Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 210
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Вече съм с втора перука, тези от Амоена стоят добре, но доста бързо се скапват. Хич не ми се иска да купувам и трета.

# 361
ПОказвала съм го и преди, показвам го и сега. Дано с еориентираш за колко време напредва прическата Simple Smile

http://media.snimka.bg/s1/1527/029298070.jpg?r=0

# 362
Момичета здравейте и от мен! Престраших се да пиша и то за съжаление точно в този форум Sad. След кошмара с диагнозата РМЖ и последващата операция, сега ще минавам и аз по пътя на химията. Предписали са ми 3 вливки с антрациклини и 3 с таксани. Изпитвам ужас от факта, че ще ми окапе косата и продължавам да се боря с това как ще го преодолея емоционално. Информацията която прочетох е че първите вливки са силните Cry и от тях ще си ги имам тия екстри да съм без коса. Кажете ми кога започва да расте новата коса, след като приключат всичките химии ли, или е възможно да започне и по време на вторите трите?

# 363
  • В царството на игрите:)
plamenci, здравей,
Ти мила май не осъзнаваш какво ти се случва? Предстои ти битка със сериозна диагноза! Thinking Мислите за косата са последното, което е вълнувало повечето от момичетата тук или поне не е било нещо, което е предизвиквало ужас...По - ужасна е диагнозата и ако цената на лечението е косата, тя се плаща без проблем Peace
При всеки е различно - на някои им расте по време на химията /така беше при мен!/, на други след нея, а при трети пък въобще не пада. Строго индивидуален процес Confused
Всички вливки са силни и се въоръжи с търпение и с кураж. Пораженията от химиите минават и замиват, важното е да се преборим и да се радваме на дните и семействата си Hug
Един съвет: Чети по малко из нета!!! Това НЕ помага по никакъв начин! Peace

# 364
Само ще допълня, че "Коса расте"!! И аз така се хвърлих в паника отначало и ревах в темата за гривата си ама сега...в чудо съм се видяла..расте и си има собствено мнение Simple Smile

И понеже аз много бях отчаяна повреме на химиите попаднах на тази притча ( http://www.kirev.net/2011/02/nqma-da-e-vse-taka.html  ) и вече като има нещо се опирам на нея.

Така, че кураж и косата не я мисли-ти да си здрава!

# 365
Момичета благодаря Ви за подкрепата. Аз че ще продължавам да чета из нета, ще продължавам, опитвам се да прочета повече информация, повече мнения на миналите вече през тоя кошмар.......не че по тоя начин не се обърквам тотално, но....Просто се опитвам да си внуша, че всичко това ще бъде един лош спомен, лош период, през който ще премина. Трябва да го направя, трябва да се справя с това!
И да попитам....някой ползвал ли е услугите на перукерката Таня Тодорова, ако не се лъжа от Варна? Същата изработвала перуките от собствената ти коса.

# 366
Само от теб зависи какъв ще е спомена! Ако се настроиш,че ще е някакво нечовешко мъчение всяка вливка, то тя ще е такава. Но ако приемеш, че всичко това е за теб, за твое добро и това ще мине след година ще е блед спомен.. Така, че по-спокойно!

# 367
Все още имам куража за тия вливки, че ще се справя с тях и не мисля за начина по който ще протичат, може би защото още не съм ги започнала Confused

# 368
plamenci, наистина избягвай безразборното четене по темата из нета. Аз затова чета само тази тема- кой как се бори, кой как е преборил болестта. Не желая да чета теми , в които пишат хора, които с нищо няма да те накарат да се почустваш по- силна, по-окуражена или просто по-добре, а само могат да те натъжат....

# 369
  • София
Здравей plamenci, аз съм от тези, които сега преминават през химиотерапията и ефектите, с които е свързана.Знам ,че е трудно , още повече когато си изправена не само пред тази диагноза, но и пред неизвестността.Косата не я мисли, по вероятно е да окапе, но пък можеш да вземеш своевременни мерки , като сама я подстрижеш като му дойде времето.Това ти сама ще го прецениш, но като усетиш че те сърбят корените на главата след първата вливка, до седмица очаквай и да започне обилния косопад.Що се отнася до това как по- леко да преминеш през периодите на вливанията, аз ще ти кажа това ,което правя аз.Лекарството , което приемам се казва РАСЕТРОН и на мен то много ми помага.Т.е. не повръщам, не ми се гади и т.н.. Оставя ми само да се справя с отпадналостта, която я има през този период , но.....това да е .Всичко отминава до 3-4 дни. Като се има предвид, че вчера ми беше 3 вливане, а сега ти пиша, можеш да съдиш как се чувствам.Така че, ГОРЕ ГЛАВАТА, ЗА ДА НЕ ТИ ПАДНЕ КОРОНАТА(както казва мъжът ми).

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 20:02 от dgudganka1

# 370
dgudganka1, радвам се, че се чувстваш добре, дай боже всички да минаваме по-лесно през това изпитание. На 04.06.2013г. ще ходя в Стара Загора, да ми дадът час за химията, та така че докато ми дойде времето с косопада, се надявам да съм готова и с неговото решение. Искам само да си запазя нормалния външен вид и да се чувствам нормално........след критичните дни да съм на работа, за да не мисля само за диагнозата.

# 371
            Момичета съжалявам, че ви притеснявам, но знае ли някоя от Вас има ли тема за скенерите и ядреномагнитните резонанси. Интересува ме по-специялно къде е най-добрия скенер в софия за диагностика ( на бял дроб ). Ядреномагнитния резонанс по-дъбър ли е за бял дроб от скенера, или не. Има ли ново поколение скенери, които са по-добри ( тоест вие знаете 3 d или може би други, които да дават максимално точни диагностики ).
Отново се извинявам и Ви пожелавам да се преборите с тежката болест и да оздравеете максимално най-бързо.

# 372
  • София
Мога само да допълня , че както мислиш, така и чувстваш .Идеята да се върнеш на работа я подкрепям с две ръце. Аз го правя и се чувствам прекрасно.Работя с малки деца(детска учителка съм) и те много ме зареждат. Дават ми обич и сила, дори без да го съзнават , а това за мен е безценно.Правя вливките в сряда, почивам до неделя и в понеделник съм на работа при моите слънца. Надявам се ангажираността с работа или дейност(хоби) да ти помогне, така както на многото момичета, които ми дадоха този светъл пример.

# 373
  • Пловдив
            Момичета съжалявам, че ви притеснявам, но знае ли някоя от Вас има ли тема за скенерите и ядреномагнитните резонанси. Интересува ме по-специялно къде е най-добрия скенер в софия за диагностика ( на бял дроб ). Ядреномагнитния резонанс по-дъбър ли е за бял дроб от скенера, или не. Има ли ново поколение скенери, които са по-добри ( тоест вие знаете 3 d или може би други, които да дават максимално точни диагностики ).
Отново се извинявам и Ви пожелавам да се преборите с тежката болест и да оздравеете максимално най-бързо.

Ядреномагнитен резонанс не правят на бял дроб. Това ми казаха в скенера.

# 374
Най-доброто не е ли 5д скенер във Варна, или нещо съм се объркала?

Общи условия

Активация на акаунт