Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 719
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Аз така и не успях да разбера защо почти всички се чувстват длъжни постоянно да ми дават акъл как, колко често и докога да си кърмя бебето  #2gunfire Премълчавах, обяснявах, режех ги по-грубо, но нееееее, все ще се намери някоя идиотка / та било то и близка приятелка/, която да ръсне малко мозък по темата. И в този ред на мисли, вече трябвало да се замисля да го отбивам, че то след годинка било вече грозно newsm78
И за друга тъпотия се сетих " как го кърмиш, като вече има зъби"
newsm10 И мене това ме дразнеше! Бе как може всички, освен мене, да разбират повече от кърмене, та и тия дето са много далече от майчинството?!!?!?!

# 91
И мен редовно ме питат, не ме ли хапел като суче. Ми не, не ме хапе - а си има доста зъбки човекът  Simple Smile

интересно, те като пият/смучат течност със зъби ли го правят Crazy

# 92
Някой бебета хапят, защо се правите на изненадани? Дори доста. Аз имам приятелка, на която бебчето я хапеше. Търпя, търпя, но рано се отбиха. Нормално е жена с подобен опит да зададе такъв върос.

# 93
да, може да те ухапе, но правилното поведение е да не търпиш, а да го махнеш от гърдата щом те ухапе. Пак го слагаш, ако захапе - махаш, пак слагаш. Детето не е глупаво, то веднага разбира връзката, че ако прави това, става онова. Peace

# 94
  • София
Някои бебета могат да хапят още от едномесечни, много преди да имат зъби. Това е неприятно и нежелано, за това обичайно майките стопират мераците им, без да стопират кърменето. Но сукането, както смукането при големи хора, си е сукане, а не хапане и дъвкане, и с наличие на зъби.

На мен, че ми зададоха въпроса, не ме изненада, защото като не знаеш, по-добре да питаш, вместо да философстваш. Но силно ме изненада реакцията, като отговорих - "Да бе, не хапело!" невярващо, че ѝ казвам истината се врътна да си догони внучето. Изненадва ме това, че тя намира, че детето ме джвака като дъвка, а аз  ѝ се усмихвам и говоря спокойно, докато търпя зверската болка. Как ли пък ще стане това  newsm78

# 95
  • Варна
На мен редовно ми излизаха с клишето, че "щом има пълен комплект зъбки" не трябвало да е на кърма...
Аз ги убивах с отговора, че на моето късно му пробиват зъбите Mr. Green
Което си е самата истина, преди 2 седмици чак се сдобихме с последния млечен зъб, а малката се отби още на 2 год..Как значи да ѝ обясня, че е трябвало да суче до сега newsm78
Ще ми се отбива преди да ѝ излязат всички зъби,аааа непослушно дете такова  Laughing Laughing Laughing

# 96
Не е точно реплика, но: наскоро си говорим с лекарка, на която детето е на възраст като моето, и понеже моето имаше малък проблем, причинен от мръсни ръчички и играчки (да, не хигиенизираме достатъчно играчките  Embarassed), тя го приписа на понижена имунна система. И ми препоръчва кравешка коластра за имунната система на детето - от която тя била много доволна. Смешното е, че аз някак не се усетих (или, като се замислям, май ме досрамя) да й кажа, че детето си получава човешко мляко с антитела, и няма нужда от кравешко...

Странното е, че колкото и да съм убедена, че следвам най-правилния курс на поведение с кърменето, предпочитам да не си блъскам главата в предубежденията на разни хора, камо ли да ги просвещавам. Същата дама, дентален лекар, дава флуор на детето си, въпреки, че в аптеката почти са отказали да й го продадат, с идеята, че е доказано вреден за бебетата. Но тя - не, аз знам по-добре! Аз пък наскоро четох в чуждия печат статия, където се цитира изследване, че даването на флуор намалява оптимално постижимия коефициент на интелигентност на детето. Там още се казваше, че дори да има някакъв позитивен ефект върху устойчивостта на зъбите, кой би предпочел зъба пред мозъка... Ама не й я пратих статията - за да не влизам в полемики, а и все пак е нейното дете - ще го вари, ще го пече, каквото иска ще го прави. Това мисля и за некърменето - както искат да постъпват, но мен да не ме закачат.

# 97
  • София
Няма нищо чудно, нито абсурдно някой да попита дали бебето хапе. Самата аз съм се страхувала от това и съм си задавала такива въпроси. А съм сигурна, че и вие които сте с голям кърмачески също сте се питали в началото когато не сте имали опит. Моето бебе ме хапеше от новородено. Разрани ми жестоко зърната. Сега обаче се е научила да ме пази и внимава. Ако ме захапе то ще е било неволно когато се е унесла в сън  Simple Smile

ма като е гладно и е ДЕТЕ - не може ли нещо друго да яде, а трябва да метате цици навън, кърми си го у вас, то и сексът е естествен, ма не се праскаме навън, щото ни се прави...

