Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 757
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
извинявам се офф-а, а как стои положението примерно като се върнете на работа и можете да го кърмите само сутрин и вечер, защото при мен се очертава варианта да се върна на работа като навърши 1 годинка, а хич не ми се иска да я отбивам толкова рано, поне да си я кърмя сутрин и вечер, до тогава ще сме захранили  newsm78

# 106
valentink-a, много майки се справят успешно със съчетаването на работа и кърмене, детето си наваксва сутрин /вечер и през почивните дни. Така че стига да имате желание да продължавате да се кърмите , едва ли ще стигнете до отбиване само защото трябва да тръгнеш на работа. Но все пак е добре да започнете с разреждане на дневните кърмения от по-рано, за да се случват постепено нещата както за теб, така и за бебчето ти.

На детската площадка една майка разсъждаваше как може да има майки ,които не дават на бебетата вода, когато са на само на кърма. Аз казах , че до 6м възраст не съм давала ( само е опитвал , но изобщо не искаше) и пообясних за състава на кърмата. А отговорът беше, че и възрастните пием сокове , в които има вода , но освен това си пием и вода. Нищо не можах да кажа след този железен аргумент  Laughing  Laughing

# 107
извинявам се офф-а, а как стои положението примерно като се върнете на работа и можете да го кърмите само сутрин и вечер, защото при мен се очертава варианта да се върна на работа като навърши 1 годинка, а хич не ми се иска да я отбивам толкова рано, поне да си я кърмя сутрин и вечер, до тогава ще сме захранили  newsm78

За 6 месеца може много неща да се променят, няма нужда да го мислиш отсега. Също така няма нужда да отбиваш, само защото се връщаш на работа.

# 108
  • Пловдив
Сколасах, да пиша...

В родилния дом, точно след като ме приведоха в стаята идва детската акушерка и ме пита искам ли да ми докара бебето #CrazyОтговорих и, че не само, че искам, а държа да си е при мен постоянно...
Докарва ми след малко легълцето с един вързоп вътре и започва да ми обяснява за кърменето - да ставало на 3 часа, след 12 вечерта да не и давам да суче, а да пробутвам шишето с водичка и така до 06:00 сутринта hahaha
Взе да и обяснява как да го слагам на гърда, при което аз вече изобщо не я слушах, а взех вързопа и я сложих да суче Simple Smile Казах и, че имам по-голямо дете, което съм кърмила до преди 3 месеца и акушерката остана буквално като гръмната hahaha
Е, за радост никоя от осналаните акушерки не реагира така, а някои даже ме и похвалиха с кърмаческия ми стаж Mr. Green

# 109
  • Плевен
 sweet_maniche  rotfImaoМного се смях с тази акушерка.Така е,никой не може да закачи майките със второ дете особено пък и кърмено до късно.Никакво хранене през ноща  Naughtyкато реве,давай водичка,ако не иска сложи захар,ще я пропие.И още такива бисери от моята педи след като ни посети в къщи след изписването.Сега като и казах че кърмя 1.4 годишно и ме погледна съжалително,как мога да се мъча като вече фактически няма нужда от кърма.

# 110
Никакво хранене през ноща  Naughtyкато реве,давай водичка,ако не иска сложи захар,ще я пропие.
А и захарта ще го засити, няма що... Twisted Evil

Сега се сетих и докато бях бременна "Яж повече хляб и сладко, за да родиш хубаво, дебело, сладко бебе..."

# 111
  • Плевен
Цитат
Яж повече хляб и сладко,
Пък това че са празни калории и няма да донесат нищо особено нито на бебе нито на мама,няма значение.То тя мама ще си го трупне на бедрата и на дупето,таман ще има резерви за кърмата  Mr. GreenСъщата колежка за която разказах по нагоре(тази с прословутия сок на 40 ден)като родих ми каза че бебето е слабичко щото съм правила диета през бременността(разбирай,не съм яла месо).Ядях месо,мляко,яйца и риба и изобщо пълноценно хранене не само тогава,това го правя отдавна.Пък тя,видиш ли е яла нон-стоп месо е родила бебе 4.650.Ама какво да обяснявам.От това колко голямо бебе ще родиш зависи от много работи,не само от яденето или неяденето на месо.

# 112
А аз, дето въобще не ядях месо, яйца, риба и още какво ли не, какво да кажа  Mr. Green Викаха ми, че бебето ще се роди много малко, защото нищо не ям. А аз наистина не бях нормална бременна, на всичките ми бременни приятелки им се ядеше какво ли не, а аз на всичко се мръщих, нищо не харесвах  hahaha

А за водата със захар...Още на 1 месец педи и всички останали ми казаха, че трябва да отказваме нощното хранене. Знаете защо - за да си почива стомахчето  Mr. Green Като кажа, че бебето не иска да пие вода, "ами как ще иска, като не и слагаш захар"  ooooh! Майка ми даже каза мед да слагам, защото е по-полезен, на мен така ми правила и аз съм пила  hahaha

# 113
  • София
мен като ме питаха давам ли вода на бебка, им отвръщах със следния въпрос "Ти като си гладна вода ли пиеш?" и спираха да ме питат повече  baby_neutral

# 114
мен като ме питаха давам ли вода на бебка, им отвръщах със следния въпрос "Ти като си гладна вода ли пиеш?" и спираха да ме питат повече  baby_neutral
Хубав отговор  Hug

# 115
Аз пък по повод на сокчетата питах как те ще се почувстват ако изпият 1 чаша ябълков сок на празен стомах.

# 116
Никакво хранене през ноща  Naughtyкато реве,давай водичка,ако не иска сложи захар,ще я пропие.
А и захарта ще го засити, няма що... Twisted Evil

Сега се сетих и докато бях бременна "Яж повече хляб и сладко, за да родиш хубаво, дебело, сладко бебе..."

В момента чета една книга -Do Chocolate Lovers Have Sweeter Babies?

Има някаква частица истина в това изказване (дълго и сложно за обяснение, но извода е, че даже е добре да изяждаме по малко черен шоколад докато сме бременни) но далеч не означава да се нахвърляме като луди да ядем сладко де Simple Smile

Доста интересна е книгата - чакам да видя дали ще има интересни неща и за кърменето и ще споделя Simple Smile

# 117
  • Cyprus, Пловдив
Хубав отговор  Hug

И на мен ми хареса какво си отговорила Simple Smile

# 118
newsm10 Е, това ме зарадва много, записвам си го за бъдеще! Simple Smile

# 119
Е, то хората винаги могат да ти кажат: Ама като съм жадна, нали пия вода! Да не казваш, че бебето ти никога не ожаднява! - и ще те затапят...  И пак ще трябва да обясняваш за водата в кърмата. Just saying...

Общи условия

Активация на акаунт