СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 35 039
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
  • София
на практика много лесно може да се пренебрегне подобно искане с твърдението, че не е задължително всички да кандидатстват, и че има училища извън приема с НВО, може да се кандидатства и след осми клас в разни училища, та не би било фатално.

# 316
И висшето образование не е задължително, но се правят по няколко изпита.
Смятам, че за НВО- и двата модула, по М и БЕЛ следва да има резервна дата, няма да се изкривят хората, но пък е справедливо и се дава шанс на деца, които се готвят, но по обективни и независещи от тях обстоятелства не са успели да се явят на първата.
Правила съм предложения сама до министерството по някои въпроси. Дали нещо изобщо се чете и се мисли- това не знам. Ако се организира подписка в така разискваната насока- ще участвам и в такава.

# 317
Нямам сили да водя И тази битка, но ми се струва справедливо да има резервна дата. В крайна сметка не сме роботи. Разбира се, трябва ясен, точен и добре обмислен регламент, строги критерии и т.н. Но е редно да има. И аз участвам. 

# 318
Да помоля, ако някой има подръка условията на пробния в СМГ (математика, от вчера)да ги качи в пощата, че тази неделя нямаше как да си оправим логистиката така, че и до там да стигнем..
Благодаря предварително!

# 319
Но то и сега има резервни дати  Sunglasses Всички олимпиади, състезания по всички предмети създават възможности за избор и предварително класиране - трудно е, но не е невъзможно. Изпитите са, така да се каже, последната дата, на която можеш покажеш какво можеш и да направиш нещо за себе си. Отделно училищата с допълнителен прием... В седми клас възможности да искаш  Sunglasses

# 320
В събота младежът беше на състезание в местно частно училище. По 25 въпроса български и математика. Прекрасна организация, детето беше очаровано от самия тест - отпечатан на гланцова хартия, с отлични чертежи - да решаваш и да пееш. Наградите са особено привлекателни за децата, но отделно от това всяко  едно от тях се прибра с рекламни чаша, химикал и брошури на училището. На всичко отгоре състезанието беше безплатно.  А, и още нещо - класиралите се на първите пет места училища печелят лазерен принтер. Ей  на това се вика зарибявка за децата. Синът ми, колкото и да е наясно, че няма как да си позволим подобна екстра влезе в сайта и се информира за годишните такси. При класиране на едно от първите 5 места децата учат първата година безплатно.
От утре е в болнични - ще учи български интензивно. В събота и неделя - пробни по български и математика. Днес - класна по български. Преразказът е бил на непубликуван текст. Нашият учител може и да не е направил един преразказ през срока, но знае какво да даде на класна работа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Между другото -  справочника на импрес е пред мен, ако все още има неизяснени неща, питайте  Wink

# 321
Но то и сега има резервни дати  Sunglasses Всички олимпиади, състезания по всички предмети създават възможности за избор и предварително класиране - трудно е, но не е невъзможно. Изпитите са, така да се каже, последната дата, на която можеш покажеш какво можеш и да направиш нещо за себе си. Отделно училищата с допълнителен прием... В седми клас възможности да искаш  Sunglasses

Случайно да знаеш дали има такива училища в провинцията?

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 13:24 от slon

# 322
  • Варна
G.D. вашият учител по БЕЛ го признах. Mr. Green
Излязоха резултатите на моя от пробните миналата седмица.
По БЕЛ съм доволна,вдига резултата.И приятно ме изненада преразказа му,че и там е вдигнал точки.На тезата е с 4ри т.И как не.Бай ви Ганьо искал да убеди в нещо(не помня какво) ГОСПОДИН Иречек,но не му се получавало. JoyЩе влезе в бисерите той,знам си аз. Twisted Evil

По мат.,нашата мъка и лИбов едновременно не мърда в резултата обаче,което истински ме влудява и притеснява. TiredНай-високата оценка там е 5.35.И може да се "успокоя " с факта,че от 350 явили се деца,250 са зад сина ми по резултат.Хайде,докато го написах и се успокоих. Mr. Green

# 323
И висшето образование не е задължително, но се правят по няколко изпита.
Смятам, че за НВО- и двата модула, по М и БЕЛ следва да има резервна дата, няма да се изкривят хората, но пък е справедливо и се дава шанс на деца, които се готвят, но по обективни и независещи от тях обстоятелства не са успели да се явят на първата.
Правила съм предложения сама до министерството по някои въпроси. Дали нещо изобщо се чете и се мисли- това не знам. Ако се организира подписка в така разискваната насока- ще участвам и в такава.

Спред мен - трябва да има резервна дата седмица след изпита - само в столицата, за деца, които по уважителни причини - под такава разбирам единствено - на легло в болница - имат право да се явят и да бъдат допълнително класирани

# 324
G.D. вашият учител по БЕЛ го признах. Mr. Green
Излязоха резултатите на моя от пробните миналата седмица.
По БЕЛ съм доволна,вдига резултата.И приятно ме изненада преразказа му,че и там е вдигнал точки.На тезата е с 4ри т.И как не.Бай ви Ганьо искал да убеди в нещо(не помня какво) ГОСПОДИН Иречек,но не му се получавало. JoyЩе влезе в бисерите той,знам си аз. Twisted Evil

е що: Пенка е широка като полето.... какво остава за Ганя:)

# 325
  • София
триъгълник АВС е равнобедрен остроъгълен (АС=BC). Външно за него са построени равнобедрените триъгълници PAC и QBC. Ъгъл РСА=QCB= 90 градуса. L  е точка от отсечката АР, за която правата LC пресича отсечката BQ.
Да се докаже,че ъгъл QLB е повече от 45 градуса.

http://postimg.org/image/k52skt5xj/
Благодаря, ganis! Не можем да разберем обаче защо ъгъл CPQ е алфа върху две newsm78
Embarassed Twisted Evil Laughing И аз не мога:) трябва да е (90-алфа)/2, но това не променя логиката с оценяването Simple Smile

# 326
  • София
триъгълник АВС е равнобедрен остроъгълен (АС=BC). Външно за него са построени равнобедрените триъгълници PAC и QBC. Ъгъл РСА=QCB= 90 градуса. L  е точка от отсечката АР, за която правата LC пресича отсечката BQ.
Да се докаже,че ъгъл QLB е повече от 45 градуса.

http://postimg.org/image/k52skt5xj/
Благодаря, ganis! Не можем да разберем обаче защо ъгъл CPQ е алфа върху две newsm78
Embarassed Twisted Evil Laughing И аз не мога:) трябва да е (90-алфа)/2, но това не променя логиката с оценяването Simple Smile
В петък следобед ще пусна обратна връзка от Симеонов
пускам съобщение от ПЧМГ:
На 28.04.2013 г./неделя/ ПЧМГ организира пробен изпит по математика с формата на националното външно оценяване и допълнителен модул за кандидатстване в средните училища. Началото на изпита е от 10 часа в сградата на ПЧМГ. Записваненето става в офиса на ПЧМГ на тел. 02/ 971 33 00 до - 25.04.2013 г. /четвъртък/.

# 327

Какво имаш предвид под допълнителен прием?

Ами то излиза, че право да боледуват имат само шампионите от олимпиади.  Laughing
Не знам коя е тази гимназия, която не взима оценка от изпита, ето например балообразуването ан НПМГ:
 3.2. Класирането на кандидатите се извършва по бал, равен на x+y+3z+t,
където
x е оценката от Националния изпит по български език и литература;
– y е оценката от Националния изпит по математика;

– z е оценката от вътрешния профилиращ изпит по съответния за профила
предмет;
– t е оценката от удостоверението за завършен 7. клас по съответния за
профила предмет

За да имаш оценка от Националния изпит, дори и тройка, трябва да си се явил.
На единствената възможна дата.

# 328
И аз не разбрах този пост.
Няма резервни дати за децата, явяващи се на НВО, с което се кандидатства за гимназии. Никакво предварително класиране няма за повечето /може да има изключения някакви/ и НВО е елемент, който формира бала.
Какво значи "училища с допълнителен прием"?

Нищо няма да й се случи на кампанията, ако се позволи резервна дата.

# 329
  • София

Химикал, това е твърде неточно. Peace Има училища с отделен прием, да,  тоест те не са в общото класиране. Но това  въобще не значи , че кандидатстването за тях не зависи пряко от НВО. Един пример е вече даденият с НПМГ, която обаче е и  в общото класиране. Ами НГДЕК - съвсем отделен прием, независимо  класиране,  но с включена оценка от теста по БЕЛ в балообразуването? Ами ТУЕС - отново отделен прием, но с участващи и двете оценки от  НВО в бала? Визираш вероятно училища по изкуствата, но колко деца са си поставили тези гимназии като цел  номер 1? Малко на общия фон, че да гледаме на тях като на голям избор  на варианти. А и коя земна сила ще накара дете, целило се в езикова или примерно МГ, заради сериозно боледуване в деня на изпита, в последствие да се насочи към примерно музикалното или приложното и да прекара в тях 5  години едва ли не насила поради липсата на избор..Да не говорим, че никаква гаранция няма да има за приемането му и в тях при положение, че подготовката му е била  съвсем различна. Определено трябва да се помисли в тази посока за  промяна.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 16:11 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт