Re: Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 15

• 37 587
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
.....изобщо да не те тревожи отбиването...
... нямам нищо против кърменето,
ама направо ще се родиш, ако сте на адаптирано мляко... и ти, и бебо...

rotfImbo

Друг път! А купищата бутилки за миене? Освен ако имаш някой да ти гледа детето, тогава може и на почивка да отидеш (като г-жа Божинова Party)

# 526
.....изобщо да не те тревожи отбиването...
... нямам нищо против кърменето,
ама направо ще се родиш, ако сте на адаптирано мляко... и ти, и бебо...

rotfImbo

Друг път! А купищата бутилки за миене? Освен ако имаш някой да ти гледа детето, тогава може и на почивка да отидеш (като г-жа Божинова Party)

Тази жена ми е много антипатична...

# 527
To има и други бисери по-нататък в тази тема... някаква майка започнала да се цеди, подстрекавана от фанатични кърмачки... Tired

# 528
  • Плевен
Цитат
Кърмих сина си 11 месеца и той бе едно едро щастливо бебе. Всички специалисти твърдят, обаче, че само в  първите месеци кърмата е полезна за бебето - после губи ценните си хранителни вещества и бебето задължително трябва да се дохранва с адаптирано мляко, настрана от другите храни, които е започнало да приема.
Цитат
Защо никой в България не замерва хранителността на кърмата на майката, както правят по света? На някогхо от вас замервали ли са я? Вие откъде знаете дали кърмата ви е изобщо годна за бебе? Защото сте чували това и горещо вярвате в него?
Цитат
Някъде четох, че принципът за кърмачката би трябвало да е същият като при раковоболна жена след химиотерапия: минимум-до-никакви лекарства, никакви химикали за разкрасяване, дори кола-маската е непрепоръчнителна (да бъде заменена с епилаторна машинка). Такива неща би трябвало да са налични като съвет за майките, особено пък за изостанала в медицинско отношение страна като България - та акушерките в БГ понякога са по-незнаещи и нечетящи от самите майки.

Мисълта ми е - колко съвременни жени ще се съгласят доброволно на подобно ограничение цели 6-8 месеца след раждането на детето си? Това трябва да е истински самоотвержена майка, каквито днес май рядко срещаме..... И на всичкото отгоре няма дори изследване, което да замери дали, въпреки тези самоналожени оганичения, кърмата й е все пак препоръчителна за бебето й? -
Цитат
защото да се твърди, че майчината кърма е полезна по дефолт е неправилно. Нашият организъм може да произвежда и вредни неща, нека не сме чак такива мечтатели....
Цитат
Та, ако кърмата на майката не е първо качество (което, както уточнихме, няма кой да каже в БГ, освен в някоя свръхмодерна частна консултация - дали има такива?) - защо тогава да не се разчита основно на АМ? Или от инат да сме полезни с кърмата си да оставим детето си недохранвано още от първите седмици. Като знам какви гениални акушерки и мед.сестри обгрижват родилките по конслутациите - не ми се мисли....
Цитат
Майчината кърма не е задължително да е полезна винаги. Поровете се в Инетрнет, ако ви звучи невъзможно. Майките в Бг трябва да знаят това, трябва да има специалисти, които да им разяснят това (ама те ще бъдат обявени за агенти на АМ). И майките да изберат накрая как да хранят детето си. Изборът е техен, не на обществеността...
Постовете са само на една жена.По повод Бойкота на Нестле.

# 529
 smile3555 егати агитацията и простотията

При мен всички около мен твърдяха първите 2 месеца, че не ми е хранителна кърмата, защото много често се хранел малкия. Направо ми надуха главата, а и колкото да ем обясняваш че кърмата си е кърма и винаги е хранителна и полезна те едно си знаят - едно си баят.
Включително имаше моя близка, която ми разказа, че  на нея и била вкиснала кърмата и за това дъщеря и (сега над 30-те) до ден днешен отказвала да яде прясно мляко  Crazy

# 530
Ох, големи простотии, но и от лекар съм чувала да казва на майка, чието бебе беше в интензивното поради малко по-ниско тегло - че не бивало да му дава кърма преди да се направи микробиологичен анализ, за да се прецени дали е подходяща за детето и... ooooh!

