Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 817
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • в сърцата на децата <3
Интересно ми е такива овце дали ядат когато са гладни или чакат да стане еди колко си часа, и дали ядат толкова колкото им се яде или толкова колкото е нормата за 30-годишен човек примерно. Идиотско е

Айде да не опираме до такива определения?  Peace В грешка е жената, но пък така я съветва лекар. Някой хора избират да послушат тъкмо педиатрите си, имат им доверие и т.н. Все пак и едно време всички са смятали, че земята е кръгла. Кой знае нашите деца за какво ще ни се карат, като се опитваме да помагаме с внуците.

А пък определението "овца" хич не ви отива на културата, за която претендирате, нали?

Впрочем мисля, че с АМ не се храни на поискване. А и темата изобщо не е за АМ.
Че то и сега това пише в учебниците по география  Mr. Green
За другото, обаче, си права, не е редно да се слагат етикети на хора, които дори не познаваме  Peace Но моята класификация за "патка" относно жена, която си удря 4 месечното бебе, просто не мога да оттегля! Издивявам като видя такива родители! Жалко за дечицата. Няма да се отклонявам повече от темата, извинявам се!

# 136
  • Плевен
Момичета,не съм искала да обидя жената с овца.Явно не съм го обяснила добре,само си мислех да го напиша но съм се отплеснала.Като дете отраснах на село,имахме овце.Когато водача на стадото(обикновено овена,ако има)тръгне на някъде,всички в купом го следват.Исках да изобразя лекарката в този случай с водача на стадото и след като тя каже нещо,всички я следват без да се замислят дали това е удачно за моето дете или за мен.Извинявайте за отклонението.
по принцип знам че дори и да храниш с АМ,би трябвало да се съобразяваш с желанията на детето.Не всеки път то изяжда едно и също количество,и би било редно поне според мен да се храни на поискване.Сори за оффа...

# 137
момичета понеже за "овцете" гледам, че аз съм цитирана, съжалявам ако съм обидила някой. Но наистина не мога да се изразя ласкаво за жени, които си оставят гладните бебета да плачат само защото още не е дошло време за хранене. Бях чела ужасяваща статия за това как се чувства гладното бебе, ще се опитам да я намеря, четях и плачех.
Съжалявам още веднъж, но за грозните неща не може да има деликатни думи Peace

# 138
Бях чела ужасяваща статия за това как се чувства гладното бебе, ще се опитам да я намеря, четях и плачех.
Съжалявам още веднъж, но за грозните неща не може да има деликатни думи Peace

И аз я четох тази статия преди много време, като се сетя и ми се свива всичко... Но не мога да я намеря за съжаление.
Не са виновни само майките, които по една или друга причина не са се заинтересували за нещата, а сляпо се доверяват на педиатрите. Защо например в болниците, след като изписват майката и бебчето , не се дават брошурки със статии подобни на тази или други статии например от блога на хедра или от сайта на ЛЛЛ ит.н. А ни затрупват с рекламни материали за АМ , памперси и пюрета и разни други напълно излишни бебешки "аксесоари". Отговорът ми е ясен , но все пак...   ooooh!

# 139
  • Плевен
Ох и на мен ми дадоха такива неща,че и книжка за първата година от живота на бебето.Към годинката разгърнах книжката и видях такива идиотии че чак ми се догади.То не бяха реклами за АМ най-близко до кърмата,то не бяха бурканчета със пюрета подходящи за захранване от 4 месец  ooooh!И примерна схема за захранване,като от 3 месец се включва сокчето  ooooh! ooooh!

# 140
  • София
И примерна схема за захранване,като от 3 месец се включва сокчето  ooooh! ooooh!

Чак на третия месец! Даже е много късно! Още на втория месец братко, та даже може и от двайстия ден! Какво ще си губите времето с кърмене, я му бутни сокчето там и да мирува!  Joy

# 141
Хаха, сноу, тази ми реплика е за една друга тема, да  Joy

Аз пък получих много хубава книжка в болницата. Всички съвети вътре си бяха про-кърмене и късно захранване.

Малемале, заблуждаваш се, че не може да има деликатни думи. За мен не е редно една интелигентна жена да се изразява за някого по този начин, независимо дали е добър, лош, глупав, умен. Ето примерно можеше да изразиш мнение, че жената е глупава, щом вярва на такива неща. Пак няма да й стане готино да го прочете, ама си твоето мнение. Обаче да наричаш някого овца... Това което се опитвам да кажа е, че може да се коментират тези реплики и в същото време да се запази добрия тон в темата. Все пак се имаме за средно интелигенти хора, или не?

Това ми е последния апел, аз няма да се обаждам вече по темата, че се чувствам като вечния адвокат на онеправданите.

# 142
Jane º° , благодаря за урока по деликатност  Peace
Разбрах, деликатно ми казваш, че не ме намираш за особено интелигентна и кой знае може и да си права, всеки си има критерии
И в този ред на мисли, интелигентните хора приемат извинението, а не продължават да назидават и поучават
С това аз също спирам, точно за да запазим добрия тон на темата.
Всички останали моля за извинение, че с изказването си предизвиках разговор, който съвсем не е по темата   bouquet

# 143
Мои приятелки - коментар във фейса под снимка на 50-годишна майка, кърмеща 4-годишното си момиченце: "Категорично не приемам", "Прекалено ми е отвсякъде" - ама засега без аргументация, то и каква да е, чакам...

# 144
Ален мак, те коментират сигурно повече възрастта на майката. Хората трудно възприемат такива неща. И аз го намирам за странно, но не и отвратително, тъкмо напротив - майчинството е дар и когато - тогава. Щом на 50 години е усляла да го роди това дете, да са живи и здрави. Я покажи тази снимка дето сландализира фб?

# 145
  • София
Аз бих се радвала, ако Вики още цока на 4  Heart Eyes не ми е странно нито неприятно. Въпрос на нагласа Simple Smile
Днес се запознах с една мама на 8 месечно бебе, което за щастие още суче. Но като било на 1 месец майката получила мастит и докторът й забранил да кърми Sad И така минали за известно време на АМ, но после пак се върнали на кърменето.

# 146
Тази седмица пък на мен мило ми казаха, че не било хубаво детето да суче старо мляко Shocked . Сами пресметнете колко е старо - почти на 4 години!

# 147
Четиригодишно мляко! Ми то се е вкиснало преди години, бре!!!

# 148
  • в сърцата на децата <3
Хахаха и аз първо си помислих, че млякото е почти четири годишно  hahaha Всъщност детето като е остаряло - станало на 4 години не било хубаво да суче мляко. Аз поне така го разконспирирах (с помощта на подписа на  den 17 )

# 149
Моя колежка - свекърва, ми разказва за снаха си "представяш ли си, оная се дои, защото нямала търпение да кърми!!!" Много грозно ми стана  Tired

Общи условия

Активация на акаунт