ШЕСТИ клас

• 46 371
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • България, София
Благодаря за препоръките!  bouquet
А дали помните нещо от 5 клас?

# 736
  • Пловдив
Благодаря за препоръките!  bouquet
А дали помните нещо от 5 клас?

Коала прес имат сборници с тестове и контролни и за 5 клас - цвят бордо
http://hermesbooks.com/sbornik-kontrolni-raboti-i-testove-po-mat … s-koala-pres.html
в синьо е сборникът с тестове и контролни за 6 клас, освен онзи, който е постнала Дидева.

За 5 клас - книга за ученика на изд. Архимед /от там беше домашната да пролетната и лятната ваканция/
през учебната година работиха по един сборник от две части - жълт и син
http://www.bukvara.com/%D1%81%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B … %D0%B2%D0%B0.html

имаше и една преснимана книжка - Задачи за изброяване, която върши работа и за по-малки, и за по-големи ученици.
И още един сборник с тестове за външно оценяване - вече това оценяване не е актуално, но тестовете са добри, но чак в края на годината

По БЕЛ - работиха по помагалото на Донка Кънева, изд. Калоянов, по нейни помагала работят и тази година

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 15:41 от dundi73

# 737
Стейси,в началото на всеки урок по математика,има дадени с две изречения правилата за решаване от дадената тема.Ще възстановиш всичко,и аз се плашех като теб,но сега навлезнах в материала.Ако нещо не ми е ясно,търся в Гугъл ,все изкача някоя идейка.Аз виждам трудности с английския.Владея немски от езиковата гимназия,но английския го знам само като думи и изрази ,граматиката ми куца  Sad.А човекът и бъкел не отбира от английски,не знам какво ще правим,сигурно трябва частни уроци,но с тази втора смяна .....
П.П.То е смешно,но ако се затрудня с някоя задача по математика,български ,или английски,ще искам помощ тук Embarassed
Сега се сетих и за 110 килограмовото момиче - нищо не могат да направят.Пробвали са какво ли не,резултатите са временни.Лошото е ,че и детето си се харесва така.Външния вид,едно на ръка,но започна да има проблеми с кръвно налягане,инсулин,някои хормони.Честно да си кажа ,и аз не виждам начин за справяне,може би единствено - поне година да е изолирана в заведение,където денонощно да следят режима и.

# 738
  • Русе
Аз да попитам в колко часа си лягат вашите деца вечер?
Смятам, че в 22 часа е нормално да си ляга синът ми през учебните дни поне. Сутрин става в 7 часа. Затова още в 21 часа или в 21,30 най-късно го карам да изключи компютъра и да се приготвя за лягане. Обаче всеки път чувам, че едва ли не целият им клас по това време са на скайпа, играят колективно разни игри.
Ето вчера след поредния скандал в 22 часа си изключи компютъра и отново по него време се чуваха много гласчета на скайпа. И всеки път ми отговаря, че другите майки били много добри, някои от тях си оставяли децата по цяла нощ на компютъра. Всъщност аз зная няколко деца, на които бащите им са например в чужбина, а майката работи на смени например и наистина понякога са сами по цяла нощ.

# 739
  • София
На скайпа са тези, които са втора смяна. Моят си ляга до 10 вечерта и пак му е малко спането. Става в 6 сутринта. Някой път заспива след училище.

Да ви кажа, че минахме през УНГ по повод хрема и ангина и помолих лекарката да ми даде повече информация за гласните струни и мутирането на гласа. Каза, че няма проблем да се пее, стига да не е непрекъснато и да не се насилва много гласа. Няма вероятност е да му стане нещо на гласните струни от пеене Simple Smile При пресилване се получавали едни възли заради които гласът звучи пресипнал, шепнещ и се налагало понякога да де отстранят оперативно.
Все пак това не ме накара да спра да се чудя на нашата учителка по музика с това пеене...

# 740
  • Пловдив
Няма първа, няма втора смяна, в 22 най-късно е в леглото. Ако е сутрин, става в 6, ако е след - обяд - в 7 и 30. Няма игри, няма романи в интернет. Пък ако ще и от лоша по-лоша да ме нарича. Не мисля, че родителите, които позволяват на децата си да са недоспали, но да са се наиграли на воля на компютъра, са по-добри родители от мен.

# 741
  • София
И моя обяснява ,че съучениците му висят до късна доба на компа,но той сам си дава сметка,че за него е неприложимо,защото още в 21,30 спи пред ТВ и едвам го разбутвам да си измие зъбите и да си легне човешки Simple Smile
Сутрин става в 6,15,а на компа не му разрешавам повече от час,в почивни дни може и два пъти да седне,но пак не за повече време.Първо му идва в повече,после има достатъчно домашни и от училище и от школата по английски,отделно винаги има и да чете нещо,а и трябва да  стигнем и останалите до клавиатурата Mr. Green Изобщо си имаме програма за поредността и престоя пред компютъра Joy

# 742
  • на майната си
Аз вече в чудо се виждам. След като и прибрах лаптопа и нейният телевизор се пуска само почивните дни  - продължава не ме отразява. Поведението е рязко в посока мразя, не искам, всички така правят - само чака да си отворя устата и моментално ме репликира.
Сега съм на път да и отрежа телефона от домашната безжична мрежа. Няма комп, но сяда пред ТВ-то и продължава да чати във фейса през телефона.
Изчерпаха ми се идеите - на нищо не реагира, нищо не я притеснява, такова безхаберие... и всичко е от утре, после, ще...
Вече се моля да и дойде цикъла и заедно с това да се успокои - а дано, ама надали Sad.
Относно лягането, в 22 искам да е в леглото, не че и там не я намирам с телефона.

# 743
  • Пловдив
parsy, цикълът по никакъв начин няма да промени положението. От личен опит.  Hug

Аз съм бясна тази сутрин. Във вторник се прибра от училище с температура. Цяла вечер я тъпках с какво ли не, че тръгват на турне /Събрия и Босна/. Вчера сутрин всичко е ОК, температури няма, натовари се на автобуса с чанта, пълна с илачи, като подвижна аптека е. Казах й да се обади, като пристигнат, дала съм инструкции кога какво да пие. Чакам смс, чакам обаждане - няма. Изпращам аз смс, звъня ... телефонът изключен. Пускам смс на ръководителката, че да не я товаря с входящи обаждания, роумингът в Сърбия и Босна е скъпичък.
И ми се обажда моята преди час - нямала обхват ... Абе, кво разправяш, хората имат, само тя нямала. Като че ли е в саваната в Ботсвана, ама и там сигурно вече има покритие на някой мобилен оператор. Полудях. #Cussing out  Била се опитала да ми изпрати съобщение, ама не успяла. Е на това какво му се вика, ако не ужасен пубер.

Оплаках се.

# 744
  • Варна
ляга си много късно, но за това сме виновни и ние с баща и. Не, че пак не се пробвам тя да е на различен режим, но не се получава... както и да е, поне не виси на компютъра, лежи и чете. От известно време какво и стана не знам, чете като зомбирана  та чак забележки и правим. ooooh!
И хем се радвам за което, хем май не смогвам на книги а тя иска книги хартия и отказва да ги чете на друг носител. Както и да е. Иначе сме си в добри отношения, учи си, ходи си на уроци, става-ляга сама, въобще си е доста самостоятелна и отговорна. Не си спомням да съм я наказвала или ограничавала за нещо, споровете и караниците ни са чат-пат на тема куче/от години иска но животно у нас няма да има/ и хаоса на бюрото и. А бюрото и е много голямо и съответно бъркотията по него също. Crazy

# 745
  • на майната си
Аз така се надявах да се подобрят нещата, имам чувството, че от позитивно усмихнато дете се превръща в злобен тийн, което определено не ми харесва и го казвам.
Наказанията се наложиха тази година, след като нееднократно показа, че няма как да и се има доверие. Скоро си говорих с майка ми - аз не бях цвете за мирисане откъм дисциплина, но поне бях отговорна към задълженията си като ученик.
Та тя ми сподели, че никога, когато си е мислила за времето когато ще имам деца, не си е представяла такива проблеми.
Относно хаоса - лаптопа последно беше прибран точно по тази причина - невиждан хаос на огромното бюро, дрехи разхвърляни навсякъде, тоалетката и - само аз липсвах на нея.
Не се трогва, тази сутрин пак намерих всичко с краката нагоре.
Вече има чувството, че не от мен.  Дори с баща и, който е доста хаотичен имам някакъв напредък - с нея обратно - върви от добро към лошо.

dundi73, прекрасно разбирам - аз го преживях когато ходи сама до Гърция. Вече имам чувството, че този телефон служи за всичко друго, но не и за връзка с мен - вечно забравила, вечно не го чува...

# 746
  • Пловдив
Този филм го играем втори път тази година. През юни бяха в Турция. Пращам смс да питам дали са пристигнали и как е, отговор - "Сега вечеряме" и толкоз.
Ама и по-драстичен случай имаше. Момиченце, 3 клас, за първи път се отделя от родителите. Те и  изпращат смс с 8 въпроса с надежда да получат отговор на 4. Да, ама не. Отговорът - "Заредете ми картата, че тия смс от Турция са много скъпи"  ooooh!

# 747
Парси, ситуацията у дома е горе долу същата. Телефона е прибран, ползва един най прост- със зелена е червена слушалка- няма нет и др. екстри. На компютъра се разрешава само за домашно, ако е много наложително и то под надзор. Ляга си най- късно 22ч. загасям ТВ, прибирам дистанционните и телефона. Получава ги сутрин.В момента, в който кажа нещо е -Защо ми говориш така? с един плачевен и обвинителен тон, сякаш си го обидил или пребил. На всичко което кажа е няма или не. Вече няколко вечери има сериозни разговори, и аз се надявам, "а дано, ама надали". Не искам да те разочаровам, но наистина цикъла не помага с нищо.

# 748
  • на майната си
Благодаря, момичета за споделеното. Аз от известно време се чувствам ужасно, защото приемам това като личен провал. Сигурно съм правила грешки, но винаги със се стремяла основно към възпитанието и изграждането на човешки ценности у нея.
Днес мисля, че имат контролно по математика. В събота и неделя решавахме, но цяла седмица пак е на "свободен" режим - чакам с нетърпение какво ще се случи. Аз лично след кръглата двойка на входното и на 4-ка ще съм доволна, но съм и казала, че след толкова усилия очаквам да видя резултата и мнооого ще се зарадвам на нещо близо до 5-ца.
Вече мина месец, изпитвания няма - отразени в бележника, иначе казва че редовно я вдигат.
В очакване съм, нали и училището е ново. Хубав ден от мен.

# 749
  • Пловдив
parsy, при нашите контролната на степените беше миналата седмица.
15 задачи за 15 мин. + едно определение, на 4 сгрешени задачи, оценката е 4
бележникът е пълен с оценки от входни нива + някои нови от изпитване, но като цяло оценките са основно на тестове. Поне така беше миналата година.

Аз пък не знам как ще навакса всичко изпуснато през тази седмица. Замислям се дали да не си взема 2-3 дни отпуска, за да учи под контрол. Като я познавам, нищо няма да попипне сериозно освен домашните по математика. Помъкна в чантата разпечатани уроците по история, география и ЧП, но не вярвам да го отворят с дружката й от другия 6-ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт