МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 50 990
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
  • Горна Оряховица
vania_772,от къде купуваш на кутия?Или не си в БГ?
В България съм си.Тук имаме складове за хранителни продукти и там я дават на едро.В една кутия има 50 пакетчета и беше някъде от порядъка на 10 лв. Това са си 100 хляба Simple Smile

# 181
  • до моите любими хора
Здравейте,
Влизам да се похваля с нова придобивка Mr. Green Възползвах се от намалението и си взех един Филипс. До сега съм пробвала няколко хляба, най-сполучлив за сега е този с айряна и яйцата. Стана страхотен. Сега съм сложила един с маслини и сирене, ще видим какъв ще е резултата Grinning Дано да има с какво да е похваля. Днес пробвах и козунак, но още съм много далеч от истината. Пуснах го на програма за сладък хляб, не знам дали трябваше на нея Rolling Eyes Въпреки, че го сплетох не стана на конци. Загуби му се и плетката. Пробвах с жива мая, но ми се струва че следващия път ще пробвам със суха. Точно като сладък хляб си стана. Четох някъде, че не трябва да е на тази програма но на моята хлебопекарна не знам на коя друга да пробвам. Ако има някой, който се е справил сполучливо нека даде съвет. Правих по рецептата на Пина и следвах иструкциите на Макс Мама, не стана достатъчно сладък. Не знам, ако му добавя още захар какъв ще е резултата Rolling Eyes Моля ви някой, ако има идеи да сподели. Иска ми се до Великден да се науча и да си направя сама козунаците Peace

# 182
Ще споделиш ли рецептата с айрана?

# 183
Да ако може рецептата с айряна и аз съм заинтигувана. Също така ме интерисума рецепта за хубав и мек пълнозърнест хляб newsm78

# 184
  • София
  Момичета,четете ли изпробваните рецепти от линка на първата страница?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

# 185
Четем,четем,аз цял ден това правя..Моят козунак на вкус го докарах,но на вид...в насипно състояние..Ужас!!Срам ме.Вие кога го вадите от тавичката като истине ли?

# 186
Козунака го меся в машината , но си го пека във фурната сплетен.
Иначе за маята - аз от едно пакетче мая Дама, тая сръбската, пека 4 хляба с около 600гр брашно

# 187
  • до моите любими хора
Хляба с айряна и маслото е от рецептите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.195
Вчера правих хляба с маслини и сирене, рецептата пак е от там и стана страхотен на вкус. Супер мек, но 15 мин преди да го извадя леко спадна отгоре и като го извадих още малко. Гледах в таблицата причините за това, уж всичко по рецепта на правих някъде съм сгафила но къде newsm78 Ще видим следващия път, какво ще стане. За козунака май и аз ще пробвам само да го меся в хлебопекарната на програма за тесто, пък да видим какво ще стане. Интересно ми беше, че рецептите които гледах са правени изцяло на хлебопекарната и реших че може да се получи. Изрично прочетох, че не трябва да е на програма за сладък хляб но като не можах да реша, коя друга да включа пък имаше и такива които са го правили на програма за сладък хляб и бяха доволни. Като цяло става за ядене, но определено не е това което целя като резултат. Ако пробвам друг вариант и стане по-добре ще пиша Peace

# 188
На коя програма,ако не на сладък хляб?

# 189
на най-продължителната  Laughing
козунака е много,много сладък хляб. значи му трябва много по-различна програма от тази за сладък хляб - образно казано.
може да използвате комбинации от програми - месене, месене + втасване , печене.

# 190

Бонго е прав, или месиш само в машината и като втаса, вадиш, оплиташ слагаш в тава, втасва пак и печеш във фурната. Peace

# 191
Ама,не мога!;)))Ще пробвам пак!Или ще се задоволя с кекс!

# 192
Ама,не мога!;)))Ще пробвам пак!Или ще се задоволя с кекс!

Преди бях пуснала ето този линк - стъпка по стъпка на подобен козунак - става невероятно вкусен и на огромни конци....много е лесен и не вярвам да го объркаш. Peace

Ако искаш - пробвай го. Wink Ама да покажеш резултата, щото аз 2 пъти го правя и вторият път не смогнах да го снимам, а първият успях благодарение на това, че го извадих от фурната докато вкъщи всички спяха следобяд. Laughing Дано третият ми опит за Великден да е по-успешен със снимките. Mr. Green

# 193
Преди бях пуснала ето този линк - стъпка по стъпка на подобен козунак - става невероятно вкусен и на огромни конци....много е лесен и не вярвам да го объркаш. Peace
Точно този чакам да ми се допече. Изглежда добре, много се наду , мирише вкусно. Нямам търпение да го опитам  Crazy

# 194
  • до моите любими хора
Хайде пиши за резултата Peace Аз нямам сметана и жива мая в момента иначе щеше да започна веднага, но ще трябва да го оставя за утре сигурно. Дано се получи да пробваме изпитани вече рецепти Hug

П.П. Само да кажа, че днес пробвах смеска между двата хляба с айрян, масло, сирене и маслини. Стана божествен. Това е най-доброто попадение за сега Peace

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 15:47 от radostani

Общи условия

Активация на акаунт