Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 34

• 88 088
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Проблемът с косата е най-малкият от всички свързани с ХТ.

Това е ясно на всички и няма смисъл да го повтаряме всеки път. Но си е нормално да се чуди човек. Както кога ще падне, така и кога ще порасне.  Моята също е доста гъста, но с повече бели коси. не много къдрава, но все така чуплива. Абе, има си и тя собствено мнение Wink

# 676
  • Бургас
Моите резултати излязаха. Не са хубави,но можеше и по-лошо да е - pT1c pN2 pMx L1,V1 ,инвазивен дуктален карцином,G2 , естроген 2+1=3т. ,прогестерон 2+1=3т. , HER2  - (1+)-отрицателен. Ако някой може да ми каже тези стойности на естрогена и прогестерона ще бъда благодарна.

Сега чакам дата за първа вливка,записах се в ИСУЛ където ме и оперираха. След това обаче ще правя лъчето в онкологията ,така ми препоръчаха. Накрая имам и хормонотерапия. Няма да е лесно,но няма да се дам Simple Smile.

# 677
  • Пловдив
mariana-sg, аз не мога да ти дам обяснение към резултатите, защото моето раче е на друг орган....Пожелавам ти успех на вливките! Ще се справиш!
 Hug Hug Hug

# 678
 Здравейте, момичета !  Hug

Малко новини - излязоха резултатите от  първото по- продължително проследяване на лечението с херцептин  ( трастузумаб)  .

Изводите са - оптимално  лечение - 1 година , по- дъгото лечение не води до по-добри резултати, само до повече странични ефекти.  

Спокойно можете да искате нова консултация, ако се лекувате с херцептин повече от година - естествено, решението е в ръцете на лекуващия ви лекар.

Хубаво лято !

# 679
Здравейте, момичета!
Поздравявам ви и стискам палци, заедно с хубавите къдрици, които ни се появяват да изчезват неприятностите в това изпитание, което преодоляваме.
mariana-sg моята диагноза е почти същата. Мисля, че наличието на естроген и прогестерон определя хормонозависимост и след химио и лъчетерапията ще имаш хормонотерапия. Така е при мен.
Момичета, някой да е ползвал хранителна добавка Индол-3-карбиенол ?

# 680
  • В царството на игрите:)
Здравейте, момичета !  Hug

Малко новини - излязоха резултатите от  първото по- продължително проследяване на лечението с херцептин  ( трастузумаб)  .

Изводите са - оптимално  лечение - 1 година , по- дъгото лечение не води до по-добри резултати, само до повече странични ефекти.  

Спокойно можете да искате нова консултация, ако се лекувате с херцептин повече от година - естествено, решението е в ръцете на лекуващия ви лекар.

Хубаво лято !
Светли, твоята информация винаги ми е била полезна, но да попитам? Това се кадае когато терапията е адювантна или по принцип, защото познавам жени по 5-6 години на Херцептин, но след рецидив или метастази!
И на вас хубаво лято!

# 681
Адювантна , при ранен стадий , ето линка http://www.pjonline.com/news/two_years_of_trastuzumab_offers_no_benefit_over_one

# 682
  • Варна
Здравейте, малки, големи и още по-големи питащи и отговарящи. Някой има ли филма Червило ? Искам да го гледам.
 newsm51

# 683
  • Пловдив
Здравейте, малки, големи и още по-големи питащи и отговарящи. Някой има ли филма Червило ? Искам да го гледам.
 newsm51

Привет пИпИрудки....

И аз се нареждам на опашката за филма....
 Hug

# 684
  • София
 newsm51
Нищо особено. Няма да загубиш нищо, ако не го гледаш.

# 685
  • Варна
 newsm51
Да, ама бил по-гледаем от другите с подобна тематика. Необременяващ де, че не смея да пиша, че е забавен  tooth

# 686
 newsm51
Да, ама бил по-гледаем от другите с подобна тематика. Необременяващ де, че не смея да пиша, че е забавен  tooth

Аз бих ти препоръчала този ! Милена знае защо !  Wink

http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=246197&hit=1

# 687
 newsm51

Аз бих ти препоръчала този ! Милена знае защо !  Wink

http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=246197&hit=1

Не го гледай преди лягане..Една седмица ми трябваше да се оправя след тоя филм.. Имам и книгата( сигурно никога няма да я прочета). Тежък е ,много тежък!!!

