Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 599
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
чакайте да се включа и аз, че това ми е болна тема. Ако щете вярвайте, но лично познавам само три жени, които са си кърмили бебетата повече от 3 месеца. Повечето ми роднини и приятелки ме гледат като голяма бяла врана, че кърмя "тооолкова дълго" - бебето ми е едва на 9 месеца  newsm78
Свекърва ми и етърва ми всеки път като сме заедно и аз отивам да го кърмя ми казват, че направо ме съжаляват  Shocked
И до ден днешен имам приятелки, които смятат за срамно кърменето навън и много назидателно ми казват, как те ТОВА никога не са го правили.

# 46
Male male, кофти ти е средата. Аз от моето близко и не толкова обкръжение не съм чула една реплика на неодобрение.

Браво, че си кърмиш детето въпреки това.

Впрочем изобщо не си слагайте на сърце коментари от жени, които нямат деца.

# 47
  • Плевен
male male,не си го слагай на сърцето изобщо.Аз пък съжалявам жените които не кърмят,вчера едно бебенце се дереше от глад докато нервната му майка му джуркаше сухото мляко.С едната ръка джурка а с другата го тръска да млъкне,на бой още малко щеше да налети на горкото.Аз моето за 1,4 месеца не е ревало от глад толкова дълго.Сядам и кърмя,няма значение дали някоя няма да си изгуби съня като ме види да размахвам "венестите си цици" Mr. GreenИ като гледам колко струват АМ  ooooh!.От 13 като почнат та стигат и до 28 лева за 800 грама кутия  ooooh!Това са млеката за след годинката,добре че кърмя.Ми съжалявам жените които като колежката не искат да кърмят,а предпочитат да дават парите си за боклуци.Според нея съм си мъчила детето  Close

# 48
Момичета изобщо не ми пука от мнението на разни откачалки. Синът ми за 9 месеца дали има и пет пъти да е плакал неутешимо, кърменето винаги помага. Аз не мога само да си простя, че първите 2-3 месеца страдах от разни предрасъдаци за кърменето на вън, та разходките ни се превръщаха в малък кошмар и измъчвах и себе си и бебето. Добре че го преудолях този проблем, кърмила съм го къде ли не, както каза една кърмеща майка в една градинка "ревящо бебе се забелязва повече от хранещо се"

# 49
  • Плевен
Всяко дърво по-скрито е заплюто от нас,когато беше 3 месечен цокльото Simple SmileИзкарвала съм по 6 или 7 часа навън с детето миналата година през април Simple SmileМного голяма помощ ми е кърменето,не го заменям за нищо Hug

# 50
  • Плевен
Включване от мен с топла,топла чак пареща реплика.Бях на консултация за ваксина на детето(1,4 месеца).Попитах педката за нейното мнение за захранването(не го знам,не съм я питала,не ми е казвала)За захранването се допитвах до Асоциация Подкрепа за кърмене  HugИ та така  #CrazyНе си го захранила още?Не бе викам,срещнах колежка и обяснявам за  прословутото сокче на 40 дена.И тя:"Ми да,разбира се,не е рано.Ние едно време така сме захранвани и нашите деца така са отгледани и виж нищо ни няма.Здрави сме,то последните години зачестиха алергиите и проблемите щото много ги пазите.Нищо няма да му стане на детето.Аз имам пациентче което на 10 дена е захранено,свършила кърмата на майката и решила да захрани,и аз я насърчавам.То сега много моди има,ние така сме отгледани на това вярвам.Току виж след няколко години кажат че е по-добро ранното захранване,няма какво да чакаме до тогава,нека ги изпреварим."И аз съответно сащисана за 10 дневното бебе и казвам че е прекалено рано,там цитирах СЗО,Уницеф Национален център за общественото здраве какво съветват,никакви сокове,най-рано захранване след 4 месец.И тя си повтаря"Какво ще му стане на детето?Нищо.няма опасност,да дава"Аз и споменах за опасността от гастрити,колити,алергии.""Бе,няма страшно",и пак повтаря като развалена плоча че те така са изгледани и нищо им няма.Питам я тогава на 10 дневеното как ще му пробута лъжичката като не е изчезнал  инстинкта за избутване с езичето(тя каза е такъв инстинкт бебетата нямат),не бе в шише,то каши,попарки  ooooh!те са течни,през бибата и така да яде.Кърмила е само 3 дена,нямала кърма.Спирам че пак се ядосвам.

# 51
tani80s, ако имаш възможност си смени педито, тя щом за захранването така говори как ще й имаш доверие за здравето на детето ти! Поне аз останах същисана!  Shocked

# 52
  • Плевен
Наблизо ми е и затова нея съм избрала.Пък и да я сменя нали всичките са така Sad А то има и още,просто се ядосах и спрях да пиша.Аз само за ваксини и за направления ходя,мъжът ми е лекар и може да ме насочи ако се наложи.Казах и че още кърмя,е така ме погледна съжалително.После каза че никой няма право да ми казва до кога да кърмя,но тя казвала че децата след годинката нямат нужда от мляко,трябва да мине на обща храна.Ми той моя син яде такава и то 3 пъти на ден,но никога не отказва кърмене.Пък като се сетя че насърчавали кърменето,то сока не замествал млякото(имах си аз да го замества  ooooh!)давал се заради витаминкитеееееее.Казах и че от малка знам че се захранва на 6 месеца.Е,каза ми че майка ме е излъгала  ooooh!То тогава всички така правели."Ми като е имала кърма,то си е нейно решение"(демек цепела се от колектива).Та направо ми прилоша като се опитах да си представя на 10 дневно бебе пасирана попарка през шишето,и детето легнало в количката как му го насипват и то се дърпа и реве  #2gunfireБожеееееее.

# 53
tani80s не се ядосвай,всичките са такива.Вчера и аз водих едни спорове с една мама с медицинско образование,която обясняваше на трета мама с бебе на месец колко добра идея е да даде на детето си сок от ябълка,защото, тя, видите ли, дала на дъщеря си и о,чудо, коликите спрели...

# 54
  • Плевен
Бе една колежка и тя така,но аз ми се струва че е хамалогия(да не говорим колко е вредно сока на малко бебе)да рендосвам,да прецеждам през марля,да стерилизирам шишета,биби,марли.И то само за 20 или 30 мл сок  ooooh!Щото се разреждал с вода наполовина.И то половината отива по лигавника и дрехите.Вместо да си легна и да поспя или да излезна на разходка с детето в това хубаво време аз да вися в кухнята да джуркам разни щуротии,ми не няма начин.До 6 месец съм била рахат,излизам и не се прибирам по цял ден.Който не го мързи да го прави.

# 55
  • София
Аа, не са всички такива. Аз без да я търся попаднах на готина. Не ми е споменавала нито за сокове, нито за захранване преди 5тия месец.
 Аз не знам дали бих се доверила на такъв капацитет за здравето на децата. Едно е да не знае дребни важности, друго е да ги дърдори толкова неадекватни.

# 56
  • Варна
Аа, не са всички такива. Аз без да я търся попаднах на готина. Не ми е споменавала нито за сокове, нито за захранване преди 5тия месец.
 Аз не знам дали бих се доверила на такъв капацитет за здравето на децата. Едно е да не знае дребни важности, друго е да ги дърдори толкова неадекватни.
Абсолютно съм съгласна! Peace
И моята педиатърка не е такава, но пък аз я избирах внимателно в много отношения.

Една моя съседка наскоро установи, че 2 годишното ѝ дете има гастрит и беше страшно изненадана защо.А когато детето беше на няма и годинка вече ядеше луканка и пържоли и татко му се хвалеше как всичко ядял.Гастроентеролога им се накарал....ама след дъжд качулка Confused
И да съм по темата, майката ме беше обявила за вманиачена по кърменето и детето си, защото хем много съм я била кърмила, хем като беше малка нищо не съм и давала да си опита. Crossing Arms

# 57
Ох, и моята лекарка е от тези с ранното захранване и сокчетата, но пък иначе е готина и е сладурана. Относно захранването хич не я слушах, тя ме пита давахте ли сокчета аз и викам да, но той не ги хареса Embarassed

# 58
  • София
 Mr. Green А пък моето дете вече искат да го черпят с пуканки, зрънчо, чипс, солети и т.н. боклуци. Аз, естествено отказвам. А преди няколко дни съседката с бебе на има -няма 7-8 месеца се хвали как му правила препечени филийки и си ги изяждало с апетит  Shocked Също така дава пуканки и зрънчо. И друга съседка, баба, казва одобрително: "Браво, браво, ти я учиш да яде всичко, само така!"
Само че знам, че точно тези дребни боклуци докарват детето да е злоядо  Naughty 

# 59
  • Cyprus, Пловдив
Гледката на 7-8-месечно, ядящо зрънчо си е направо "нормална", но на толкова малко да се дават пуканки  #Crazy
Отново бисер от работа  Crazy Колега, който шокиран от новината, че още кърмя, ме пита:"Ама то не се ли кърми само първите няколко седмици бебето?  newsm78 "
Ммм, да, после бебето няма нужда от храна, само първите седмици и стига толкова  Crazy Laughing

Общи условия

Активация на акаунт