Морков, тиква и банан октомврийчето ще хапне знам:)

• 33 869
  • 615
  •   1
Отговори
# 555
Честито на половингодишният Филип
Сребре, аз за това излизам сама, защото си знам момчето. Почти не заспива навън, а и почти винаги се връщаме на ръце. Нямаме още никакъв изграден режим на хранене, сън и т.н.
Ако мислиш да запазваш храна за утрешният ден по-добре отсипи в друг съд. Идеята е да не се замърси с бактерии от устната кухина
Азария, и ние сме с нетечаща чаша, къде пие, къде се жабури, но съм доволна, че поне дето се вика си мокри устичката
Да ви попитам какъв репелент против комари ползвате или някакво средство против комари. Ако някоя е запозната за съществуваща джаджа за в контакта против комари, да сподели. Гледах в пакостник една на Чико, ама пише, че е за над двегодишни въпреки, че е с естествени аромати  newsm78
tsveti_do, вечер се пробужда на всеки час с рев, понякога просто засмуква гърдата, а друг път реве изтерично и става страшно. Зъби ли са, какво е, не знам ама и при нас е лудница. Лошото е, че съм се настойла към неговия режим и ако не се събуди аз се будя  smile3555 ама някакси вече свикнах да спя бързо
и много други работи щях да пиша, но .... не се сещам
Лека нощ на всички бебенца и мамчета, хайде и на татковците, за да не се сърдят  Mr. Green

# 556
Привет!  Hug
Танчо, прекрасни са лазарките. Да са ти живи и здрави!  Hug
Честити месечинки на всички пораснали дечица.  Hug
Наде, много е сладка Емили.  Hug
Ние днес ходихме във Варна. Разходихме се малко в Морската, после ходихме да си купя рокля, че нали имам и абитуриентка.  Grinning
Сребре, Катрин понякога заспива в количката, понякога зяпа. Добре поне че не мрънка (имахме такъв период, но отмина). Днес почти не е спала, а предната седмица като бяхме във Варна през цялото време спа. Поне ме изтърпя в Мола да меря дрехи.  Mr. Green
Мирадос, ако детето не иска определен зеленчук, не го давай известно време, след това го предложи пак в комбинация с любим зеленчук (ако има такъв или с плод). Освен това можеш да пробваш ако си дала купешко пюре да го замениш с домашно или обратно (Катрин например повече харесва купешкото).

# 557
  • София
Честита половин годинка и на Филип   bouquet

Наде, много е сладка, пу-пу  Hug

tanchoo
, прекрасни са  дечицата  Heart Eyes

Днес и аз в отбора мрън-мрън  Sad Таня пак не ще да се кърмим, сега по-точно не ще да я гушкам на ръце докато суче, вися над нея на четири крака и й тикам цица в устата, само и само да яде нещо, с това хранене в тази поза се чувствам вече като свиня майка  Crazy Освен това е със запек за пръв път откак се е родила и цял ден е кисела и само мрънка, заспа преди да успея да й дам пюрето на обяд, а после се задави с него, плю го и не го яде. Мен пък цял ден ме боли главата.

Азария
, в Джъмбо са по 5-6лв. чашките на Нуби, но зависи от модела. Ние имаме Нуби и Мам, тази на Нуби няма особена разлика с обикновен биберон, тази на Мам има една клапа, която се слага отвътре и с нея трябва да смуче за да пуска, а не само да стиска с устата. Нашето диване обаче и с двете успява хубавичко да се олее, дърпа да пусне вода, а после я плюе, същото го постига и с обикновен биберон, не ще да пие вода и това си е.

# 558
  • София
за столчето за хранене - не сме купили ,а да ви попитам за съвет...кога мога да я сложа в столчето за хранене ,тя си седи понякога сама без да пада назад,но понякога е нестабилна ,вие как мислите кога да я слагам в стола за хранене ?

Много е сладка Емили!  Hug
За столчето: аз сложих Зарчето още от първия ден на захранването, за да знае, че в стола се яде (засега не се играе). Тъкмо бяхме започнали да го слагаме поседнал, определено не можеше да сяда сам (не че и сега може, де), но в стола му беше много комфортно, защото има и леко легнало положение на седалката. Така че слагай детето смело  Peace

Честито на всички пораснали бръмбари   bouquet
Аз два дни се разправям с компютъра и още не е готов #Cussing out, сега съм извадила резервния. Дойде ми работа, така че ще се виждаме мноооого по-рядко  Tired

# 559
Nana-87 От обезболяващите и температуропонижаващи можеш да пиеш Парацетамол и Ибупрофен( чист Нурофен). А ако търсиш нещо противогрипно/вирусно  - Осцилококцинум, Изопринозин и  още доста други...

