Политически идеологии ! Къде е разковничето !?

• 21 431
  • 663
  •   1
Отговори
# 480
На мен ми е по-интересно как се получи така, че повечето бивши социалистически страни /включително Русия/ си направиха по един или друг начин прехода към пазарна икономика...

Русия и те имат страшно много природни ресурси. Там много се открадна също де, а и руснаците си плачат по соца.

Съседите ни се движат горе-долу като нас.

Тия от Централна Европа пък винаги са се отличавали и никога не са се примирявали докрай със социализма.

В Източна Германия пък - след милиарди налети евро за интеграция и развитие - все още производителността е на половина от Западна, а на източногерманците им се носи славата на мързеливи и неграмотни.

Т.е. само на пръв поглед сме тръгнали от едно и също място всички от соц блока, всички са си имали важни специфики.

# 481

То и по време на социализма у нас имаше пълна заетост.

Ха, ха, точно. По времето на соца един счетоводител водеше една счетоводна сметка, нишо повече. Счетоводните отдели на "гордостта" на социалистическата индустрия бяха с по 30 лелки. Сега един счетоводител води счетоводството на най-малко 5-6 фирми.

На мен ми е по-интересно как се получи така, че повечето бивши социалистически страни /включително Русия/ си направиха по един или друг начин прехода към пазарна икономика, без да разрушават изцяло икономиката, и се закрепиха, а ние сме сред малкото, които вървят надолу и ни е виновен ту социализмът, ту Русия, и разбира се "предишните" - те винаги и най-вече, които и да са били.
Vapor, ми ние си бяхме най-бедната страна от страните-членки на СИВ. Според мен не е за чудене.

# 482
Народа ще линчува 100% от партийните лидери и заради това се крият. Joy

Аха, само дето ББ е по-близо до втори мандат от всеки друг политик от 1990 насам.

# 483
  • Costa Rica

Аха, само дето ББ е по-близо до втори мандат от всеки друг политик от 1990 насам.
Е, то не е защото ББ е всенароден фаворит, а защото алтернативата е къде по-ужасна Mr. Green

# 484
  • London

Ами чудесно живи и здрави , да ви пожелая приятен живот и прогрес тогава. Адски умен народ !!!!!

# 485
  • London

Е, то не е защото ББ е всенароден фаворит, а защото алтернативата е къде по-ужасна Mr. Green

То иначе тук сте много интелигентни , обаче май , май честичко пускате бюлетинката на БУДА Simple Smile)) Да ви имам интелигенцията  Joy

# 486
Ами чудесно живи и здрави , да ви пожелая приятен живот и прогрес тогава. Адски умен народ !!!!!

То това не зависи от мен лично.

Всъщност ББ е точно ръководител тип народен човек като Чавес, но без петрола. Изненадана съм, че не успяваш да направиш паралел между двамата (нямаше ли и политологическо образование, че почнах да ги забравям в суматохата?  Mr. Green). В новата ни история по-брутален популист не сме имали - поне сред тия, стигнали до властта.

# 487

То иначе тук сте много интелигентни , обаче май , май честичко пускате бюлетинката на БУДА Simple Smile)) Да ви имам интелигенцията 

Аз задавах въпроса кой го извади от нищото през 2001г., но отговор не последва. Същите въпроси могат да се зададат за Симеончо и Петрушев(Жорж Ганчев).

# 488
  • London
Според мен в България партиите се доказаха като корпоративни групировки с обръчи от фирми работещи само за своето обкръжение. Та коя бюлетина някой си щял да пусне няма никакво значение ! Тези дни дори се убедих , че най-добре да не гласувам. Да си избира народа и после да си жъне посятото.Трябва явно още да обеднява и мизерува този народ , та да се сети откъде изгравя Слънцето!

# 489
  • London

То това не зависи от мен лично.

Всъщност ББ е точно ръководител тип народен човек като Чавес, но без петрола. Изненадана съм, че не успяваш да направиш паралел между двамата (нямаше ли и политологическо образование, че почнах да ги забравям в суматохата?  Mr. Green). В новата ни история по-брутален популист не сме имали - поне сред тия, стигнали до властта.
Да се смея или заплача на малоумното ти сравнение ????

# 490
  • Costa Rica
То иначе тук сте много интелигентни , обаче май , май честичко пускате бюлетинката на БУДА Simple Smile)) Да ви имам интелигенцията  Joy
Не знаех, че Буда се явява на избори #Silly

Също така сега научавам, че мнението на нек'ва непораснала изрусена Мис Протест за моята интелигентност би трябвало да е от решаващо значение за самочувствието ми Whistling

# 491
.

Всъщност ББ е точно ръководител тип народен човек като Чавес, но без петрола. Изненадана съм, че не успяваш да направиш паралел между двамата (нямаше ли и политологическо образование, че почнах да ги забравям в суматохата?  Mr. Green). В новата ни история по-брутален популист не сме имали - поне сред тия, стигнали до властта.

Ами нали точно това И казвам. Чавес та Чавес. Бойко е същия - аз дадох, аз това, аз онова, оправя всички проблеми на дребния молител с еднолично решение. Ходи сред народа и народа му се радва, дечица сияят...

Много загубено дете. Прилича ми на оная фръцла ,милионерската щерка, дето я бяха отвлекли някакви комунистически терористи и тя се присъединила към тях...

# 492
  • London
Не знаех, че Буда се явява на избори #Silly

Също така сега научавам, че мнението на нек'ва непораснала изрусена Мис Протест за моята интелигентност би трябвало да е от решаващо значение за самочувствието ми Whistling

Оу ми дай тебе да те видим каква  си. Защо си криеш образа ? Защо тук повечето си криете лицата ? Или най-лесно се блещи в анонимност ? Анонимния на приказки е много богат , много умен , много напреднал ! Хайде покажете се колко сте напреднали ама с факти и колко сте умни. И ли половината тука не знаят какво е ресторант и почивка на море обаче във форума са вижте ме чуйте ме.

# 493
  • London
ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ за УГО ЧАВЕС !

http://www.youtube.com/watch?v=1etXdhEDIFc

# 494
Ами нали точно това И казвам. Чавес та Чавес. Бойко е същия - аз дадох, аз това, аз онова, оправя всички проблеми на дребния молител с еднолично решение. Ходи сред народа и народа му се радва, дечица сияят...

Ма не разбира детето и това е. Simple Smile Нищо де - все пак да отдадем част от глупостта й на младостта и липсата на реален опит с тия неща, за които говори.

La Catrala, за повечето си опонентки тук не можеш да си обект на някакво състезание. Не се сърди, но и ние си имаме достойнство.

Общи условия

Активация на акаунт