В момента чета ... 18

• 37 077
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • на бюрото
Свърших "And the mountains echoed" на Khaled Hosseini.
Хареса ми, различна е като стил от "Ловецът на хвърчила", може би не е толкова драматична, но определено носи много емоция. Покрай основната история се преплитат много други, всеки герой е развит в дълбочина и всеки разказ ти показва, че човек не е само черен или бял, а продукт на толкова много събития и емоции в живота му.
Основното чувство, което ми остави книгата е една тиха, дълбока тъга.
Препоръчвам!

Сега започвам "A small death in Lisbon" на Robert Wilson. (Пиша заглавието на английски, тъй като не знам дали книгата е преведена на български)

# 706
Аз пак осъмнах, дочетох "Хиляда сияйни слънца" и се чуствам опустошена. Сдобих се и с "And the mountains echoed" и по принцип си мислех да прочета и трите книги на Хосейни една след друга. Сега обаче размислих, ще ми трябва време да се съвзема.

# 707
Четох неособено добри отзиви за "Сватовникът от Перигор", но аз й давам 8/10. Такъв невероятен хумор се носи от повествованието. И присъства типичното за френската провинция настроение. Направо се връщам 14 години назад, когато прекарах около месец в едно подобно живописно село.  Heart Eyes

# 708
  • на последния етаж
Напълно съм съгласна с теб, Касита! Страшно много се забавлявах с тази книга преди две-три години. Simple Smile

# 709
Аз нещо не мога да "превключа" на "Бел ами" - мъча по 2-3 стр. на ден, някъде към 30-та съм, засега не ми е особено интригуваща, но с тенденция да стане. Мисля си обаче, че пролетта и лятото не са за такъв тип литература, в която се описват отминали времена (и нрави;-), нали е сезон на новото, някак не пасва... Май ми се чете нещо съвременно, но няма да оставя Мопасан де, възлагам надежди.
А в събота ще се опитам да се вдигна до панаира, че ме заинтригуваха вашите отзиви.

# 710
  • София, България
И аз го карам лежерно, чета само глупости. Прочетох "Мактуб" и сега започвам " Воинът на светлината" , после предполагам ще започна "Приключенията на Том Бомбадил" на Толкин

# 711
Искам да споделя с вас едно много полезно четиво Simple Smile Можете да изтеглите безплатно книгата написана е от моя приятел, с когото съм много горда!

Моля всеки, който има интерес в областта на Personal Development да Like-не, а защо не и да свали книжката.. БЕЗПЛАТНО Е! Simple Smile Ще сме ви много признателни! https://www.facebook.com/m37.biz/app_197802220370933

# 712
  • София
Четох неособено добри отзиви за "Сватовникът от Перигор", но аз й давам 8/10. Такъв невероятен хумор се носи от повествованието. И присъства типичното за френската провинция настроение. Направо се връщам 14 години назад, когато прекарах около месец в едно подобно живописно село.  Heart Eyes

Мда, една от малкото книги, които ме накараха да се смея и да не искам да свършват.   Kissing Heart

# 713

Мда, една от малкото книги, които ме накараха да се смея и да не искам да свършват.   Kissing Heart

Дали да не й дам още един шанс и след 70-80та страница  newsm78
Отначало не ме грабна, дали после ще стане чудото?

# 714
Успешно напазарувах вчера от панаира на книгата. Няколко книжки за сина ми, ако някой има дете запалено по поредицата за Скълдъгъри Плезент, да знае че е излязла 6-тата книга от поредицата.
За мен:
http://www.helikon.bg/books/56/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%8F_162078.html - по препоръка от тук, вкуса ми за книги е доста различен от този на повечето списващи в литературния подфорум, но тази книга определено ме заинтересува.

http://www.helikon.bg/books/76/%D0%9C%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%81_161445.html - винаги купувам по нещо спонтанно, харесах си тази книга.

http://www.helikon.bg/books/61/%D0%97%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D0 … D1%82_174491.html - и разбира се новата книга на Тери Пратчет  Simple Smile

# 715
Свърших "And the mountains echoed" на Khaled Hosseini.
Хареса ми, различна е като стил от "Ловецът на хвърчила", може би не е толкова драматична, но определено носи много емоция. Покрай основната история се преплитат много други, всеки герой е развит в дълбочина и всеки разказ ти показва, че човек не е само черен или бял, а продукт на толкова много събития и емоции в живота му.
Основното чувство, което ми остави книгата е една тиха, дълбока тъга.
Препоръчвам!

мерси за споделеното мнение .. със сигурност ще я прочета и нея Simple Smile

Цитат
Аз пак осъмнах, дочетох "Хиляда сияйни слънца" и се чуствам опустошена. Сдобих се и с "And the mountains echoed" и по принцип си мислех да прочета и трите книги на Хосейни една след друга. Сега обаче размислих, ще ми трябва време да се съвзема.

Аз така направих със "Хиляди сияйни слънца" и "Ловецът на хвърчила" .. прочетох ги буквално една след друга, след което доста дълбоко рефлектираха върху мисленето ми и определено си промених мирогледа по отношение на хората от Авганистан и изобщо тази част на света. Разтърсващи книги..

# 716
  • Пловдив
Някой знае ли кога ще има панаир на книгата (или Пловдив чете) под тепетата?
http://www.eventsplovdiv.info/articles/view/2104

# 717
Последното, което четох "Пътешественикът във времето и неговата жена" на Одри Нифнегър- много различна, хареса ми

# 718
На половината съм на "А планините ехтяха".  Интересна е, но прекалено забързано ми идва действието. И прекалено многостранно.
Определено "Хиляда сияйни слънца" ми хареса най-много от книгите на Хосейни.

# 719
  • USA, Steak State
Някой чакаше мнение за книгата на Бекет. Много приятна и лека, гълта се бързо. Смятам да се сдобия и с нещо друго негово за неангажиращо четене.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт