Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 208
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Най-доброто не е ли 5д скенер във Варна, или нещо съм се объркала?
И аз зная за него, но той не се ли прави само, ако е установена вече диагноза?

# 376
Аз доколкото разбрах след операцията и след следоперативното лечение, чак тогава се прави. Финалната права  Crazy

# 377
  • на път
Момичета здравейте и от мен! Престраших се да пиша и то за съжаление точно в този форум Sad. След кошмара с диагнозата РМЖ и последващата операция, сега ще минавам и аз по пътя на химията. Предписали са ми 3 вливки с антрациклини и 3 с таксани. Изпитвам ужас от факта, че ще ми окапе косата и продължавам да се боря с това как ще го преодолея емоционално. Информацията която прочетох е че първите вливки са силните Cry и от тях ще си ги имам тия екстри да съм без коса. Кажете ми кога започва да расте новата коса, след като приключат всичките химии ли, или е възможно да започне и по време на вторите трите?

Аз имах 5 вливки с таксотер и карбоплатина. Шестата ми я отмениха - развих алергия към химията още след втората и с всяка следваща се изостряше въпреки допълнителното подтискане с мощни препарати (еменд и др.).

Това с косата ми беше най-малкия кахър. Обръснах я след първата ХТ за да не страдам като капе. По-гадно ми беше като ми окапаха ноктите на краката и ръцете, но и това се преживява. За сметка на това пък нито съм повръщала, нито съм била на легло. Карах си колата, ходех на работа и си гледах децата.

Перука си купих китайска, естествена за 135 лева. Като метла твърда и почти черна. Моят фриз. я боядиса, подстрига и издухваше на 2 седмици. Стана прекрасна просто. Даже ми липсва комфорта да я нахлупя и изляза винаги във форма. Носих я около 5 месеца. Косата ми стана 1 см. след последното вливане. Махнах перуката след 2 месеца на рождения ден на детето. През лятото беше много удобно. Сега пускам коса заради децата, които ме молят ... иначе е много удобно с къса коса.

plamenci  Hug ще се справиш   bouquet

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 08:37 от Д_Ива

# 378
  • Пловдив

Може да се плати....нещо ми се върти в главата, около 1500 лв. Преди, около 2 год. се бях наканила да ходя да си плащам, но се отказах.

# 379
Мисля, че се плаща толкова много ако решиш да го правиш веднага. Ако си с направления чакаш ред няколко месеца, но е символична сума. Пак казвам това го чух бегло, може да съм се объркала . Другата седмица ще ходим до Дървеница и ще питам професора  Peace

# 380
  • Пловдив
Точно. Аз исках да си го платя, но мъж ми.... ме разубеди. Продължавам да си правя скенер.

# 381
Д-Ива, от къде я купи тая китайската перука? Благодаря ти за подкрепата, но това с окапването на ноктите, просто ме срази. Предполагам, че зависи от това какви вливки ти правят..... Cry и през това ли трябва да премина?
Прегръщам те и успех в борбата  bouquet

# 382
  • на път
Д-Ива, от къде я купи тая китайската перука? Благодаря ти за подкрепата, но това с окапването на ноктите, просто ме срази. Предполагам, че зависи от това какви вливки ти правят..... Cry и през това ли трябва да премина?
Прегръщам те и успех в борбата  bouquet

plamenci, теб това НЯМА да те сполети. Жените покрай мен (заедно преминавахме през това), третирани със същото, не получиха такива странични "ефекти". Аз съм патологичен случай и това се случва 1 на 1000. Перуката я купих от малко, странно магазинче в квартала срещу МОЛ Сердика. Ще изровя сайта и ще ти го пратя.

# 383
  • Варна
ПЕТ скенерът във Варна е 100% безплатен за пациенти с онкологични заболявания, които са представили талон-направление и всякакви други уточняващи състоянието документи.
Само че за да е успешно и качествено изследването се налага ПЕТ скенер да се прави - 3 месеца след операция и лъчетерапия или 1 месец след химиотерапия, тъй като тези интервенции влияят на образа и го изменят.
За съжаление има много желаещи и след подаване на документите комисия определя кои случаи ще се гледат веднага и кои ще се отложат. Аз бях дълбоко учудена след като мнооого време след подаването на документите ме извикаха за скенер. Вече си мислех, че са ме забравили.

# 384
Може ли такова нещо, те да решавай кой кога? Толкова ли не могат да купят поне още един скенер. Баси, стотици милиони, ако не милиарди, им минават през ръцете.... ooooh!

# 385
  • на път
Доколкото си спомням има 5скенер и във София във военна болница. По здравна каса е също. Струва ми се, че купиха и в частната Ситиклинк, които също работят със здравната каса.

# 386
  • В царството на игрите:)
В София петскена не е в ВМА, а в Медицинска академия. За тази клиника не знам да има. Въобще не мисля, че има повече от два петскена в България.
Скенери има, и има и такива от ново поколение с много добри данни, но не са петскен Rolling Eyes
Закупуването на такава техника не е само пари за нея, а те са много, а и пари за обучения, за реактиви, за куп неща още, които не знаем. А и здравната каса разполага с пари за определен брой пациенти, които минават безплатно. Дори и да има още един апарат от това, пациентите няма да станат повече... Sunglasses
Но както и да е..По - добре да не ни се налага да го ползваме! Praynig

# 387

Може да се плати....нещо ми се върти в главата, около 1500 лв. Преди, около 2 год. се бях наканила да ходя да си плащам, но се отказах.
На мен ми плануваха ПЕТ преди да назначат лечението и преди операцията-идеята беше да се види цялостната картина и едва тогава да се определи как ще се лекувам.

# 388
  • Варна
При мен веднага след операцията ми назначиха ПЕТ, но аз започнах химиите междувременно и затова го отложих за след цялото лечение. След 9 месеца ми се обадиха за скенера - мислих, че са ме забравили. Вече бях минала всички химии и лъчето. Отказах им, защото знаех че съм ОК. Когато вдигнах ТМ тази зима ме гледаха и се оказа, че съм напълно здрава. Като нова съм  newsm47

# 389
С тоя 5 скенер у дома сме се карали много пъти. Не знам защо си мисля, че трябва да го направя, за да се успокоя как съм.. ОБАЧЕ химиотерапетката не иска да ми даде документ за него, защото ако покажел нещо грешно тя нямало да ме лекува. тя не му вярвала..

Мчи то хубаво, ама като тя не ме поглежда, белким аз се погрижа за себе си.. И така..не знам-да се надявам ли да стигна до скенера или не. Да оставим настрана ,че тя неще да ми даде  направление за нормален скенер, камо ли за 5 такъв Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт