СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 35 048
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Ще го почвам с неоангин - поне имам у дома! Страх ме е с хомеопатия в това никакво време!

# 91
Къде може да се види програмата за 8-ми клас на различните паралелки в НПМГ?
Дороти?

За следващата година имам предвид.

Ще го почвам с неоангин - поне имам у дома! Страх ме е с хомеопатия в това никакво време!

Ако не си привърженик на хомеопатията (няма да те убеждавам) Калции+витамин С е от класическата медицина.
Зависи каква е болежката - дали е гърло, ларингс или по-надолу.
За гърло локално действа и трахизан.

А за изпита - розмарин.
  Heart Eyes

http://zdraven.bg/%D1%83%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0 … 1%82%D1%82%D0%B0/

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 11:22 от нова

# 92
  • София и там където не се пуши
Дороти,нещо не разбирам.Провеждането на НВО,обикновено е в у-щето ,където вече учат децата,така че какъв избор?
Относно шума,какво се има в предвд-уличния ли?
Иначе,що у-ща съм посетила особено в междучасието-децибелите не се различават Embarassed

Ооо в гимназиите става тихо вече, много са кротки, вървят си кротко, говорят си и като са едно място с по-шумните 5-7 клас, да става шумно.

А иначе говоря за избор на учлище, не за избор на провеждане на ВО.

Нова има тема НПМГ - питай сис админа на НПМГ отговаря там.

# 93
Благодаря,разбрах Hug
Да при еднакви други изисквания-близостта и големината на у-щето също са от значение Hug

# 94
Имах много ангажименти тези дни и не съм ви чела. Изписали сте цяла тема!!!
Чудя се миналата година за колко време излизаха оценките от изпитите? Седмица, две? Да знам колко ще чакаме, да се запася с търпение.

# 95
  • my own world....
Mst, оценките трябва да излязат до 4 юНи. Има си график на дейностите.

# 96
Само да допълня-04,06,2013г. след 16,00часа.И часа е от значение в този ден Hug

# 97
За нова:

План-прием за учебната 2013-2014 година
За учебната 2013 – 2014 година Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ приема ученици в следните паралелки:
математика и информатика с английски език – 29 ученици;
математика и информатика с немски език – 29 ученици;
физика с английски език – 29 ученици;
химия с английски език – 29 ученици;
биология с английски език – 29 ученици;
биология с немски език – 29 ученици;
география с английски език – 29 ученици;
химия и биология с английски език – 29 ученици;
информатика с английски език – 29 ученици;

Не забравяйте, че скоро предстои състезание "Талантлив Химик", това за който се интересува от профил с химия Peace
http://npmg.org/2013/04/15/състезание-„талантлив-химик/

Състезание „Талантлив химик”
От Евгений Василев На 15.04.2013

На 26. 04. 2013 г. (петък) в сградата на Факултета по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски” ще се проведе градското състезание по химия и опазване на околната среда „Талантлив химик”. Състезанието се провежда в две възрастови групи:
XI и XII клас  – местата в зала 601 се заемат до 13.30 часа,  начелото на състезанието е от 14.00 часа;
VII клас – местата в зали 130 и 210 се заемат до 14.30 часа, начелото на състезанието е от 15.00 часа.

Във възрастовата група VII клас състезанието дава оценки за приемната кампания в НПМГ – вижте [ ... ].  Заявки за участие в състезанието „Талантлив химик“ за VII клас може да направите при:

Невена Върбанова, , тел. 0884-316-348
 Нели Дянкова, , тел. 0884-721-352

# 98
Момичета, набелязахте ли вече желаните училища за вашите деца Rolling Eyes
Аз постоянно ровичкам в нета и се ядосвам, че в НЕГ няма инфо, сайта им не работи ли , не знам newsm78А горе-долу сме наясно с целта Crazy но желания много в различни посоки Joy

# 99
Мерси, но мен ме интересува какво ще учат усилено в 8-ми клас - език или порфилиращ предмет, например новата паралелка с информатика, която се очаква да върви с бързи темпове.
Питах и в темата за НПМГ, но нЕма отговор.
В смисъл, има ли промяна, Дороти нещо такова беше написала някъде, че се очаква за следващи випуски промяна.

# 100
Нова, и аз се интересувам от новата паралелка на НПМГ. Интересно е кой ще ги поеме като класен ръководител, кой ще им води информатиката, но това инфо не знам дали има кой да ни го даде. newsm78

# 101
  • my own world....
Ако се обадите в канцеларията на НПМГ ще ви го дадат, освен ако не кажат - рано е да се каже Simple Smile

В 8 клас има само СИП по профилиращия предмет. Ако готвят промени - не ми е известно

# 102
  • София
може и те още да не знаят точно кой ще ги поеме. Според мен не само там, а и навсякъде е малко като да купиш котка в чувал - каквото и да ти кажат, каквото и да разбереш, пак не се знае как точно ще се случат нещата.

# 103
  • my own world....
Това е така, за да си напълнят паралелките обещават като на предизборен митинг....
В НПМГ питах преди записването - ще има ли френски като 2 ри език, отговорът беше: Разбира се!
А познайте има ли  Mr. Green

# 104
  • София
Ганис, тая задача на Прокибар за неравенства в тиъгълник, на която си дала решението не е ли малко нестандартна за НВО?
Стефане, да поясня - задачата е дадена на дъщеря ми като основна задача, чрез която се решават други. Нека Ганис да каже дали е от ранга на НВО, в който случай е добре децата да я знаят и да могат да я описват. Да не им дойде като гръм от ясно небе, ако използваме фразеологизъм Wink

Общи условия

Активация на акаунт