Наде няма начин просто да прекаляваш със снимки на малката. Simple Smile Толкова ми е хубаво да гледам снимки на вашите деца.  Grinning

Столчето за хранене го използваме от почти първия ден на захранването.  Но пък нашето има позиции на гърба и е подходящо и за по-малки.

# 560
Здравейте и Честит Имен Ден на всички мами и бебенца   bouquet да ви почерпя и аз днес имам имен ден

# 561
  • София
Честито на имениците!

Да ви почерпя и аз за здравето на моята Принцесина - месец преди да се роди батко й и татко й още не бяха постигнали съгласие как да се казва, та накрая, за да има семеен мъжки мир, се реши да е с две имена и сега Беболина празнува двойно, защото се казва Елица-Калина  Sunglasses

# 562
Честит празник на всички!
Ох, на мен ми се случи абсолютно същото като на nade_91. Майките наоколо сочат Катето и казват на дечицата:"Виж бебето как плаче" Tired Аз тъкмо се връщах от пазаруване и няма как хем да я нося на ръце, хем да тикам количката с всичките чанти, вода давах, музикални играчки пусках- не спря да се дере. И по закона за всемирната гадост- спря точно като стигнахме до входа.
Столче си взехме http://www.bebe-best.com/bertoniloreli-detsko-stoltche-za-hranen … -bea-p-46852.html
Да ви се похваля- имаме си зъбче- горно дясно и започнахме да пълзим, но назад  Laughing
Приятен ден на всички  bouquet

# 563
Честит имен ден на всички празнуващи! Честити месечини на всички пораснали! Страхотни бебета сте показали отново  Flutter
При нас нищо ново. Няма зъбки, не пълзи, захранваме се бавно и славно. Зеленчуковите пюрета ги разреждам с вода, затоплям и добавям 2 лъжици АМ, за да ги яде. Кашите ги правя с повече вода. Скрих бананите, че положението излезе извън контрол с тях. Купих и първото пюре с месо. Чакам сгоден момент, за да го предложа.
Вчера имахме малка драма - изгубихме си биберона. И малката драма стана голяма. Не иска друг, а няма откъде да купя през почивните дни същия. Сега чакам една приятелка да ми донесе техния, че едва изкарахме нощта.
Направих и едно хубаво откритие - оказа се, че в нашия парк са направили помещение за кърмене, повиване, преобличане, миене и т.н. Изпробвах го и съм впечатлена. Изключително удобно и практично. А иначе трябваше да се прибираме, че нямах приготвена храна. И така юнакът го накърмих даже и без силиконовите зърна (защото през деня цедя и давам, а през нощта само с тях иска да яде). Но можело, де.... глад му е трябвал на моя човек Simple Smile

# 564
Добър ден и Честит празник на всички носещи имена на цветя!
Човечето, извинявам се, но аз понякога съвсем изключвам какво ще пиша и съм пропуснала въпроса ти.Това със заместеното хранене както го е писала Поли е въпрос на личен избор.Аз лично съм заместила хранене,даже 3  Grinning, като съм замествала както само с 1 зеленчук, така и с комбинация от въведени вече зеленчуци.Сега предпочитам асорти да правя за повече разнообразие като разликата е дали включвам месо или жълтък.Идеи за комбинации вземам от готовите пюрета  Simple Smile
Честито на порасналите дечица!Да са живи и здрави и много усмихнати!
Ох,успокоихте ме ,че не съм единствената луда, дето бабите й викат,че ще направя мозъка на Калоян на айрян  hahaha като го разхождам.
Столче за хранене, уж ни обещаха,ама да видим, а на мен ми е доста необходимо вече.
stefi_sv, ами понякога ми е тъпо да излизам сама,пък и майките са ми доста близки, с малки разлики са децата и не върви много да се цепя от колектива.
Ето пак ми изхвърчаха мислите от главата... newsm78

# 565
Момичета, днес дойде големия ден значи със захранването  Crazy и всичко ми е натагъдък  hahaha
Сутрин бях на школо, върнах се почнах да правя торта за половин годинка, ако стане ще ви я покажа. Сварих тиква, пасирах, героят заспа уморен докато чака майка си и сега го чакам да стане. И сега какво?... Взимам една лъжичка, слагам мляко и колкото се получи като количество давам, нали така? Thinking. Сварена тиква докога мога да я държа в хладилник? Или просто си опитвам всеки ден? Смятам да увеличавам по две количеството, нали ни е първи зеленчук..
Хехе големи дилеми  Joy

# 566
Здравейте  wavey
Хайде и аз да се разпиша докато малката спи  ooooh!
Днес беше толкова топло при нас,излизахме,но мен ми доскуча,нямаше ги майките в градинката ни и се прибрахме.Изкарах я на терасата така напече че я оставих по тениска,памперс и чорапки.... hahaha няма такава радост такова гукане, и не спря да повтаря думата "да"  hahaha
Сега като се събуди ще и дам да хапне плодовото пюре и пак ще излезнем  и дано този път да има някоя мама в градинката  Simple Smile
Щях и друго да пиша ,но забравих!!!
До скоро  Hug

# 567
Честит празник, момичета! Предстои подготовка за Великден. Ще боядисвате ли яйчица, ще правите ли коузунаци и курабийки? Ние със сигурност, защото ще носим яйца в детската градина на Боби и там ще празнуваме с децата.
Вчера изчистихме по-основно, а днес се отдадохме на разходка. Аз намазах две блузки, които ще съчетая с панталони от минали сезони. Получиха се чудесни комбинации и вече съм готова за лятото.
Мина започна по-добре да хапва. Днес яде комбинация от две хипски пюрета, почти цяло малко бурканче. След това малко сука и така изкара малко по-дълго от обичайното, така че хубаво се помотахме навън.
begbie, тиквата можеш да я пасираш, да я разпределиш във форми за лед или просто в торбички на малки порции и да я замразиш. Във форма за лед е най-удобно за началото, защото всеки ден просто слагаш по едно кубче повече и така, докато минеш на следващия зеленчук.
Много хубави дечица отново виждам. Да са ни живи и здрави - те са нашите цветя.

# 568
Честито на всички цветенца, на моето също! Simple Smile
Големи притеснения насъбрах тия дни... В петък по обед след 3-те дни температура (до 39,2о С) бяхме на доктор и естествено уплашихме температурата. До вечерта й мина. На прегледа нищо обезпокоително, пак била жълта и бледа... Ще пуснем урина за изследване пак за всеки случай, но в петък не успях да събера навреме и остава за понеделник. В събота след сутрешната баня се видях в чудо  newsm77. По вратлето и коремчето един обрив... ситни червени пъпчици. Зяпах из Интернет и веднага й лепнах диагноза шарка. Confused Аз като малка съм щяла да се спомина от усложнена шарка... Звъннах на педката - малко вероятно било на тази възраст. Каза, че е по-възможно да е алергична реакция. Да давам по 1 ампула вит С на ден - помагало за изчистването и ако се влошава да отиваме на дежурен лекар. Каза и да не включвам морков в менюто, да не би за това да е такава жълта Калинката.
Таткото ме успокои набързо, че е от прегряване и цял ден бяхме навън. Пихме бира с приятели:) - олеква и помага Simple Smile. Бяхме и в детски център, където пробвахме проходилка - позабавлява се, макар че не стигаше много до пода Simple Smile.
Поредната тежка нощ - буди се, рита и плаче, а не иска да суче. Опъва се назад и докато не сана да я разнасям из стаята не заспива. И така 4-5 пъти  Tired
Тази сутрин обрива беше и по гърба. На всичко отгоре е ужасно кисела, а никакво зъбче не се показва още.
Май половинчо се оказва прав обаче и като постоя гола днес следобед, беше спокойна и щастлива, а кожата май се поуспокои.
Още исках да споделям, но трябва да ставам, а и стана дълго Simple Smile Хубава вечер!

# 569
Светле, ако е шарка ще има и по главата задължително. Дани вече се оправя от шарката, така че по мое мнение й кажи на твоята лекарка, че шестмесечните карат шарка.

Общи условия

Активация на акаунт