-топика, не искам да защитавам "Свети Лазар" и не съм съгласна с една част от казаното в интервюто, но единствено в "Свети Лазар" имахме възможност бащата да бъде не в родилна зала, а в операционната по време на спешно секцио, и то без никакви уговорки. Бебето ми беше донесено веднага, когато състоянието му позволяваше, за да бъде закърмено, защото се налагаше да прекара първите 10 часа в кувьоз,  За кърменето ми беше оказана голяма подкрепа както от страна на персонала, така и от близките ми, които можеха да бъдат при мен през цялото време и да ми помагат, докато се възстановявах от операцията.

Така че нежеланието за кърмене у някои майки в случая няма никаква връзка с болницата. Ако има болница в София, която може да предостави идеални условия на желаещите да кърмят и да бъдат близо до бебето си още от първите минути след раждането, дори при раждане със секцио, това е "Свети Лазар".

Вярвам, че е така - негативното впечатление у мен се създаде основно на базата на въпросното интервю.

# 77
  • Плевен
.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 13:59 от tani80s

# 78
Майките с детски колички нямат право да ходят в тоалетната за инвалиди.Не сме били такива.В другите ,дамските тоалетни тийнките се кикотят и събуждат детето ми,пък и ми е по-удобно да влезна през 1 врата отколкото през две такива.Днес ме изгониха от тоалетната за инвалиди,чистачката отключи вратата както си бях със събути бикини и ме изгони.казах и че ми е по-удобно в тази тоалетна а тя отговори"Удобството е в къщи,тук трябва да се мъчите"Предполагам,но само предполагам че тази жена не е имала деца,ако е имала трябва да знае как се преминава през врати сто и една за да се изпишкаш за 2 минути.Държавата ни не е нормална.Трябва да дойдат сините каски и да ни изтрепят,света няма нужда от нещастници като нас............
ВТФ? В западна европа навсякъде почти където иа тоалетна за инвалиди има и табла за сменяне на памперси, така че... не ги разбирам тия чистачки. Една така се опита да ми каже като бях бременна, да не влизам да ползвам тоалетната. Вместо да ме изчака, ами сори - нахално или не, отидох и се изпиках, не издържах повече... Sick

# 79
  • Плевен
.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 13:58 от tani80s

# 80
  • София
Темата е за абсурдни реплики свързани с кърменето.

# 81
  • София
И на мен ми казаха за здрависването - да не се здрависвам за да не ми спре кърмата. Пък аз колко пъти се здрависвах вече... и продължавам. Странно, не ми е спряла  Laughing
Преди няколко дни обяснявам как малката суче като новородено през час и половина два. Веднага ми се обясни че кърмата е недоимъчна. След това аз обясних, че даже и след твърдата храна Виктория пак иска да суче след 2 часа, последва репликата: Ами защото късно я захрани за това. Къде е връзката?  newsm78 Задача с повишена трудност  Thinking
Днесс на консултация бяхме и педито ми обяснява как след 6 месеца кърмата ставала не достатъчна. Е как бе, мили хора до 5 месец и 29 ден е достатъчна напълно, а от следващия не е?  newsm78 И това е задача с повишена трудност май  Laughing
Иска да й давам попара сутрин а аз толкова я ненавиждам, че  Sick как ще дам такъв буламач на детето  ooooh! ама не, била мощен енергиен стимул за него... Само дето като си я накърмя и не знам от къде такава енергия й идва, че ще ми се качи на главата чак!  Laughing

# 82
говорих с една приятелка и я питах що не кърми и тя ми отговори, че не всички били дойни крави:)
по тая логика аз съм крава, а тя не е  hahaha

# 83
  • Варна
Моето дете така и не прояде попара Laughing
И аз мразех като малка, но я предложих, когато ѝ дойде времето, то просто нямаше таква отвратена физиономия.Педито обаче каза, че така или иначе не е толкова важна попарата, та не съм и настоявала особено. Peace

# 84
попарата ми прилича на нещо, което се дава на животните, но и аз предложих на баткото и не я поиска.

# 85
Аз пък много обичам попара, даже доста често вечерям попара  Mr. Green
Но на малката мисля да давам само за разнообразие, иначе нищо полезно не виждам в накиснат хляб, предпочитам нещо зърнено с масло и сирене, вместо хляб.

Днес като се разхождахме и срещнах една позната с по-голямо детенце, вече ходи на градина. И ме разпитва какво яде, аз обяснявам, съответно си казвам, че пие мляко след всяко хранене. Тя ме пита "какво мляко", аз отговарям "кърма". Реакцията: "Олее, ти още кърмиш?  Shocked Ооо, отбивай я, ти знаеш ли като порасне още малко и като почне да разбира как ще те дърпа за блузата да суче, ужас. И аз имах много кърма, до последно се цедях, но на 7 месеца го отбих, че викам срамота, наближава годинката, а още да суче "  ooooh!

Отвсякъде ми задават въпроса до кога мисля да кърмя и вече наистина ме е срам да си кажа  hahaha

# 86
Аз пък много обичам попара, даже доста често вечерям попара  Mr. Green
Но на малката мисля да давам само за разнообразие, иначе нищо полезно не виждам в накиснат хляб, предпочитам нещо зърнено с масло и сирене, вместо хляб.

Днес като се разхождахме и срещнах една позната с по-голямо детенце, вече ходи на градина. И ме разпитва какво яде, аз обяснявам, съответно си казвам, че пие мляко след всяко хранене. Тя ме пита "какво мляко", аз отговарям "кърма". Реакцията: "Олее, ти още кърмиш?  Shocked Ооо, отбивай я, ти знаеш ли като порасне още малко и като почне да разбира как ще те дърпа за блузата да суче, ужас. И аз имах много кърма, до последно се цедях, но на 7 месеца го отбих, че викам срамота, наближава годинката, а още да суче "  ooooh!

Отвсякъде ми задават въпроса до кога мисля да кърмя и вече наистина ме е срам да си кажа  hahaha
Имам приятелка, която си кърми детето до 2 годишна възраст. До когато искаш до тогава ще си го кърмиш и никой гък не може да ти каже. Твое си е детето и ти най-добре знаеш кое е най-добро за него. Аз пък такива коментари хич не обичам някой да ти се меси в отглеждането на детето и когато нещо е добро за него да ти набиват в главата обратното.

# 87
Аз така и не успях да разбера защо почти всички се чувстват длъжни постоянно да ми дават акъл как, колко често и докога да си кърмя бебето  #2gunfire Премълчавах, обяснявах, режех ги по-грубо, но нееееее, все ще се намери някоя идиотка / та било то и близка приятелка/, която да ръсне малко мозък по темата. И в този ред на мисли, вече трябвало да се замисля да го отбивам, че то след годинка било вече грозно newsm78
И за друга тъпотия се сетих " как го кърмиш, като вече има зъби"

# 88
И мен редовно ме питат, не ме ли хапел като суче. Ми не, не ме хапе - а си има доста зъбки човекът  Simple Smile

# 89
  • Cyprus, Пловдив
Е, че то на някои бебета им излизат зъби на 4 месеца и кво?  newsm78 И мен са ме питали това за зъбите де  Crazy Laughing

Общи условия

Активация на акаунт