Дванадесети клас - Абитуриенти

• 86 026
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
На английския не е имало проблем с номерацията. Средна работа като трудност. 3 въпроса от ридинга, (може би 3) били с по няколко възможни отговора...... и вече е въпрос само на тото.  Mr. Green Лисанинга е е бил на запис, много ясен и бавен, демек перфектен!

# 631
Днес сме в черно... МОН пак се осраха. Излизат деца от матурата по немски. Въпросите до 45-ти били  наред, но от там нататък номерацията им била сгрешена. Надигнали глас, квесторите питали ли са как да процедират децата, не са ли..В бланката дано номерата са били наред. Моята не е излязла още и нищо конкретно  не знам, но такова нещо води до пълна деконцентрация и притеснение.  Да нанасяш отговор на 31 въпрос на позиция 46... Един тест правилен не могат да изготвят...Ако някой знае нещо, нека сподели, опънаха ми сериозно нервите...
Моят нищо не спомена по телефона за сгрешена номерация, когато го чух.  Ще говоря с него, когато се появи вкъщи.
Иначе не било трудно, с малки изключения.  Wink

# 632
  • София
Аз за трудно дори не смогнах да я питам. 3 касетофона са сменили в изпитната й зала  преди да тръгне текстът за слушане.... Такава липса на организация е непростима. Twisted Evil

Последна редакция: пт, 22 май 2015, 13:02 от пенсионирана русалка

# 633
  • София
Русалке, спокойно. Миналата година бяха изтипосали баааахти грешките в англ. матура. Но след скандала бързинко дадоха заден и официално обявиха, че няма да зачитат грешки на всички в сгрешените въпроси, май въобще ги анулираха. Беше наистина инфарктно, ама от МОН се позамазаха, и то в кратък срок. Те във фейса децата сами се организираха и реагираха. Съвсем като големи гражданчета бяха  Peace

# 634
  • София
Добре де, нищо лично, но нали техниката се ползва в АЕГ, как е пусната до матура  като работеща? Какво е това моткане за 1,2,3 касетофон... Не тръгва първият - край, викат четец.

# 635
  • София
Ееее.... да не говорим, че по регламент следва да е тествана предварително. Ноооо.
Пък при щерката лиснингът е бил пуснат с отвратително качество - шумове, пращене, прекъсвания. И пак на никого нищо не му пука. Българската действителност е това - хубава работа, ама циганска.

# 636
За матурата по немски-мъжът, четящ първия текст бил с отвратителен говорен дефект и акцент, според дъщеря ми. Иначе за грешната номерация каза, че то било ясно, че е техническа грешка, но са минали да им прочетат какво трябва да направят и не се е създала някаква притеснителна ситуация. Общо взето, не труден, но с някои гадни моменти.

# 637
  • София
Хора, ама то е ясно, че е техническа грешка. И дайте понеже е такава да я подминем. Rolling Eyes Та този вариант е минал през съставители, коректори, експерти.. Толкова ли никой по трасето не може да види? И техниката не може ли предварително да се тества? В 3 стаи в 1 АЕГ е била такава и са разнасяли работещия касетофон. Аз пък хич не съм склонна да приемам като нещо нормално такова безхаберие, без значение оказало ли е или не ефект върху работата на децата. Peace

Последна редакция: пт, 22 май 2015, 15:51 от пенсионирана русалка

# 638
След като не се е създала обстановка на стрес, (говоря за конкретната стая) и почти веднага са минали да обяснят на децата какво да направят, не виждам някаква страшна драма. Наистина дано не е имало деца, които това ги е притеснило, но дъщеря ми дори нямаше да го отбележе, ако специално не я бях попитала. Иначе сте права, че трябва някой да си го понесе. Лично мен ме възмущава много повече масовата посредственост на учителите и въобще безумната образователна система, но... това са други работи.

# 639
Моят младеж се прибра. Доволен и предоволен от матурата по английски. Само при 1-2 въпроса е срещнал някакви затруднения. Каза, че е била много яка.

При математиката е имало подвеждащи задачи.

Моля, споделете за матурата по география темата....

пп. Момичета, благодаря ви! Hug

# 640
  • Русе
В момента качват отговорите. Езици не видях. Имаше математика, история, биология.

# 641
Да се включа и аз, не че някой много го вълнува, но да кажа все пак , че по руски нещата са били спокойни. Даже имало 2 текста за слушанка, вместо 3, и 2 за четене, вместо 3, както е било предходни години. Слушанката е била на качествена техника, с чудесен запис - било е от флашка Simple Smile. Като цяло - нищо изненадващо, нищо което да е било по-трудно от предходни матури. Ще видим резултата Simple Smile
Това в 17то училище.
 Иначе и там имало лоша организация, не разбрах в какво се е изразявала, но в 5то вечерно, дето беше 13то, пък после НГДЕК трябваше да са там, което отвън изглежда ужасно е имало перфектна организация - това по български Simple Smile
Успех на всички, вече остана и бала да мине, та да дишаме по-спокойно. Simple Smile
Да ви питам аз, някой, като нас, дето до миналата събота/неделя да не му е била готова роклята???? BlushААААААаааа Joy Еееее Ние сме само сигурно тия. Мама я завърши тогава. Blush Демек аз. Да си знаете де, на какъв огън съм се пекла и аз Simple Smile. До последно й казвах да е готова психически, седмицата с матурите, така между тях, да ходим за рокля  hahaha
Друг с такива железни нерви да се поФали??? hahaha hahaha hahaha

# 642
  • Пловдив

Да ви питам аз, някой, като нас, дето до миналата събота/неделя да не му е била готова роклята???? BlushААААААаааа Joy Еееее Ние сме само сигурно тия. Мама я завърши тогава. Blush Демек аз. Да си знаете де, на какъв огън съм се пекла и аз Simple Smile. До последно й казвах да е готова психически, седмицата с матурите, така между тях, да ходим за рокля  hahaha
Друг с такива железни нерви да се поФали??? hahaha hahaha hahaha

А,ама въобще не се притеснявай.Ние сме в същото положение Simple Smile Даже все още не е в нас роклята.

# 643
  • София
Русалка, отвратително е това с неработещата техника. Допълнително увеличава напрежението.

сапьорка, и ние до миналата седмица бяхме така - без рокля. Като я вземахме видях, че има някой неща за доизпипване, но вече нямах нерви да се занимавам с този тоалет.

Щастлива съм, че вече приключиха матурите и могат да си отдъхнат зрелостниците.

Пожелавам на всички майчета и деца повече спокойствие до 9-ти! И след това да се поздравяваме с хубави резултати!

# 644
  • София
Айде и аз да се включа за мадурите. Т. е. няма да се отчитам подробно, да не съм досадна, само дето младежът каза, че по английски била много лесна. Дано на 9-ти да си проличи, че наистина му е било лесно  Laughing

Утре сме на бал. Роклята е готова  hahaha моята, де

Общи условия

Активация на акаунт