# 688
Здравейте, момичета!

Потърсих информация първо в началото на темата, ама е недостатъчно. (Впрочем, повечето от линковете не ми се отварят. дано само при мен е така.) Може да сте го обсъждали, ама аз нали се мяркам тук от дъжд на вятър,та искам да ви споделя моите проблеми и опит по отношение на гръдната епитеза и сутиените.
Лято е, всичко навън се е разголило, а на мене ми писнА и от килограми и от високи деколтета и от неудобни сутиени, а най-вече от гръдни епитези тежащи по един тон. Когато се погледна в огледалото, едната ц... по-нагоре, другата по- надолу, по-настрани - с една дума - Ужас! Трябвало епитезата да е тежка, за да създава баланс между дясната и лявата половина на тялото - да, ама друг път. Едната си е там, ама се държи от тялото и сутиена само я придържа, а другата виси изцяло на сутиена и презрамката се впива в рамото ти точно на оперираната страна ooooh!
Така допреди около месец. Хванах ножиците и иглата и ето какво направих:
Взех един сутиен с голяма банела отговарящ по размер и форма на епитезата ми. Изрязах внимателно банелата. Срязах парче от дебел 80 den бежов чорапогащник и мушнах банелата в парчето. Първо пробвах да запълня банелата с памук, но стана твърда и ми убиваше. Намерих чифт стари, еднакво дебели по цялата ширина, тънички и много мекички подплънки. Поставих ги като гръб на банелата - безкрайно удобно и меко! Остана само да измисля пълнеж. Сетих се, че на сина ми съм плела хек, който пълнех с ориз. Знам и за едни пластмасови топчета, но аз исках да приключа сега и веднага и взех, че напълних с ...леща Grinning. Слагах, вадих, но накрая нагодих тежестта - нито много тежка и плътна, нито празна и лека. Вече можех внимателно да зашия парчето чорапогащник и да поставя в джобчето. Притеснявах се единствено, че няма да мога да я мия всеки ден заради лещата. Но вече я нося месец (разбира се в джобче!) и тя няма лоша миризма, защото позволява на тялото да диша и не запарва. Все още се чудя за следващата с какво да заменя лещата newsm78
Реших, че вече няма да купувам и безбожно скъпи специални сутиени. Скоро ще мога да префасонирам всеки сутиен - достатъчно е да се намери или направи висок в средата поне 7-8 см., да има широки, меки презрамки с дунапренчета и удобни чашки. Джобче се шие от стара фанелка, удължава се обиколката с пришиване на допълнителни закопчалки, сменяват се презрамки, пришиват се дантелки и удоволствието е най-малкото от спестените 70 лева. Simple Smile
Ако имате същия проблем и по-рационален начин за решаването му, моля споделете.

# 689
  • В царството на игрите:)
Първо за филимите:
Сисанке, тоз филм, мила моя, е ужасно депресиращ!!!Може да мине и за еротичен, ама Надето не трябва да е сама като го гледа  ooooh!
Ще пусна линк и за "Червилото", който е доста приятен ама още чакам да ми го пратят Peace
"50 на 50" е точния филм, който всеки трябва да гледа. Премерен от всякъде, а изводите за всеки са различни. Препоръчвам го Peace
Весела, аз имам подобен проблем с оригиналната цица от Амоена, но го решавам като лятото нося предимно епитезата за плуване, която е доста по - лека. Сутиени от 70 лв. не купувам, а от една българска фирма "Опал" за 28 лв. и са страхотни. Това дето си го описала много сложно ми се вижда на мен, ама и аз с бриколенето съм мноооого зле. С две леви съм Mr. Green
Понякога вечер в къщи слагам една дунапренена, а ако няма чужди около мен ходя и без, защото ми писва Rolling Eyes
Поздрави на всички!

Общи условия

Активация на акаунт