Дванадесети клас - Абитуриенти

• 86 925
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Естествено, че за големия  Laughing нали сме в десетокласната тема. Пък и малкият, освен че е малък още, е и рус, така че не очакваме подобни проблеми... кой знае  Laughing
Ще погледна някоя колективна, но ми се искаше да намеря някоя по-малко болезнена. Знам, че няма без болка, но все пак има някои по-ръкати майсторки, де да знам. Не ми се ще да попаднем на някоя грубиянка, та да го откажа навеки от подобни процедури. И без това не пращи от мерак.

# 76
  • София
Преди време съм ходила в един салон на "Хр. Ботев". Бяха сръчни момичетата и нямах проблем. Но от доста време съм минала на епилатор и вече не знам какво е положението там. Мога да ти издиря координатите им.

# 77
  • София
Сайт за правопис
http://kaksepishe.com/

# 78
  • София
Ооо, той е чудесен, ползвам го отдавна, много полезно нещо. А бих препоръчала и този блог по темата.

# 79
  • в света на илюзиите
Момичета, да ви питам, сега като напускаме училище (със сигурност за една година, надяваме се да са две) има ли вариант да не минаваме на индивидуално обучение? Не искам да подлагам детето на 6, 7 приравнителни изпита. Искаме ако се върне да си кара 11 клас (една година след набора му). Дали това е възможно newsm78 Какви документи трябва да подадем?
Ако остане и завърши там, дали е някакъв проблем, че няма да има БГ диплома? Ако реши пък да кандидатства висше в БГ, като чужденец ли ще кандидатства? Уфффф, здраво ме е обхванала параноята.
Най-интересното е, че звънях и в РИО и в министерството и не получих отговори newsm78 newsm78 #Crazy
РИО каза единствено директорът знае, а министерството казаха-това е в компетенциите на РИО. Това е България. Странна работа. Не знам дали е вярно, но една приятелка ми каза, че ме натискат за това индивидуално обучение заради делегираните бюджети. Пак казвам, че това не ми е сигурна информация. Но аз не искам да се съобразявам с бюджета, а с детето си.
Как да мога да знам, че АКО се върне, ще може да е пак в същото училище и в 11 клас??? Моля, помогайте  Hug

# 80
Джейн, от сина си знам, че може да се върне и да изкара в същото училище 11-ти клас, но информацията е устна. Ако разбера нещо ще пиша.

# 81
Не мога да бъда полезна с инфо на *Jane* , дано се разреши проблема по възможно най-добрия начин за вас и дете....М

Минавам само да пожелая

Весела ваканцияяяяяяяяяяяяяяяяяя!!!!!!!!!!!!!

# 82
  • София
И аз пожелавам безгрижна ваканция на порасналите ни ученици!
А за мамите споделям списък с литература за 11 клас, да ги подсещат, когато скучаят:

Христо Ботев            - "Поезия", "Публицистика"
Димитър Бояджиев  - "Поезия"
Иван Вазов               - "Епопея на забравените", "Немили-недраги", "Разкази", "Под игото", "Хъшове", "Чичовци"
Димчо Дебелянов     - "Поезия", "Легенда за разблудната царкиня"
Елин Пелин               - "Гераците", "Земя", "Под манастирската лоза", "Разкази"
Алеко Константинов - "Бай Ганьо", "До Чикаго и назад", "Фейлетони"*
Николай Лилиев        - "Поезия"
Пенчо Славейков      - "Епически песни", "На острова на блажените", "Сън за щастие"
Захарий Стоянов      - "Записки по българските въстания"*
Петко Ю. Тодоров     - "Зидари", "Змейова сватба", "Идилии"
Теодор Траянов        - "Поезия"
Кирил Христов          - "Поезия"
Пейо Яворов             - "В полите на Витоша", "Поезия"

Като видях този списък се чудя каква е тая истерия, че видиш ли, се махали някои произведения от учебната програма. Ами то повече от половината от този списък са вече изучавани! Можех и не помня това, но имам седмокласник, чийто списък в голяма степен се дублира с този и това прави впечатление. А има толкова много добри, заслужаващи, да не кажа гениални произведения, които изобщо не се изучават! При този океан от качествена литература, мисля, че си е загуба на време да се дублира изучаването на едно и също произведение. Някой ще каже, ама сега е по-задълбочено, предвид възрастта на учениците. Ами да се съобразят програмите с възрастта и да не се карат децата от малки да намразват добрите автори, заради неразбираемите за тях произведения, които трябва насила да прочетат. Като виждам, че в 11 клас малкият ми син отново ще учи "До Чикаго и назад" изобщо няма сега да го мъча да чете.

# 83
  • София
Саш, съгласна съм с теб. Някой от произведенията се предъвкват много часове, а съвременни автори почти няма.
Медиите пуснаха гръмки заглавия. В последствие се оказа, че това не е новата учебна програма, а е проект изготвен от 500 експерти в продължение на 1 година. Тепърва предстои да се дообсъжда и гласува. Освен това не "отпада Ботев", а само някои негови произведения са сменени с други. Идеята е и да влязат някои съвремени автори. Другият момент, който ми хареса е, че за дадена тема се прави паралел между няколко произведения. До сега това го е нямало в обравзователните програми. А така се учат да мислят, съпоставят, откриват прилики и разлики. Не съм запозната в подробности с програмата. Информацията , отново ми е от медиите, и може пак да се окаже, че не е съвсем точна.

ВЕСЕЛА ВАКАНЦИЯ!

# 84
... се учат да мислят, съпоставят, откриват прилики и разлики.
Ето на това учителят на сина ми по български ги учи с много любов и те му отвръщат с неописуемо желание да се покажат колко могат да разсъждават и не само по произведението, а и по различни теми поставени от него. Искам да напиша името на този УЧИТЕЛ -г-н Первазов    bouquet

# 85
  • София и там където не се пуши
*Jane* детето отива в чужбина и там си е ученик.

Защо трябва да повтаря.

Тук после полага само изпит по български предмети, като има график, за кои учебни години какво се държи приравнително.

При вариант завръщане, не се пазят местата в училището.

Всичко е договорка с училището, как могат да процедират.

Има раздел узаконяване на дипломи в сайта на РИО.

# 86
  • в света на илюзиите
Благодаря Dorothy  bouquet

# 87
  • София
Мила Русалке, честит рожден ден! Бъди жива и здрава! Да те слушат и радват лъвиците ти! Много успехи в учението им, а на теб по-малко проблеми! Много щастие и любов! Хубаво лято!
И се надявам да си организираме нови срещи след септември.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 88
  • София
Мила Русалке, честит рожден ден! Бъди жива и здрава! Да те слушат и радват лъвиците ти! Много успехи в учението им, а на теб по-малко проблеми! Много щастие и любов! Хубаво лято!
И се надявам да си организираме нови срещи след септември.
  bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря ти и тук за хубавите пожелания!  Heart Eyes

Да, и аз се надявам да се организираме в края на лятото Hug

# 89
  • София
Позволявам си да пиша в отделен пост Embarassed, а на да редактирам горния, за да разгранича днешните си пожелания към zuri от вчерашните благодарности към нея.

ЧРД! Много здраве, щастие и късмет !  bouquet  Бъди все така лъчезарна, позитивна и усмихната!

Общи условия

Активация на акаунт