Мъжете днес

• 27 136
  • 481
  •   1
Отговори
# 345
Дисциплина.
Ред.
Осъзнаване, че не си център на Слънчевата система.
Каляване на характер.
Подобрена физическа подготовка.
Самостоятелност, т.е. нищо не получаваш даром.

И да, изключения, които не вдяват дори там, винаги ще има.

Чудесно казано. Жалко, че все по-малко мъже, момчета и момченца отговарят на горните критерии. Все по-малко жени също. Светът изведнъж се пренасели с чувствителни, душевно богати, поетично възвисени и раними мекотели. Да ги духнеш и припадат. Да мръднеш рязко и започват да реват. Има хора, които не получават горните уроци вкъщи, но успяват да ги усвоят по-късно в градината, училището, колежа, казарамата, университета, офиса или един Бог знае още къде. Никоя от тези възможности да се освести човек не е излишна.

Колкото до казармата, явно в Австрия, Швейцария, Норвегия, Финландия, Дания, Русия, Гърция и други изостанали общества не са запознати с ужасните й минуси, та затова все още я поддържат задължителна. Варвари ниедни  Mr. Green

# 346
  • София
Французите си узряват и без казарма, но там на 18 или най- късно като завършат университета ги натирват да живеят и да се оправят и сами. Тук в стерилното соц общество може да е била нужна казарма, за да станеш самостоятелен, не знам, но сега просто е нужно да имаш читаво родителско тяло. Не пречи да си останеш чувствителна и възвишена душа, но пък да можеш сам да си бършеш задника. Тук, просто се отглеждат мъже неспособни да правят каквото и да е сами, затова после тези мъже се женят да има кой да им сготви и изчисти, например, ако мама е останала на село, а те са дошли у градо.

Защо все си търсим някой друг, ако може институция да върши работата на родителите ми е чудно. Като чуя някой да се хвали, че детето му в детската са го научили да се храни само и да си обува обувките и винаги ми става тъжно, още по- тъжно като чуя, че на същото място го научили на ред и "да слуша".

# 347
Бояна, твоето е в идеалния свят. Теоритично съм съгласен с теб. Практически, обществото има нужда от механизми, с които да овладее родителските провали.
Ти хубави неща пишеш тук, но това не променя реалността.
Спомням си една тема преди време тук, едно мамче беснееше срещу всички шофьори, че не заковават на място, щом тя тръгнела да пресича, където й скимне. Няма значение, че не е на свтофар или пешеходна - тя е родила мъжка рожба на България и народът й е длъжен. Това мамче според теб какво момченце ще отгледа? Жорко, Мърморко или мъж?

# 348
  • София
Бояна, твоето е в идеалния свят. Теоритично съм съгласен с теб. Практически, обществото има нужда от механизми, с които да овладее родителските провали.
Ти хубави неща пишеш тук, но това не променя реалността.
Спомням си една тема преди време тук, едно мамче беснееше срещу всички шофьори, че не заковават на място, щом тя тръгнела да пресича, където й скимне. Няма значение, че не е на свтофар или пешеходна - тя е родила мъжка рожба на България и народът й е длъжен. Това мамче според теб какво момченце ще отгледа? Жорко, Мърморко или мъж?
Прав си, нямам аргументи, с които да ти противореча, но ролята на родителите остана, хубаво е да си го припомняме, защото другото научаване на самостоятелност, ред и тн е половинчато и многократно по- трудно. В детската градина го научили да се храни сам, но мама у дома си го храни до пети клас, това е положението. Особено при момчетата е много страшна нуждата на мама да са зависими от нея, жал ми става много често. После виж в свекървенската тема каква борба настава между жената и майката за властта, която дава обслужването на мъжа. А мъжа, горкия, много често е трагедия, налага се даже и любовницата му да умее да готви и да глади.  Mr. Green

# 349
Така е. Мама меси и глези. Тати носи и стои отстрани, без да възпитава активно, щото не му се занимава. Най-пагубните думи са "Той е малък, простено му". Повтарям, права си, родителите са първопричина за това състояние на мъжете, от което се оплаквате.

