Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 161
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
  • пловдив
milmich каквото и да ти пожелая за изминалия рожден ден, знам, че се сбъдне това, което в крайна сметка ни е написано.... но от сърце се надявам всеки един миг от пътя, който ти е начертан да е изпълнен с усмивки, с приятели, с любов и красота  lovekiss

Хули   thumbsup  Hands Clap само не разбрах къде е почерпката  newsm78 и не се извинявай, че не можеш да качваш снимки..... щОт все някога ще успеем да дойдем на място да си търсим почерпката  Mr. Green тогава да му мислиш  Grinning

nanastef   Heart Eyes

Момичета, много пъти съм се сблъсквала с безчовечие в бяла пристилка, но... за щастие много пъти съм била обгръщана с човещина в бяла пристилка, когато съм била най обезверена... Никога не си позволявам за забравя, че света е пълен с бели и черни разцветки и ако продължавам да се взирам в черното ще взема да пропусна бялото....
Има толкова препятствия и болка по пътя ни, толкова необратими загуби, че... може да звучи лошо но.... най егоистично се опитвам да грабя всеки повод за усмивка, който ми се изпречи по пътя .....  Попаднали сте на "тапир" / с извинение към кроткото животинче/ който е забравил да бъде човек.... уви в живота има и такива, уви , някой не е застрахован, че няма да се сблъска с такъв, уви страшно е когато в ръцете на такъв човек е живота на друг.... уви... Ако можете да промените нещо / било с оплакване, било с търсене на справедливост.../ направето го, ако не може - преглътнете ... но каквото и от двете да е, най важното е да не си губите ценно време с него  Naughty Борбата е прекалено сериозна и отнема прекалено много време, за да го хабим .

Тези дни отлетя още една пеперуда  Sad Почивай в мир, Гинче!  Flowers Rose

Тук се опитваме да си създадем островче, в което да  се чувстваме уютно, да се чувстване сред приятели, да се обичаме и подкрепяме .... защото  заедно, пеперудите са неземно красиви ! Сами пишем страниците на живота си, хайде нашите да са пълни с красота  Praynig

# 451
Да почива в мир, жената!  Cry  Flowers Rose
Нека има само хубави годишнини за вбъдеще и много здраве за всички!
аntom,  Hug

# 452
Здравейте на всички   bouquet

На майка ми й предстои операция във ВМА при Доц. Василев другата седмица. Беше на преглед при него и насрочиха операцията. Тя в притеснението си е забравила да пита въпреки направлението за хоспитализация дали се заплаща нещо друго за операцията и т.н.
Ако имате представа да ме ориентирате, предварително да се подготвим.

# 453
  • София
Джулияна Мисля, че аз ти писах преди за майка ти. newsm78 Мен ме изписаха на 03 този месец от ВМА. Ако има онкологично заболяване не се плаща абсолютно нищо. Няма избор на екип, лекар и тн..Ако няма такова заболяване, преди да я приемат отива на 2-ри етаж на регистратурата, оттам ще я насочат по кабинетите , но престоя се плаща предварително 5,80лв на ден за здравно осигурени на касата, която е до регистратурата. Тя при всички положения, трябва да мине през регистратура да си даде направлението за хоспитализация и ако нещо друго искат. Аз лично не съм плащала нищо , защото имах рак на маточната шийка и ми махнаха всичко, на 33 години съм. Успокой майка си, екипа е много добър, като включвам сестрите и санитарките, страхотни са. Да си носи : Нощница, тоалетни принадлежности, чаша и прибори за хранене , мокри кърпи, кърпа за лице, за ръце. ВОДА, аз ползвах малка бутилка вода и имах още няколко бутилки по 1,5л за да си преливам. Бельо не съм слагала, защото бях 6 дни с катетър заради пластиката...едва ли ще и трябва. Ще я приемат един ден преди операцията за да я подготвят, пие се очистително , може и клизма. Ще спинка, когато лекарите си вършата работата, после не се скъпят на обезболяващи. Спокойна трябва да е.  Peace Ако нещо се наложи , ще те пуснат при нея , но не в деня на операцията..а на следващия след като си я заведат в стаята. Свижданията са в Четвъртък и Неделя от 14 до 16ч. Пожелавам ви от сърце успех.  Peace

П.С Да добавя, на всяко легло има теблет. Срещу заплащане на една машина в общия коридор с/у асансьора се взима код , който се въвежда в таблета. Може тв и нет или само едното за платиш. За 3 дни тв е 10лв.  Confused ако е сама в стая можеш да и го заредиш за да не се мъчи тя. Не че влагам нещо, но някой по възратни жени трудно се справят с този вид техника.

