Omron 3 - как работи

• 4 519
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

купих си наскоро апарат за кръвно Омрон 3, обаче не мога да разбера дали работи правилно. Измервам си няколко пъти последователно кръвното и всеки път показва намаляващо с по 10 единици горна граница.... ясно е, че това не е точна наука, ама то никаква възпроизводимост.

Чела съм инструкциите, но не съм убедена, че ги правя правилно. Има ли някаква тънкост в меренето на кръвно, която да ме посъветвате.

Благодаря

# 1
  • в джунглата
Нашия не дава такива отклонения при последователно измерване. Има сервизи за такава техника и там правят замерване струва 2лв.  Peace

# 2
Здравей, има редица правила, които трябва да се спазват при измерване на кръвното налягане. За съжаление, много от нас (дори понякога и самите специалисти) не ги спазват или не ги знаят, а те са от решаващо значение за правилното измерване. Важно е как е поставен маншета, дали човек е отпочинал, пил кафе или се е хранил и, също така, каква е позата по време на измерване. Изчела съм доста неща по този въпрос, тъй като баща ми има проблеми с кръвното и си го мери всеки ден. Трябваше ми време да открия правилния апарат и да изуча всички тези неща, защото разбрах, че от стойностите на кръвното зависи цялостното състояние на баща ми и най-важното  - приема на лекарства. Тук са написани основните правила: http://-spam181-/index.php?route=information/articles&articles_id=23. Този сайт е много полезен, аз често го ползвам, още повече, че нямам много време да се ровя из нета.

# 3
Препоръчително е да го ползвате с адаптор.

# 4
Адаптера не е задължителен!
Съвременните апарати за измерване на кръвно налягане имат достатъчно системи за следене състоянието на батериите.
Имам го същия апарат
http://www.kokoni.net/shop-by-category/meditsinski-izdeliya/omro … tml?keyword=sense
..., ако става въпрос за Омрон М3
Когато го купувах моя си купих отделно и адаптер, но човека ми обясни, че е малко вероятно да ми потрябва, защото батериите издържали много измервания.

А по въпроса за измерването, мисля, че е в рамките на нормалното да има някакво отклонение, особено ако човека, на който измерваме кръвното е възрастен и има високо кръвно.
Според аномалията се дължи на притискането на кръвоносните съдове на ръката при измерване.

Пробвайте да оставяте времеви интервал м/у двете измервания от порядъка на 5 мин., ако тогава пак прави този проблем си потърси правата в сервиза. Мисля, че някъде в гаранцията мярнах някакви телефони.

# 5
Казах препоръчително! Тоест-желателно. Няма да се впускам в подробни обяснения защо.

# 6
И ние имаме Омрон и съм много доволна, обаче ако го имеря веднага след първия път дава разлика, така че трябва да се изчака поне 5 минути между две мерения Peace

# 7
  • София
благодаря, бях решила да го връщам, но явно е нормално за уреда

# 8
Здравейте,

купих си наскоро апарат за кръвно Омрон 3, обаче не мога да разбера дали работи правилно. Измервам си няколко пъти последователно кръвното и всеки път показва намаляващо с по 10 единици горна граница.... ясно е, че това не е точна наука, ама то никаква възпроизводимост.

Чела съм инструкциите, но не съм убедена, че ги правя правилно. Има ли някаква тънкост в меренето на кръвно, която да ме посъветвате.

Благодаря

Аз ти препоръчвам един немски който е признат за най-добър апарат за кръвно налягане от 2006г до сега.Горещо го препоръчвам защото лесно се работи с него ,просто с 1 бутон за пускане и спиране ,много по-точен от другите.Най-продаван продукт от неговия тип.Единствената тънкост при меренето е апаратът да е равна линия със сърцето.А за така  прословутия апарат можеш да видиш тук http://medishop.bg/search.html?phrase=mtp+%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1% … E&x=0&y=0 newsm20 има различни видове и цени заслужава си да отделите +- 100 лв.Все пак със здравето не трябва да се шегуваме 

# 9
Здравейте реших и за да дам моя съвет наскоро си закупих апарат за кръвно на медисана и съм много доволен от него.Той е удобен и лесен употреба . Много лек, разполага с поставка за ръка. За по-голяма точност трябва да си в седнало положение и да поставиш ръката си например на маса в отпуснато положение, така че да се намира на нивото на сърцето.Апарата за кръвно си го закупих  от тука http://technika.bg/product/8789/aparat-za-izmervane-na-kravno-na … medisana-hgh.html newsm20 newsm74 newsm20

# 10
Здравейте, искам да си закупя немски апарат за кръвно, понеже съм чувала, че са много добри. По-точно ме интересуват марка LITТLE DOCTOR. Дали някой знае от коя аптека в София мога да си го купя?

Общи условия

Активация на акаунт