# 531
 smile3501 за "самоотвержените" майки - неепилирани, баш с кола маска (ауу, каква трагедия smile3511 , ненапомадени (ужасно съм горда и щастлива, че покрай бебчето ми се 'светнах" за гадостите в козметиката и храната и се понаучих как да подбирам по-добра храна, както и почти елиминирах козметиката, заменяйки я с по-естествени продукти или отхвърляйки изцяло някои, горките "неразкрасени" "химически" женички newsm50 Wink))

а на "късметлийките" с "първокачествена" кърма -  smile3555

# 532
Стана ми мъчно за тази жена от поста на tani80s, честно. Не мога да си представя какво е да си толкова невеж и самоуверен едновременно. И тези простотии ги пише майка, кърмила 11 месеца...

# 533
За пръв път попадам в тази тема, здравейте!
На доста простотии се наслушах за година и осем месеца, но абсолютен водач в класацията е бившата главна лекарка на педиатрията в Александровска (не си спомням името вече)! Като се има предвид, че ми беше прехвалена от познати, и я чаках сума си и време да се върне от чужбина, и си платих щедро консултацията, съветите и бяха повече от абсурдни. Жената беше убедена, че детето (тогава на 6 месеца), има разстройство, защото го храня "хаотично и безотговорно" - разбирай - на поискване, и че така, както съм тръгнала (т.е., че нямам намерение да я отбивам в следващите няколко дни), детето ще започне да се държи като "ония в Уганда, дето сами си вземат цицата и си сучат"! Е, права беше, така прави  Laughing Само дето аз още не съм разбрала защо това е така неприемливо.

# 534
От друг лекар - като казах, че съм кърмила детето 2г и половина, сметна, че не съм му давала друго мляко...а то си беше захранено с всичко. Това е и мисълта на много хора, като разберат, че съм кърмила дълго - че едва ли не детето е било само на кърма 2-3 години  Crazy Не знам защо мислят, че едното изключва другото  newsm78

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 10:06 от Old Sport

# 535
  • Варна
Това е и мисълта на много хора, като разберат, че съм кърмла дълго - че едва ли не детето е било само на кърма 2-3 години  Crazy Не знам защо мислят, че едното изключва другото  newsm78
Защото са твърде задръстени, но пък иначе със съвети могат да те залеят. Прави ми впечатление, че много хора се смятат за компетентни по всички въпроси, а не осъзнават колко са смешни  hahaha hahaha

Омръзна ми като кажа, че кърмя още, да ме поглеждат съжалително, че и детето да гледат съжалително... Горкото- още го тровя  Rolling Eyes

# 536
Аз съм чувала от лекар, че майка заразявала детето с кърмата си, предавала му бактерии.  ooooh!

# 537
Страшно е, че има педиатри, които не знаят и не са виждали как изглеждат изпражнения на изключително кърмено бебе и решават, че става въпрос за разстройство. Бях чела във форума за бебе, лежало седмици в болница и "лекувано" от "разстройството" с няколко вида антибиотик.

# 538
Аз съм чувала от лекар, че майка заразявала детето с кърмата си, предавала му бактерии.  ooooh!

Прав е.  Mr. Green Тези бактерии се наричат лактобацили, с пробиотичен ефект са и са изключително полезни за заселването на червата на бебето с полезна микрофлора, която ни е така необходима.

# 539
Сега виждам темата и ще я прочета от самото начало, но да кажа и аз. Братовчедка ми, чието дете вече е порастнало и здраво, когато го роди се оплакваше, че постоянно плаче. До тук нормално. Баба ми отишла един ден и й казала, защо не го нахрани (кърмено е детето). А братовчедката отсякла, че не е дошло времето. Доктора казал на всеки 3 часа. Баба ми я насмела, че детето плаче от глад!

Общи условия

Активация на акаунт