Име за момче???

• 6 161
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
  • Сопот, Пловдив

Ако авторките на темите тук знаят децата на пишещите какви имена имат, дали ще вземат под внимание мнението им?

Това е интересен въпрос.  Grinning

# 46
Аз дете нямам ОЩЕ, могат да ме взимат под внимание още 1-2 дни  Laughing

# 47
То не останало.
Леко раждане и здраво бебе ти желая Hug

# 48
Мерси, Джана  Hug

# 49
  ............ Някога, неотдавна и Мартин е звучало твърде западно и нелепо с българска фамилия.
 За колко неотдавна говориш?

# 50
Познавам Мартин, който е над 40 годишен

# 51
Е, то и аз видях една баба на 80 в автобуса, която се казваше Виктория, но тогава определено не е било традиционно име. И то е звучало също толкова странно с бг фамилия, но е спряло точно защото постепенно е навлязло. А като гледам с такова темпо започват да се използват наистина съвсем скоро малко хора ще го намират за странно.

# 52
  ............ Някога, неотдавна и Мартин е звучало твърде западно и нелепо с българска фамилия.
 За колко неотдавна говориш?

Да, наистина, отде ли се е взела тази фамилия...
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8 … D0%BD%D0%BE%D0%B2

Wink

# 53
Не знам точно колко отдавна, да речем 100 години, но даже по- малко, вероятно 60 години. Иначе 40 годишни Мартиновци има разбира се, '73-ти набор, те тогава тръгнаха като мода. Въпроса е дали преди 60-та година е имало Мартиновци  Thinking Освен някакво изключение, мисля не.

# 54
Познавам Мартин, който е над 40 годишен

И аз, моят Мартин е към 50-те.
Вероятно тогава се е гледало малко екзотично - защо Мартин, а не Марин.

# 55
Дядото на Венци Мартинов трябва да е над 100-годишен. И имена като Аспарух, Кубрат, Омуртаг и Персиан са рядко ползвани, което не ги прави вносни. По-скоро са излезли от употреба за определено време, а сега се възраждат. Мартин е универсално древно име - почти като Александър.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B … D0%BE%D0%B2%D0%BE

Simple Smile

# 56
По тоя повод, свекър ми е Валентин, което през 50 и някоя е било много екзотично, още повече съчетано с фамилията, която е уникално българска - в смисъл, от животно идва и само техният род я носи. Доколкото знам от семейната история, по телефон е трябвало да го запишат, отсрещната страна не е чула правилно истинското име, чули Валентин и айде... Laughing
А сега в отчетната моето ще е третото с това име  Confused Не че съм си въобразила, че е супер екзотично, ама хептен без въображение изглеждам. Blush

# 57
Ео, а с какво име е трябвало да го запишат?

Леко раждане ти желая!

# 58
По тоя повод, свекър ми е Валентин, което през 50 и някоя е било много екзотично, още повече съчетано с фамилията, която е уникално българска - в смисъл, от животно идва и само техният род я носи. Доколкото знам от семейната история, по телефон е трябвало да го запишат, отсрещната страна не е чула правилно истинското име, чули Валентин и айде... Laughing
А сега в отчетната моето ще е третото с това име  Confused Не че съм си въобразила, че е супер екзотично, ама хептен без въображение изглеждам. Blush

Ето, това е още един пример  Peace Аз почти не познавам Валентиновци, освен доста по-възрастни от мен, а сега почна често да се среща сред децата.
Името на моето дете беше жив архаизъм и точно затова го избрахме. 10 години по-късно разбирам, че има бум на Елиците...

# 59
За мен е странно колко имена се спрягат като рядкост или невключени в уж задължителни списъци за имена през соца. А се оказва, че имам набори /'70/, а и по-големи от мен познати с такива имена, родени в немалък, но все пак провинциален град. Освен Мартин, Нора и Евелин /мъж/ са имената, за които веднага се сещам, че са споменавани тук.
А конкретно за Мартин -  имаше някакъв певец с фамилия Мартинков, вече не помня малкото му име, Николай Мартинов от Сървайвър, Мартина Вачкова, Мартин Захариев... е, не е било масовка, но все пак не е голямо изключение името.
И братовчед Валентин имаше баща ми, някъде '35 - '40 набор беше.

А сега в отчетната моето ще е третото с това име  Confused Не че съм си въобразила, че е супер екзотично, ама хептен без въображение изглеждам. Blush
То може т'ва да чака, друго име да му измислиш! Laughing
Леко!

Общи условия

Активация на акаунт