МАШИНА ЗА ХЛЯБ-50-та тема

• 50 565
  • 755
  •   1
Отговори
# 390

Моля за рецепта за малка машина ( оли сполучлива такава, която може да се раздели на две без да се развали козунака ) .
Благодаря ви

kremena, не знам колко малка е машината, но виж козунака на pina, ако те устройва.....Ако не, харесваш си рецепта, в темата за козунаците има доста, и разделяш продуктите.    bouquet

# 391
Здравейте момичета!

Имам малка машина, рецептите за козунак които намирам са все за големи машини.

Много искам козунак за този Великден и ако сама не си направя няма от къде да си купя около мен.

Моля за рецепта за малка машина ( оли сполучлива такава, която може да се раздели на две без да се развали козунака ) .

Благодаря ви
Колко малка ти е малката машина? Какъв грамаж хляб може да прави?

# 392
  • София
   Малки, големи, какво значение има?Моята е до 900 грама всичко, но бъркам над килограм брашно само, без да броя колко тежат другите съставки.Малко и е по-трудно, но пак става.А най-лесното е, като си харесаш рецептата,  всички грамажи да се разделят на две.

# 393
  • Sofia
Сега правя козунака на пина пуснах на 750 гр., защото продуктите бяха малко над гр., но програмата е 3:15, колкото пише тя. Мисля, че това е малък грамаж и не трябва да се преправя рецептата.

# 394
Отскоро имам машина за хляб и още не съм съвсем на ясно с нещата. Срещам рецепти с мляко на прах, но аз нямам от къде да си набавя, та се питам с какво мога да го заменям?

# 395
Отскоро имам машина за хляб и още не съм съвсем на ясно с нещата. Срещам рецепти с мляко на прах, но аз нямам от къде да си набавя, та се питам с какво мога да го заменям?

С нормално мляко, просто съобрази нужното количество течност. Peace

# 396
Значи ако имам 250 мл вода и 2 с.л. сухо мляко , мога да си сложа директно 250 мл. прясно мляко?

# 397
  • София
   Дори не е задължително да се слага мляко на прах.Аз например нямах книжка с рецепти и не съм слагала никога!

# 398
Значи ако имам 250 мл вода и 2 с.л. сухо мляко , мога да си сложа директно 250 мл. прясно мляко?

Можеш, може 50:50 с вода да го сложиш, може айрян и прясно да комбинираш, слагала съм вода, прясно и две-три лъжици кисело мляко. С времето ще пробваш разни варианти и ще решиш кой е най-добър за тебе. На мен първите хлебчета излязоха като вдлъбнати тухли, бях се отчаяла, уж всичко точно по рецептите правех, после започнах на око да слагам съставките, каквото си намисля, важното е топката да ти се получи правилна. Имаше някъде анимации от Ердинч, на мен много ми помогнаха. Peace

# 399
в посочения случай заместваш 250 мл вода с 250 мл пр.мляко.  сухото го игнорираш.
предполагам че ако по рецепта имаш 250 мл пр.мляко ,но го заместваш с 250 мл вода  няма да добавиш и 2 сл.л сухо мляко  newsm78

# 400
  • Стара Загора
Аз искам да питам в каква форма е най-удачно да се пече козунак?В широка тава, така че да не се докосва до стените на съда или във тясна форма за руло например? Освен това ,когато фурната няма вентилатор, как и на колко градуса се пече и колко време разбира се?

# 401
Аз пекох едни франзели, бял хляб и днес направих и козунак. За сега съм доволна от резултатите. Особенно козунакът какви конци извади, неможах да повярвам Simple Smile Просто се притеснявах за рецептите с това сухо мляко ама добре, че притесненията ми са били напразни.

# 402
  • София
   Всичко зависи от вида на тестото, количеството, формата, печката.Иначе аз харесвам дългите козунаци, по-бързо се пекат и не успяват да изгорят.Аз лично пека на 160 градуса , повече ми е силно и гори.Има хора пекат на 220 и 180 и не им гори.

# 403
Аз искам да питам в каква форма е най-удачно да се пече козунак?В широка тава, така че да не се докосва до стените на съда или във тясна форма за руло например? Освен това ,когато фурната няма вентилатор, как и на колко градуса се пече и колко време разбира се?
в широка тава вероятно ще получиш широк козунак.  Laughing  в тясна - тесен  и вероятно висок.
като нямаш вентилатор няма страшно. печеш без него я. няма да си купуваш специално печка с вентилатор.
градуси - според спецификацията на твоята фурна. горе долу като температура за кекс.
едни пекат на 200 градуса , други на 180.  аз на 160-150.

# 404
  • София
в широка тава вероятно ще получиш широк козунак.  Laughing  в тясна - тесен  и вероятно висок.
като нямаш вентилатор няма страшно. печеш без него я. няма да си купуваш специално печка с вентилатор.
градуси - според спецификацията на твоята фурна. горе долу като температура за кекс.
едни пекат на 200 градуса , други на 180.  аз на 160-150.

По възможност по висока, за да се надигне. В по широката ще се разлее.

Общи условия

Активация на акаунт