Мили , момичета..чета ви постоянно, но някак не мога да се включа адекватно поради разликата в рачето. Много сте силни и страхотни. Бъдете здрави. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 14:09 от Kиkи

# 454
  • Пловдив
Kиkи, пиши в темата. И моето раче не е, като на другите момичета, но тук си намерих страхотни приятелки. С тях съм имам много хубави изживявания.
джулиана, няма, какво друго да добавя. Успех!
 Hug

# 455
  • София
Kиkи, пиши в темата. И моето раче не е, като на другите момичета, но тук си намерих страхотни приятелки. С тях съм имам много хубави изживявания.
джулиана, няма, какво друго да добавя. Успех!
 Hug

Ваничка, Благодаря!  Heart Eyes Hug

# 456
  • София
Здравейте момичета!
Не съм писала скоро, но следя форума непрекъснато. Научих за Гинче!  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Нека почива в мир! Тъжно..., много тъжно...
Четох и дискусията за лекарите. Единственото, което ми се искам да помоля, е - за лекарите или добро, или нищо! И аз в началото бях много критична, мрънкаща! Но без тях сме за никъде, мили момичета!
Желая на всички добри резултати при периодичните изследвания и много слънчево и засмяно лято! newsm41

# 457
  • пловдив
джулиана операцията на майка беше преди 5-6 години и тогава платихме само дните престой в онкологията, но дали и в момента е така, не знам , но както ти е написала и Kиkи  при приемането ще ви кажат. От мен имаш стиснати палци всичко да мине леко и възможно бързо да се възстанови  fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover
Kиkи тук пишат и момичета с други рачета и роднини на оперирани от рак на гърдата.... темата е за всички желаещи да са тук  Hug Аз лично съм от роднините  Mr. Green но тук си намерих виртуални приятели / ще ми се и да се превърнат във физически реални, но все не ми се получава да взема участие в организираните им купони и разходки, но.... надеждата умира последна, някой ден може и да успея да се напия с тях  Joy /
Като казах пиене.... и по повод колко е вредно, но пък ....

Хубаво

Поморийска със салата
или хубаво мезе
тъй разказват ти играта,
после много ти е зле.

Водка със доматен сок ли?
Най-добре си помисли,
та да няма после вопли
над клекалото в зори.

И уискито със сода
прави те да ти е гот.
После ти си гола вода -
компот без захар и без плод.

Траминер с филе "Елена"
те възнася, като бог,
после стискаш си легена,
караш му се в изнемог.

Ала хубаво е на софрата
със приятели добри
и със шопската салата
да осъмваме... Нали!?

oblak.bg10.com
цитирам от нета / http://www.kaminata.net/veseli-stihove-t39697.html /

Скрит текст:

# 458
Kиkи, страшно много ти благодаря за изчерпателния отговор  Hug

Да, писа ми и предишния път, още преди твоята операция. Радвам се, че всичко е минало както трябва и се чувстваш добре. Скоро се бях сетила за теб и те мислих, наистина  Praynig
Малко по-малка си от мен и като се сетя, че на тези години се налага да минаваме през това е наистина ужасяващо. Много кураж и сила е нужна. Важното е, че резултата е добър и се надявам всичко да е зад теб, а най-хубавото тепърва да ти предстои.

Като прочетох какво си писала за престоя си ми изникнаха още въпроси.
Дали ще мога да вляза при нея след операцията да я видя или ще е в интензивното и на следващия ден, чак когато я преместят в стая или пък трябва да се спазват дните за свиждане. Искам да съм й подкрепа, че в момента е много лабилна психически. Не се храни, отслабна и е направо в паника и шок, а е медицинска сестра. Не вярвах, че така може да й се отрази всичко.

И още нещо, понеже я пращат на различни консултации - с кардиолог, анестезиолог и алерголог, твоите къде ги прави преди операцията, във ВМА или другаде.
Тя във вцепенението си е забравила да разпита за важни неща.

vanichka75, antom, много ви благодаря и на вас момичета за подкрепата  Hug
Дано имаме късмет и изхода при нас да е благополучен  Praynig

# 459
Миленка,едва днес имах възможност да ползвам интернет и четейки разбрах за празника ти.Желая ти много здраве и прекрасни мигове с хората,които обичаш!Дълголетие и безброй поводи за усмивки  и празници!Целувам те,прегръщам те и ти благодаря за всеки споделен миг с мен!
Към всички прекрасни дами в темата:Момичета мили,момичета бъдете ми живи и здрави!Изпращам Ви солени морски целувки и Ви прегръщам от сърце!
Поработвам далеч от дома и се занимавам с решаването на ежедневни проблеми в работата,затова нямам време да влизам в нета,но в никакъв случай не съм Ви забравила.Специални поздрави на Хули,Каролка,Сончето и Еми!С благодарност и обич:БОГ да е с нас и да сме живи и здрави всички!

# 460
  • София
Момичета Благодаря ви. Страхотни сте! Heart Eyes Ако има слдваща среща, много бих се радвала да се видим, само да се закрепя още малко. Лято идва и хубаво настроение. Hug

Атомче  Simple Smile Много свежо стихче.  bouquet

Джулиана Категорично няма да те пуснат след като я оперират. Тя ще бъде в реанимация. И като човек минал през това, мога само да кажа, че в този момент аз лично не исках никой около мен. Не настоявай. Моята операция беше 4 часа ( а, говореха за 8 часа  Shocked) с усложнения и кръвозагуба. Не искам да си спомням момента на буденето защото вече е зад гърба ми, но исках само да спя, да спя и да спя. Излиза се тежко от упойка и лично аз не бях адекватна. Тък като болките са си сериозни, вливат обезболяващи на поразия. Повярвай ми, не ти трябва нито на теб нито на нея да си там докато е реанимация. Там, ще е 24 часа, ще излезе от упойка, ще се успоко малко раната , ще дойдат рехабилитатори и на совбствен ход, ще си я отведат в стаята (реанимация е на същия етаж до стаите ). Тя ще е в пълен разсъдък . Като се събуди от упойката докато е в реанимация, ще и дадат телефона да се чуе с близките си. Понеже аз лично излязох от упойка часове след операцията, дадох телефона на отделението на мъжа. Преди да ме вкарат в операционна му се обадих и му казах след 3-4 часа да се обади да попита за мен , защото цял ден без информация близките могат да полудеят. На следващия ден помоли доцента или по телефона някоя сестра да те пуснат, кажи че и носиш вода и ще те пуснат. Peace  После вече за пускането си е малко късмет на коя сестра, ще попаднеш. Ако трябва да съм честна ги разбирам, това се сериозни операции и само внасяне на някой вирус им трябва на болните. Ако е с диагноза "рак" категорично е освободена от всички плащания.  Peace
Изследвания При мен реда беше: Талон от личен лекар за хоспитализация , както и за венозна урография, цистоскопия, ( тези заради разсейки ) кръвни изследвания , снимка на бял дроб, консултация с алерголог, кардиолог , анезестиолог..дано не забравям нещо.   ooooh! Тези изследвания се бавят и ако датата ви е за другата седмица, всичко без кръвните трябва да задействате по най-бързия начин. Аз моите ги правих във ВМА и е голямо тичане. Всичко по принцип е по ЗК, но за урографията и цистоскопията нямало пари (свършили) и си ги плащах. Двете над 200лв. Ако намерите някъде , може и без пари, но аз нямах време. За всички се записват часове, не става веднага. Не се притеснявай и питай, винаги съм насреща. Знам , какво е. Бъди до твоето мамче. Всичко, ще бъде наред, така да и кажеш.  Hug

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 18:20 от Kиkи

# 461
Kиkи , благодаря за куража и подробните разяснения  Hug
Диагнозата не е "рак", а тумор, който ще се премахне оперативно и ще се изследва, за да се установи дали е рак или не. Зависи от резултата от хистологията. Предполагам, че ще имат яснота още по време на самата операция и това ще определи какво да махат като органи. Тя и за това е в напрежение. Три пъти е раждала със секцио и е цялата в сраствания, които затрудняват операцията и възстановяването.
Операцията е насрочена за 20-ти, предния ден ще я приемат, а изследванията и консултациите ги искат с дата най-много 7 дни преди това. В петък ще ги прави, препоръчали са й Александровска б-ца за алерголог, били най-добри уж. Тя е с придружаващи заболявания и искат да са сигурни в анестезията.
Още при приема ще разпитаме кога как може да я посещавам, мисля и по време на операцията да съм там, защото ми е адски притеснено и просто не мога да я оставя и да си тръгна. Тя е била винаги с мен, аз също ще бъда до нея. Мисля, че ще се чувства по-добре.

# 462
  • София
Джулиана винаги има вратички в една с-ма. Сигурно има вариант да минеш за придружител, но не съм запозната. newsm78  Говори с доцента, сестрите нищо не могат да решат без него. Мога само да пожелая успех и силна вяра. Hug

П.С Чувала съм, че издават някакви временни пропуски с постоянен достъп навсякъде в болницата за този период. Издава се от отделението, попитай за този вариант.

# 463
Джулиана това ме трогна до сълзи 
Цитат
Тя е била винаги с мен, аз също ще бъда до нея. Мисля, че ще се чувства по-добре.
Понеже съм минала по този път с моята майка, единственото което мога да направя в този момент е да Ви пожелая всичко да е наред, да мине безпроблемно и още много години да се радвате една на друга. Praynig

# 464
джулиана, хубаво е по-време на операцията да си там за да разбереш как е минала, когато приключи и доцента излезе/ ако ти е нервно може да си вземеш нещо успокоително  Blush/ След това според мен наистина няма смисъл да стоиш- най-вероятно ще се събуди чак следобед и няма да е много в кондиция. Мен ме пуснаха на следващия ден в реанимацията/ но в онкологията в Дървеница/- бяха ме предупредили да нося мин вода и мокри кърпички/ едни сини, антиалергични май/ . Бяха много любезни и ме пускаха и двата дни, единия даже пъти  Blush . На четвъртия ден го смъкнаха от реанимация в коремна хирургия и там вече беше повече от желателно да има придружител. Ако придружителят има походно легло или стол си го носи и вечер спи до болния, ако не- на носилка, инвалидна количка или стол от помещението за хранене.
Силно се надявам и ще се моля операцията да мине леко и безпроблемно, а хистологията да ви успокои и да сложи край на притесненията ви    Hug

Общи условия

Активация на акаунт