Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 211
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
  • пловдив
мама Меца  Joy  newsm10

elenex неуморима си  Joy  Ако толкова неуморно беше отделила време да прочетеш темите назад, както неуморно пускаш линк след линк с магически рецепти за здраве щеше или да видиш, колко пъти същите тези неща са показвани, или колко пъти е коментиран риска някой току що зашеметен с диагнозата рак и търсеш да се хвани за всяка сламка да вземе да повярва и  да не отиде избяга от лекарско предписание.... Дай малко почивка  Praynig пане през 2-3 странички... или пост с свръх средство за лечение, пост с виц, че да подсилим и духа освен тялото  Wink

Svetlili вярно пушенето е лоша работа, обаче те и мъжете често ни тровят живота, но пък доставят и удоволствие , сега последно да спираме ли всичко дето ни трови или ..... че то като се огледам... пиенето ми съсипва черния дроб, пушенето - белия, компа- очите, мъжо - нервите, коламаската ми стресира космите, слънце с моренце - ми довършва кожата, разходките поради мръсния въздух освен, че ми омазнява косицата ми инжектира и Менделеевата таблица.... дЪл, да не си поръчам една голяма колба с тапа и да сА запуша херметично в нея.....
Скрит текст:

Хайде момичета! Много песиместично стана в темата  Naughty А е месец май .... На много пИпИрудки децата тези дни изживяха и изживяват вълшебния миг - абитуриенски бал  Heart Eyes
Оплакнах си очичките във Фейса от толкова много красота и усмивки  Crazy

Да са ви живи и здрави! Да реализират мечтите си! Бъдещето да им е приготвило много щастливи мигове, късмет и разбира се - мнооого любов!

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 22:54 от antom

# 346
Всички знаем, че цигарите са вредни.

Това, за което ми е мъчно , е че в България здравеопазването мълчи и не образова хората, нито настоява и окуражава спирането на цигарите. Ясно е , че пари за програми за помощ на хората, които се опитват да спрат - също никой няма да даде ( освен ако не се зададе като изискване от Европа  Thinking ). Написах поста по - драматично, за да дам картина за размисъл. Нито поучавам, нито обвинявам . Спирането е много трудно , затова трябва да се говори често и навсякъде . 

Познавам темата отдавна и ви обичам , момичета, хубава пролет ви пожелавам ! Hug

# 347
  • В царството на игрите:)
Svetlili,
Аз лично съм ти голяма фенка и дори съм ти писала на ЛС, когато ми е било нужно професионално мнение. Това, което ще кажа не е насочено към теб, защото спора за цигарите е стар и безмислен - да, те са вредни, НО...
Не си права, че в Бг малко се говори - Боже, говори се много и почти непрекъснато и точно това ме смущава и в световен мащаб...Много говорене, много нещо... newsm78 Някак си измества ми се центъра. В един момент се оказва, че едва ли не цигарите са виновни за всички злини. За друго не се говори - цигарите, та цигарите...Сякаш зад тази пропаганда се крие нещо, което е много по - опасно и много по - смъртоносно, но като ни навират в очите и ушите само цигарите, никой не си задава въпроси...А и има нещо много лицемерно в тази пропаганда и "загриженост". Ами да се спре производството на цигари, бе!!! Вместо да се говори, да се действа...Проблема да се реши веднъж за винаги. Пак сигурно ще се пуши и ще има контрабанда, но ще е в пъти по - малко.. Наркотиците са вредни и не се продават в магазините. Има наркомани, но не е като пушенето..Ако прибегнат до такива мерки и при цигарите, пушачите драстично ще намалеят Thinking А и има чувството, че колкото повече ме навиват , че са много, много, много вредни /което естествено е и така/, толкова повече ми се пуши!!! Ами, че те само за цигари ми говорят - не мога да ги забравя Mr. Green /Това в рамките на шегата!!! Sunglasses/

# 348
Права си, същата , бих казала , лицемерна ситуация съществува в част от хранителната индустрия също ( защо не спрат лошите мазнини например , а дори ги рекламират като здравословни маргарини  Shocked).

Има нужда не само от думи , а и от помощ, а вие сте в чудесната ситуация на силна група за подкрепа и ако искате ( почти всички пушачи искат да спрат) , можете да си помагате   Peace

# 349
  • пловдив

Всички знаем, че цигарите са вредни.

Това, за което ми е мъчно , е че в България здравеопазването мълчи и не образова хората, нито настоява и окуражава спирането на цигарите. Ясно е , че пари за програми за помощ на хората, които се опитват да спрат - също никой няма да даде ( освен ако не се зададе като изискване от Европа  Thinking ). Написах поста по - драматично, за да дам картина за размисъл. Нито поучавам, нито обвинявам . Спирането е много трудно , затова трябва да се говори често и навсякъде . 

Познавам темата отдавна и ви обичам , момичета, хубава пролет ви пожелавам ! Hug

И ние те обичаме Svetlili   Heart Eyes  Поста ти не беше драматичен, а приятелско-съветващ  Wink Едва ли има някой който да мисли, че цигарите са полезни, но си е и зор да се откажат  Twisted Evil  Уви, при мен с говорене не стана, отказах ги с чужда помощ  Mr. Green и понеже съм от несериозниците взех че ги пропуших пак  #2gunfire Мразя се, но.... сега събирам пак сили да ги отказвам  ooooh!

И понеже няма да съм аз ако не вкарам и малко смях.....

Какво подари на мъжа ти за рождения му ден?
- Сребърна табакера, на която отвътре има моя снимка?
- Сигурно му е харесала много?
- Не знам, веднага след това заряза пушенето.

