В момента чета ... 18

• 37 147
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • USA, Steak State
Ох на финала съм на "Жената в бяло"  smile3514
Стискайте палци да свършва вече, че  smile3511 Ината си е инат, не я оставих. Simple Smile

# 556
Започнах "Харем" и снощи набързо изгълтах 70-80 стр. (имам книгата от сп. Журнал", разбирайте дребен шрифт) и ме грабна - определено. Задават се любови, интриги, тайни Wink Май сега съм на такава вълна Simple Smile
Разочарова ме края.  Confused
Някак копелето на евнух да стане султан въпреки че братята му Баязид и Мустафа бяха много по-достойни ме издразни.
Eх, Естел.... не трябваше да издаваш развръзката. Все пак има и хора, които не са я чели и би трябвало да се съобразяваме с това или поне да го слагаме в скрит текст.
А що се отнася до края - на мен пък ми допадна иронията точно в тази развръзка  Laughing
Не съм стигнала докрая още, но има доста събития, случки, които се развиват по крещящо несправедлив начин. Подозирам, че авторът е целял именно това Simple Smile
Какво точно имаш предвид?  Simple Smile

Ами ... как да се изразя, за да не издам какво се случва заради тези, на които предстои да четат "Харем".... Да речем, че считам за несправедливост нещата да се насилват да случват НА ВСЯКА ЦЕНА. Една цел не може да оправдава всички средства!  Naughty

# 557
  • USA, Steak State
Грабвайте по едно парче за именния ми ден.

# 558
 Ървинг Стоун ме потопи в причудливия свят на Ван Гог и импресионистите.Не ми се напуска - толкова колорит, страдание и наслада има в живота , картините и в тази забележителна биография на художника.

Това звучи много примамващо за мен. Heart Eyes
От Ървинг Стоун съм чела "Морякът на кон" - биография на Джек Лондон и "Гръцкото съкровище" - за откривателя на Троя Шлиман. Много интересно и увлекателно написани. Имам и "Страдание и възторг" за Микеланджело, но още не съм стигнала до нея.  Blush

Прочетох "Животът пред теб"  на Ромен Гари и много ми хареса. Разказва се за живота в едно парижко гето през погледа на едно момченце, доста мъдро за възрастта си. Книгата  разсмива, но някак през сълзи. Препоръчвам, чете се бързо.

TheBlackWidow, честит имен ден! Hug

# 559
Ох на финала съм на "Жената в бяло"  smile3514
Стискайте палци да свършва вече, че  smile3511 Ината си е инат, не я оставих. Simple Smile

hahaha  
Честит ти Имен Ден!!! Да си жива и здрава Hug

Аз чета "Любовникът на девицата "  и бих казала, че ми харесва - засега, дано по- нататък не ме разочарова.

# 560
Честит имен ден   bouquet
И аз трудно оставям книги, колкото и да ме мъчат. Един-два пъти си е струвало и затова си е струвало  Peace
Сега реших преди да продължа с Дан Браун, първо да прочета "Божествена комедия — Ад" на Данте Алигиери  Wink

# 561
Хич вече не се мъча с неинтересни книги. Само като си помисля колко интересни книги ме чакат, а аз си губя времето и се отказвам. Четенето трябва да ми носи удоволствие.   Grinning

Ето, в момента пак съм с любимия си Моъм - "Равносметката". Heart Eyes

# 562
Г. П. Удхаус - Любовният сезон на търтетие. Боже, бях го забравила Laughing. Как съм могла!

# 563
  • на североизток от Рая
TheBlackWidow , честит имен ден!   bouquet Бъди обичана!

Аз бих грабнала лакомо и трите парчета.

Днес имах време да чета, но бях в доста сънено и отнесено състояние. Чета  "Тангра  и неговият син" и все повече ме завладява. Все едно, че гледам филма "Атила", атмосферата е същата.

Скрит текст:
А днес направих и матурата по български. Е, есе не съм писала. Но пак установих колко много обичам родния си език. И колко много неща мога да си припомня, ако взема една граматика. Никога няма да е излишно.

# 564
Грабвайте по едно парче за именния ми ден.

Дълго се чудих торта ли е е това или книги Simple Smile Да си жива и здрава  bouquet

# 565
  • София, България
На мен пък "Мисис Далауей" много ми харесва. Особено, когато гледах "Часовете" и я препрочетох пак.

Стайнбек - абсолютно всичко си става за четене, ама много. С изключение на "Гроздовете на гнева", която ми идва малко по-социална. Любими са ми "За мишките и хората" и "Улица "Консервна" и "Зимата на нашето недоволство".

В момента чета "Чест".  Не е нещо особено, но се чете леко и бързо.

Аз съм точно на "Гроздовете на гнева" от днес, сигурна съм, че ще ми хареса, този Пулицър не е за нищо. На мен прекалено социална ми се стори " Да убиеш присмехулник", но както и преди казах, да съм я чела когато ѝ е било времето!

TheBlackWidow, хайде след това и "Лунният камък"  Laughing

# 566
  • USA, Steak State
Цитат
TheBlackWidow, хайде след това и "Лунният камък" 

Е чак такава мазохистка не съм.  Sick

# 567
TheBlackWidow, честит имен ден на патерица. Бъди жива и здрава и все така четлива   bouquet

"Жената в бяло" си е едно истинско китайско мъчение за четящите. И аз се полъгах по крими сюжета, ама нали не мога да се похваля с нерви като корабни въжета, зарязах я и накарах една по-търпелива приятелка да ми разкаже края.

Аз завърших "Знахар". Интересна ми беше много, но
Скрит текст:
на моменти толкова наивна, че направо се хванах за главата. Как тъй изведнъж всички станаха толкова добри и си взеха поука не знам.  Особено тази Мариолка: таквази хубава, умна, благочестива, че и скромна мома се оказа, че порочно създание като мен направо се втресе от някои разговори между нея и възлюбления и Лешек. Но това не ми развали удоволствието от четенето. Просто ми даде повод да се посмея малко на гърба на нищонеподозиращите герои  Laughing

# 568
  • София

Аз чета "Любовникът на девицата "  и бих казала, че ми харесва - засега, дано по- нататък не ме разочарова.

Много е хубава, на мен много ми допадна! Както писах и в другата тема, нарежда се в моята класация на второ място, след "Другата Болейн".
Дано ти хареса и на теб, да не те настройвам сега  Hug

# 569
  • Пловдив
Дами, надявам се да не се натрапвам в темата, но да питам някоя от вас чела ли е следните книги:
"Вавилонската кула" от Михаел Лайтман и Ервин Ласло
"Ръкопис на Тома" от Льовел
"Българевик", 2ра част от Йордан Минчев

В момента трите се предлагат в комплект, та се чудя дали да си ги купя.
Ще съм благодарна за мненията ви.

Между другото в момента чета "Играчът на пулетка" от Достоевски, но не ми харесва особено. Свикнала съм от този автор да чета по-класически произведения.

Общи условия

Активация на акаунт