# 350
  • София
Така е. Мама меси и глези. Тати носи и стои отстрани, без да възпитава активно, щото не му се занимава. Най-пагубните думи са "Той е малък, простено му". Повтарям, права си, родителите са първопричина за това състояние на мъжете, от което се оплаквате.
Аз не се оплаквам, има  нормални отговорни и пораснали мъже, за такъв съм и омъжена. Но това не пречи да знам общата картина каква е, още повече имам син и знам наоколо какви реакции има на начина, по който го отглеждаме. И по- пагубните думи от "той е малък" са "той е момче". Хем няма право да плаче, хем го гледат като инвалид, хем го учат да е агресивен по повод и без повод щото е мноу мъжествено.

# 351
Сравнението между казармите у нас и в чужбина е като между университетите тук и там. Нерде НБУ, нерде Харвард.

# 352
...Освен това съм чувала, че там се прави секс с каквото попадне - циганки, кози...
Търкат пода с четки за зъби, мият се със ледена вода..
Отврат.. Rolling Eyes

hahaha hahaha hahaha мдааа,някой май е впечатлен от филма "Граница" Wink

# 353
  • London
Не знам точно каква е дискусията само забелязвам , че е станало дума за казармата. Аз съм от това поколение в което казармата беше отменена. Съответно връстниците ми не се наложи да я посещават. Моите впечатления са , че това съвсем навреди на мъжката половината. Съвсем забравиха какво е дисциплина , това да си изпържиш сам яйцата , да си оправиш леглото , да се изпереш и най-малкото да бъдеш мъж. Не казвам , че това се отнася за всички , но мъжкото спадна с голям процент.Гаджетата ми , които не бяха посещавали казарма бяха всичко това , което определено не искам за мъж.Навярно това не е единия фактор , но е спомогнало допълнително.Прави сте , че най-вече е до възпитанието у дома и до самия човек като еволюция , защото понякога и това у дома не помага.Според мен е много важно родителите да приучат на работа и труд сина си , защото се предполага , че утре ще издържа жена и деца и ще бъде глава на семейство. Родителите с момче имат много по-голяма отговорност от тези с момиче според мен и аз уважавам много такива , които са създали мъже , които умеят да се оправят с живота , а не чакат нечия пенсия на по 40 години като станат.

# 354
  • Ямбол
А според мен, първо е добре да отгледаш и възпиташ поне един син и после да даваш съвети на другите родители.

# 355
  • София
А според мен, първо е добре да отгледаш и възпиташ поне един син и после да даваш съвети на другите родители.
А, не, даже напротив. Ако не си отглеждал повече можеш да си позволиш да коментираш и ще е по- обективно, ако не по- умно, но отгледал ли си много трудно ще излезеш от жанра оправдателна пледоария на своите методи. Докато детето ми беше бебе и съвсем малко повече коментирах въпроси свързани с възпитанието, сега вече би било болезнено и безсмислено да се впускам в спорове кое е правилно и кое не, а още повече да давам примери. Възпитанието е на принципа да правим каквото трябва, пък да става каквото ще, детето не е бял лист.

# 356
  • Ямбол
За коментирането - да, но съветването, вече няма нужда.

# 357
  • София
За коментирането - да, но съветването, вече няма нужда.
То за съветването по начало няма нужда. Peace

# 358
  • London
Абе ти навсякъде вървиш по мен и захапваш на месо. Някакъв проблем ли имаш с мен ? В чужбина си и си противна заради това , след това нямаш деца и не можеш да обсъждаш такива по този повод. Не е зле да се засрамиш от идиотското си поведение.

# 359
мъжете са се бъгнали. Единствено и само секс им е в главите. Обвързани но не им дреме. Искат си хората разнообразие и секс и толкова. Гнус ме хваща от подобни.

"20% от жените са по природа сексуални. Останалите или въобще не стават за секс или правят задължителна програма, защото задника плаща сметките им. "

Тереза Орловски

Общи условия

Активация на акаунт