Интервю със столетник:
- Споделете как успяхте. Пиете ли ?
- Пия
- Пушите ли ? ?
- Пуша
- По жени ходите ли ? ? ?
- Ходя
- Е какво тогава не сте правили ? !
- Не съм работил ...

Двама приятели се срещат и единият казва на другия:
- Знаеш ли, че в Европейския съюз са приели закон, който забранява пушенето на места, откъдето минават повече от 10 души на ден. Като познавам жена ти, вече няма да можеш да пушиш у вас в спалнята!

Ръководител на строеж вижда работник виетнамец да стои и пуши:
- Ти защо не работиш, какво правиш?
- Пуси.
- Абе ще ти дам едно пушене. Я хващай тази релса и я занеси ей там.
След половин час минава и гледа виетнамецът пак седнал и пуши.
- Абе, защо седиш? Нали ти казах да преместиш релсата?
- Не мози. Тизи.
- Абе, отивай намирай още някой виетнамец и я преместете!
След време се връща, гледа седят двама виетнамци до релсата и пушат.
- Ей, кво правите вие, бе?
- Пусим.
- Защо не сте преместили релсата?
- Не мозим. Тизи.
- Я марш до общежитието, докарайте всички свободни виетнамци и преместете релсата!
Връща се след малко гледа петдесетина виетнамци седят около релсата и пушат.
- Абе, идиоти какво правите?
- Пусим.
- Вижте колко сте, защо не сте преместили релсата?
- Не мозим. Късу...

# 350
  • София
antom, то Марк Твен отдавна го е казал:

Най-лесното нещо на света е да откажеш пушенето. Аз самият съм го правил хиляди пъти.

Hug

# 351
  • на път
antom, то Марк Твен отдавна го е казал:

Най-лесното нещо на света е да откажеш пушенето. Аз самият съм го правил хиляди пъти.

Hug

не важи за всички май ... Аз обаче не съм си и помисляла след като минах през голготата  Confused.

# 352
  • София
Чета, чета, пък и аз да се "изокам" накрая  Laughing
Пуша от малка (от 12- 13 годишна- след дни ще навърша 55)... пушех по много- кутия и половина синьо Виктори (като е да е  Mr. Green)...
Преди почти 13 години се прибирах от химиотерапия и първата ми работа вкъщи беше да запаля цигара на балкона...
Сега не пуша- вече 6 години (никога не се заричам, че е завинаги).
Някак си си казах "достатъчно- за сега" и имах волята... Не съм си мислила за "полезно и вредно"- просто бях готова да опитам и успях... А как ми се пушешееееееееее...
Мислех си всеки ден да скатавам по 5 лева в една кутия- ама така и не го направих (ама ги давах  всеки ден на павилиона...)- с една дума не станах по- богата  от това.
Но го приемам като освобождаване от една зависимост... много се надявам да е завинаги...

Та с две думи: "вредно е" не върши работа... човек трябва сам да изпита желание да спре... и да има волята да изпълни желанието си!

# 353
Да споделя още една причина да откажеш цигарите - любовта newsm51. Когато се омъжих пушех както казват "за компания". Като се замисля никога не съм отговаряла на описанието - заклет пушач, но все пак всеки ден си пафках с кафенцето, като шофирах сама особено ми се пропушваше, а като сядах да играя карти......около мен ставаше димна завеса. Но половинката ми се оказа не пушач. Не можех да си представя как ще ме целува след като съм пушила. все си представях си как целува пепелника Joy И така отказах ги от раз, в момента в който реших, че това е човекът с който искам да прекарам старините си. Сякаш никога не съм запалвала цигара. Не осъждам никого, но искам да споделя, че сега се чувствам по добре, по чиста и по щастлива от всякога и то не само от факта, че отказах цигарите newsm68 Обичам ви момичета!

# 354
  • Варна
Утре, 29.05.2013 г. е последната ми шеста химиотерапия. След месец скенера ще покаже всичко наред ли е ... Много сте мили, споделяте и хубави, и лоши неща. Бъдете с мен утре и ме подкрепете! Успех на всички в борбата !   bouquet

# 355
Стискаме палци   bouquet

# 356
  • Пловдив
Утре, 29.05.2013 г. е последната ми шеста химиотерапия. След месец скенера ще покаже всичко наред ли е ... Много сте мили, споделяте и хубави, и лоши неща. Бъдете с мен утре и ме подкрепете! Успех на всички в борбата !   bouquet

Praynig Hug  Hug Hug

# 357
  • София
Аз пък приключих химиотерапията и от днес съм на лъчетерапия. Няма празно  Cry. Цялата ме нашариха и както съм и без коса се чувствам като някое извънземно. След колко месеца поизраства косата за прилична прическа? Нямам търпение вече да махна перуката.

# 358
  • Русе
Margo,след около 5 месеца израства достатъчно косата да става за пред хората,около 5-6 см,

някой момичета махнаха перуките по-рано но аз не можах.Но за твое успокоение тези месеци
минават много бързо и освен това ще видиш каква коса ще ти порастне за чудо и приказ  bouquet

# 359
Аз пък приключих химиотерапията и от днес съм на лъчетерапия. Няма празно  Cry. Цялата ме нашариха и както съм и без коса се чувствам като някое извънземно. След колко месеца поизраства косата за прилична прическа? Нямам търпение вече да махна перуката.

ОО, ма моля ви се Wink Аз свърших химията август и октомври джарах по главица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт