"Ревността е въпрос на самочувствие"

• 13 111
  • 174
  •   1
Отговори
# 90
  • София
а защо просто не приключиш тези отношения? Защо си причиняваш всички тревоги? Дори нямаш оправданието, че го обичаш.

# 91
  • София

Чудя се да му дам ли скандала който търси и да му олекне или да продължа да се ослушвам.
Може да не търси скандал, а просто да иска да се представи като оборотен и желан  Laughing Нищо лошо не виждам в това освен, че вероятно е неуверен, което може и и да е моментно, защото не е имал връзки напоследък или защото ти си твърде привлекатлена  и не само в неговите очи. Варианти много, важното за мен би било да не е от почитателите на онази перверзия, за която писах по- рано, които искат ако не реално поне въображаемо да имат съперник или половинката им да има съперница. Това намирам за досадно.

# 92
Чудя се да му дам ли скандала който търси и да му олекне или да продължа да се ослушвам.

Пробвай със скандала и ако няма ефект бегай бързо.

# 93
Нещата може и да тръгнат към края,да. Нови за тези постановки, а ми се отвори време да размишлявам над това тепърва сега,та го правя на воля.

# 94
Ти като изкажеш всичко това на глас, и после като се замислиш над недоизказаното, съвсем сама можеш да решиш, сигурна съм.

Майтап- освен ако не помолиш някой да звънне пък на него и да го предупреди как на бившия от ревност си одраскала колата/ изгорила всички дрехи/ сварила домашния любимец  Wink.

# 95
  • София
Нещата може и да тръгнат към края,да. Нови за тези постановки, а ми се отвори време да размишлявам над това тепърва сега,та го правя на воля.
Кажи му, че са ти много смешни жени, които търсят мъжа, вместо той да търси тях, отбележи, че според теб това е проява на тотално отчаяние и загуба на надежда, че някой ще ги потърси.

# 96
Прекалената свободата е предпоставка за изневяра, това е моето мнение.
Определена доза ревност и правила да ги кажем на поведение - държат дверите на семейството затворени. Като ги открехнеш - всеки по-лесно може да се промуши. Видях го с две познати семейства това...
Все си мисля, че и без ревност може да се поставят нужните ограничения в поведението на другия, а и в своето. Дори и да не ревнуваш трябва да си много зле, за да толерираш флиртове и закачки на половинката, например. Или да му купиш билет за Тайланд, за да отиде там само със своите приятели, например. Laughing

Как на практика се прилага нетолерирането? Питам сериозно за конкретен пример, може и неизчерпателен.

# 97
  • София
Прекалената свободата е предпоставка за изневяра, това е моето мнение.
Определена доза ревност и правила да ги кажем на поведение - държат дверите на семейството затворени. Като ги открехнеш - всеки по-лесно може да се промуши. Видях го с две познати семейства това...
Все си мисля, че и без ревност може да се поставят нужните ограничения в поведението на другия, а и в своето. Дори и да не ревнуваш трябва да си много зле, за да толерираш флиртове и закачки на половинката, например. Или да му купиш билет за Тайланд, за да отиде там само със своите приятели, например. Laughing

Как на практика се прилага нетолерирането? Питам сериозно за конкретен пример, може и неизчерпателен.
Личен пример не мога да дам, но ако просто пример ти върши работа- казваш, че това ти е неприемливо и ако само с казване не става го и показваш като не се виждаш повече с този човек или поне докато не ревизира поведението си. С телепатия не става, трябва да се каже, но ако става въпрос за тип човек, който не предпочита да му казват, а да му показват е най- лесно да започнеш и ти да флиртуваш и като не му стане приятно пак да опрете до разговора, в който се разбирате, че това е неприемливо. Това с номера с огледалото може и да върви, но може да е рисковано, не знаеш третата страна, с която ще флиртуваш как ще го приеме, твоят половин как ще реагира и дали няма да стане още по- голяма драма.

Всеки показва, че нещо му е неприемливо по негов начин разбираем за средата и партньора му, важното е да е ясно, а не "аз сто пъти си помислих, че това ме дразни, а той продължава да го прави".

# 98
Благодаря. Няма нужда да е личен. Това, което си описала, съвсем точно ми отговори на въпроса. Визирах как да се избегне момента на "а, тя го казва, значи ревнува, значи съм неустоим"/ "а, тя го казва, значи ревнува, значи тя не е наред".

# 99
  • София
Благодаря. Няма нужда да е личен. Това, което си описала, съвсем точно ми отговори на въпроса. Визирах как да се избегне момента на "а, тя го казва, значи ревнува, значи съм неустоим"/ "а, тя го казва, значи ревнува, значи тя не е наред".
По важно е как той ще избегне момента "държа се неподходящо, май излиза, че съм невъзпитан"  Wink

# 100
Какво мислите за това изказване, че ревнуващите са с ниско самочувствие? Пречи ли ревността или може и да помага (кога)?
Аз съм съгласна.

# 101
Палада,за мен той не е сигурен в твоите чувства и иска да ги разбере Simple Smile
Покажи му че ти пука за него ,не бъди толкова безразлична
Той се чувства,може би като "играчка" за теб

# 102
  • Варна
Палада, този тип на колко е години?
Държи се като неуравновесен тийнеджър. Дълбоко неуверен, комплексиран и нестабилен.

# 103
Държи се като неуравновесен тийнеджър. Дълбоко неуверен, комплексиран и нестабилен.
Същото си помислих след последния постинг на Палада.

# 104
  • София
Същото си помислих след последния постинг на Палада.
Повечето хора с времето стават още по- неуверени, а не обратното. Даже като тийн някой може да изглежда много по- уверен и стабилен, защото още няма зад гърба си толкова драматични истории, които да са съградили такъв нелеп стереотип, че обърканите отношения с много жени са някакъв положителен атестат за мъж над 25.

Общи условия

Активация на акаунт