Това дете само с мляко ли ще си пълни стомаха? На тази възраст вече ядат всичко. И още нещо- моето дете като беше на 2 и половина месеца, вече цедях само по 40-50 грама, а с дете на тази възраст подобна майка млекоцентрала ли ще бъде, а детето й в данак ли ще се превръща?! И изобщо- що за глупост е да се кърми голямо дете, дори котките като поотраснат котенцата им, почват да ги пъдят, за да се научат да ядат вече всичко. Е, при животните е природен закон, за да се зачене следващо поколение, но дете след 1 год. няма нужда да се кърми, то вече си е взело нужната доза кърма за изграждане на имунитет. (Интересно какво ли се случва с кърмата след годинката след като е такава глупост кърменето?  newsm78 )

Човекът е единсвеното същество, което пие млако от друг вид, прави го цял живот, откакто свят светува и нищо му няма, не може да се каже същото за лазерната епилация и мобилните телефони - според някои изследвания са много вредни, ама ги ползваме - ти що си махна космите, като не е природно, много по природно е пиенето на краве мляко, правенето на секс, също е природно : ))) Вече почвам да мисля, че цялата тая пропаганда да се увеличава постоянно възрастта за кърмене е, за да увисват със сигурност на жените циците и да си пълнят джобовете от козметичната индустрия, хаха
Последния бисер ме разбиииии! Значи мозъкът ми е промит за да кърмя дълго детето си, за да мога после да хвърля луди пари за пластични операции..... Леле, осъзнах каква глупачка съм била!  doh  Joy

# 98
  • София
Това за зъбите и аз още го слушам.... моето почна да ги вади още на 6м., на година и малко имаше 13-14 зъба.. а тогава цокаше денонощно... някак си обаче не хапеше, само като се опитвах да й пробутам още малко да цокне и пускаше перфоратора в действие. От което АЗ се научих да не я карам да цока на сила  Mr. Green иначе съм късметлийка с нехапането (беше си ме страх, защото знам от близка колко може да е гадно. Тя реално отби май основно заради това, не се разбраха с малкия).

Вчера ми се случи нещо много мило, не е реплика, защото е от себеподобна   Mr. Green , но искам да го споделя с вас  Heart Eyes

Чакам си метрото и гледам едно уникално сладко малко детенце, хапва баничка. Заприказвахме се с майката, за това, че не иска да си пуска детето на ясла (на 1,4г.), да си я гледа максимално дълго. И някак си все едно я надуших, че е от моята кръвна група. Казах й, как съм си я гледала Габи до 2.6г. по мое желание, после съм задържала пускането на ясла максимално, и тогава й казах, че и не се е била отбила още по онова време (както и сега  Mr. Green ). Та стана ясно, че тя кърми на поискване, има си адекватен съветник, близка нейна, която си е кърмила момченцето до 4г., сподели как то било минало без детски пубертет, без разни истерии, много будно и уравновесено детенце (това за всички, които мислят, че дългото кърмене на момченца е вредно...  Crazy )..

Толкова е хубаво да срещаш хора, които имат твоите виждания и вярвания и не те осъждат, че си ненормален и какво ли още не като си кърмиш порасналото детенце Peace

# 99
Преди малко се върнахме от разходка с нова глупост. Малчо нещо беше кисел и му се спеше и за да го успокоя му дадох да суче, първо приятелката, с която бях ме пита кога ще го отбивам / той е на 9 месеца/, а после една мама на две момиченца, която седеше до нас каза " ей сладур не си ли вече голям за кърмене" Rolling Eyes
Кажете момичета, вие които си кърмите децата повече от година, как се справяте с подобни подмятания

# 100
Моето бебе ме хапеше от новородено.  
Моят скромен кърмачески опит от 4-5 дни показва, че това не е хапане, а неправилно засукване.  PeaceНе виждам как едно новородено ще хапе умишлено.  newsm78

# 101
  • София
около мен пък всички ми се възхищават, днес даже една братовчедка (която не можа да кърми своя син) ме попита "Още кърмиш нали? Браво!" (бебка е на 6 мес) а пък баба ми, която е на 82 години, да е жива и здрава, днес ми казва "кърмиш я нали, а така бабе, няма по-ценно от кърмата"  Laughing въобще не са ме питали до кога смятам да я кърмя Simple Smile

# 102
  • София
Моето бебе ме хапеше от новородено.  
Моят скромен кърмачески опит от 4-5 дни показва, че това не е хапане, а неправилно засукване.  PeaceНе виждам как едно новородено ще хапе умишлено.  newsm78

Не съм казал че ме е хапала умишлено. Не ми е минавало и през ума дори  Laughing Имах предвид, че захапката и беше много силна и още в р. дом ми се зачервиха зърната, а в къщи вече бях с рани. Но не от неправилно поставяне, защото доста бях чела за това, а просто бебка като засукваше, тъкмо направи вакуума и изведнъж решава да ме пусне и пак започва да търси и така

# 103
  • Варна
около мен пък всички ми се възхищават, днес даже една братовчедка (която не можа да кърми своя син) ме попита "Още кърмиш нали? Браво!" (бебка е на 6 мес) а пък баба ми, която е на 82 години, да е жива и здрава, днес ми казва "кърмиш я нали, а така бабе, няма по-ценно от кърмата"  Laughing въобще не са ме питали до кога смятам да я кърмя Simple Smile
Малки сте още, към годинката може и да те питат вече Wink
Баба ти едва ли, тя е от поколението на дядо ми, а дядо и сестра му също много ми се радваха, че кърмя.

# 104
  • София
Малки сте още, към годинката може и да те питат вече Wink
Баба ти едва ли, тя е от поколението на дядо ми, а дядо и сестра му също много ми се радваха, че кърмя.

Е взе ми думите от устата  Mr. Green

На 6 мес. още не прави впечатление, на 1.6г. вече се набиваш яко на очи и коментарите са под път и над път.
На мен не мога да кажа, че чак ми се радват, само такива като мен дългокърмещи Joy баба ми и дядо ми са ок с това, че я кърмя (май  Mr. Green). днес майка ми пак ме попита дали още цока. Е, мисля, че ще се чуе, когато Габи откаже амането.

Общи условия

Активация на акаунт