СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 34 876
  • 725
  •   1
Отговори
# 60
Все по-бързо вървят темите и започвам да ги изпускам.

А също така да попитам знаете ли къде още (освен в Регалия) ще има пробни изпити за външни ученици?

СМГ, Междучасие, Милениум.
В СМГ е тази неделя по математика.

Благодаря за темата.  Grinning

# 61
  • София
А в Милениум кога са?

# 62
имаше едно дете с диабет в нашия клас и майката казваше, че щели да кандидатстват след 1 срок..може нещо такова да е?

Децата с диабет влизат като деца с увреждания, без изпит. В края на първия срок се подават документите в желаното училище.

Това за всички гимназии ли важи?Имам приятелка чието дете е с диабет и иска догодина да кандидатства в английската ?

# 63
  • в полите на Балкана
имаше едно дете с диабет в нашия клас и майката казваше, че щели да кандидатстват след 1 срок..може нещо такова да е?

Децата с диабет влизат като деца с увреждания, без изпит. В края на първия срок се подават документите в желаното училище.

Това за всички гимназии ли важи?Имам приятелка чието дете е с диабет и иска догодина да кандидатства в английската ?
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ns/spisk-2004.pdf
http://sedmiklas.hit.bg/zabolyavane.htm

# 64
  • София
А в Милениум кога са?
в милениум има ПИ по двата предмета на 28 април

В триъгълник АВС страната АС е по-малка от ВС и т. L принадлежи на АВ така, че СL е ъглополовяща на ъгъл АСВ. Да се докаже, че АL  е по-малка от BL Praynig
http://postimg.org/image/xmd1du9uz/
ganis   bouquet

# 65
  • София и там където не се пуши

Поне до миналата година децата с диабет бяха за тип технукуми. (НТБГ, НФСГ, Ломоносов и т.н)

Иначе на синът (НПМГ) имат деца с увреждания, но знам, че за диабет не става.

Много готин клас са, много се разбират с детето, което е в техния клас.

# 66
         anibor, благодарим за фразеологизмите! /подчертава ми самата дума като грешка?!?/ Мислех, че само за нас са непроницаеми! Обяснявах си го с вид дислексия, но всъщност децата просто не ги знаят, защото просто не четат! За сравнение вземам нашето непрестанно четене в нашето юношество. Знам, че няма как в нашия век да се повтори, но мисля, че децата губят от това! Един пример са именно фразеологизмите!

# 67
  • Варна
Точно с нечетенето на книги си го обяснявам и аз с фразеологизмите.
Моя на някои се затруднява и ги бърка.На последния пробен гледам му е верен отговора.Зависи си какво ще се падне.Ама фразеологичния речник дали веднъж-дваж го отвориии? Rolling Eyes

# 68
  • София
         anibor, благодарим за фразеологизмите! /подчертава ми самата дума като грешка?!?/ Мислех, че само за нас са непроницаеми! Обяснявах си го с вид дислексия, но всъщност децата просто не ги знаят, защото просто не четат! За сравнение вземам нашето непрестанно четене в нашето юношество. Знам, че няма как в нашия век да се повтори, но мисля, че децата губят от това! Един пример са именно фразеологизмите!

Напълно съм съгласна с теб, че причината е в нечетенето. На моята й повтарям, че ако си наложи да отделя поне по малко време за четене на  книги (но издадени преди 1990 г., когато са редактирани от професионалисти), ще си направи много голяма услуга, но не..

# 69
  • София
И аз съм се чудила защо не ги знаят, обаче май не е точно от четенето. Мисля, че е до човек/дете и доколко той успява да възприема и борави с езика. Моята непредставителна извадка  - моите, и двамата са отглеждани все вкъщи, все по един и същ начин, едни и същи книжки съм им чела, едни и същи игри, еднакво (не)четящи (наричам ги така, защото ми е трудно да преценя колко четат), дори той по едно време четеше доста повече от нея. Обаче тя, незнайно откъде и как, нямаше никакъв проблем с фразеологизмите, сякаш някой й ги е вградил в главата от раждането. При него е различно, той определено някои не ги разбира и ги учи, макар да не става въпрос само за училище, а и когато ги срещне в реалния живот. Според мен има нещо, което сякаш човек си го носи - един откъм боравене с езика, другият откъм боравене с логиката. А той е от момчетата, които се справят доста добре с езика. Може да има и нещо, свързано с пола, знам ли!

# 70
  • София
За фразеологизмите от курса им дадоха речник, а аз купих книжката "знаем ли понякога какво казваме". В нея са обяснени най-извесните фразеологизми откъде идват и пак никакъв интерес  #Cussing out

# 71
  • Варна
А някой знае ли защо матурите на 7мокласниците и 12класниците са в един ден,в различни часове и това не е ли недомислица поредна? Rolling Eyes
Значи докато 12класниците мъдруват в един момент 7мокласниците навлизат в у-щето,шумят,търкат столове,наместват се. Mr. GreenПосле пък точно 7мокласниците се размъдрували айде другите на талази излизат и шумят наново. hahaha

# 72
Простете невежеството ми, но бихте ли дали пример за един фразеологизъм, да знам за какво говорите... Ако от математиката имам идея (поне колкото да проверявам тийнката как е решила домашното), то граматиката изобщо ми е бяло петно, та ме заинтригувахте...

Ганис, тая задача на Прокибар за неравенства в тиъгълник, на която си дала решението не е ли малко нестандартна за НВО?

# 73
  • Варна
Стефане,по-нагоре в скрит текст,в поста на anibor ги има по-известните фразеологизми. Peace

# 74
А някой знае ли защо матурите на 7мокласниците и 12класниците са в един ден,в различни часове и това не е ли недомислица поредна? Rolling Eyes
Значи докато 12класниците мъдруват в един момент 7мокласниците навлизат в у-щето,шумят,търкат столове,наместват се. Mr. GreenПосле пък точно 7мокласниците се размъдрували айде другите на талази излизат и шумят наново. hahaha

Деска, и аз така се разтревожих, ама моята ме светна, че нали са си по училища, нямало да си пречат  Peace

Общи условия

Активация на акаунт