Мъжете днес

• 27 198
  • 481
  •   1
Отговори
# 315
  • Galaxy 13197853088
Възпитава се дисциплина.

# 316
С каквото и шамарите с които майката възпитава децата си.
Т.е. с нищо.
Именно. Като ме гледаш мен - човек, който почти не е спиран да бъде бит, боят ме е извадил изцяло извън всякакъв контрол.  Laughing

# 317
  • София
Възпитава се дисциплина.
С шамари?! Хайде стига, това е безсилие, дисциплина се възпитава с други неща, но темата е друга, да не захващаме тази, че шамаросващите пак ще ме бият.

Т.е. с нищо.
Именно. Като ме гледаш мен - човек, който почти не е спиран да бъде бит, боят ме е извадил изцяло извън всякакъв контрол.  Laughing
Така става обикновено и под една или друга форма. Сори за преживяното.

# 318

Възпитава се дисциплина.

Шамарите не възпитават, те са наказание от безсилие, тук напълно подкрепям Бояна.

Но ако за теб е Ок да изчакаш сина ти да стане на 18 и да го пратиш тогава в казармата, за да бъде възпитан в дисциплина и самостоятелност - то за мен това е повече от безсилие от страна на родителя,  че граничи и с налудничавост.

# 319
Най-страшното са униженията и издевателствата, които се приемат за нещо нормално. Малко като в Спарта -  който издържи.

# 320
И най-жалкото е, че идеята на родната казарма въобще не е била да възпитава невъзпитаните младежи, а да ги приучи към нещо различно от семейната спокойна среда. Но тук в темата ясно пролича липсата на вяра в собствените способности на не малко родители.

# 321
  • София
Тя идеята на казармата си е била съвсем обективна- да се подготвим за война. Та как да готвят хора, които трябва да са готови да умрат? След падането на Брелинската стена повечето европейски страни отмениха задължителната казарма, защото не се готвят за война.

Въобще, на всички любители на казармата като метод за възпитание препоръчвам да прочетат поне половината Параграф 22.

# 322
Laughing И това е защото няма казарма, нали...
Вече не се усещате какви ги пишете.
Не САМО заради казармата. Тя оправяше едни неща и непоправимо разваляше други.
Всички мои познати, минали през казарма, в момента са самостоятелни пичове, които се борят в живота. Не казвам, че тя е единствената причина. Но има принос.

Поради възрастта ми (и не само) имам един познат, минал през казарма, всички останали - не. А почти всички от тия, неминалите, са самостоятелни пичове, които се борят в живота. Сещам се само за 2 изключения.
Та?

# 323
Добре. Разбрахме. Никой не ви и кара да ходите. Кротнете се.
Добре, че не ви се налага да пращате децата си в училищен пансион след 7 клас. Сигурни живи хора ще ядете.

# 324
  • София
Добре. Разбрахме. Никой не ви и кара да ходите. Кротнете се.
Добре, че не ви се налага да пращате децата си в училищен пансион след 7 клас. Сигурни живи хора ще ядете.
100%, но пък и сега има много хора с възможности, които доброволно пращат децата си още на 6- 7 в Швейцария. Много са доволни. Wink

# 325
Според мен казармата нямат никаква връзка с изграждането на човешките ценности у всеки един мъж / а тук става дума точно за тях/.
Би била полезна единствено за самодисциплина но не и за друго.
И да,вярно е,че мъжете вече до 30,че и до 40 живеят при мама.

# 326
  • n/a
В повечето култури все е присъствал някакъв
ритуал по инициация в мъжественост. Казар-
мата определено изиграваше подобна роля.
И не се появи нищо, което да я замести. То е
и вероятното (според мен) обяснение на фак-
та, че си има своите фенове.
А всяка инициация си е изпитание, природа-
та на феномена е такава. Затова и на тази
почва се проявяваха крайностите ...
И докато женският пол си има ясни граници
на прехода от момиче в жена, то мъжете си
нямат. Възможно е да се получи голяма маса
инфантилни мъже поради тази причина. И
не, бръсненето на мустака не е със същата
сила ритуал на инициация ...

# 327
Бръсненето на мустака- не, но епилация на краченцата примерно?
Скубане на веждоци?
Пак се сетих за един познат, който след инициирането си в педал след което му се наложи да ползва дамски превръзки, реши, че все пак иска да е нормален млад мъж. И стана.
Още ми е чудно как успя, ама ей-на, даже е горд баща в момента.

Аз също не мисля, че казармата е нещото, което ще те направи мъж.
Според мен донякъде човек си го носи в себе си мъжеството, а оттам нататък или го развива, или става марда.  Повечето майки се гордеят, че са родили момчета, но малко са тези, които успяват ( с или без помощта на партньорите си) да ги възпитат като истински мъже. Другият голям възпитател е самият живот.
Примери за "мъж като лайно на дъжд" колкото щеш и казармата едва ли ги е направила по-добри. Само могат да ти продънят ушите с разкази за нея.

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 09:38 от Анонимен

# 328
  • n/a
Да, с епилация може да се пробва.
Осъвременен вариант на сериозно
изпитание, несъмнено. И настава
една мъжественост, че ме избива
в поетично отклонение:

Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко епилирано същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано".

П.С. Извинявам се за вулгарната
употреба на този хубав текст.

# 329
  • Ямбол
Как така му се наложи да ползва превръзки? Имал е овулация и мензис ли?

Общи условия

Активация на акаунт