Зависимости между любовта и външния вид

• 92 144
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Тва със закуската ми е любимо..)

Кой е казал, че трябва да се закусва??

Това са традицци от вековете, когато се е закусвало към 8 сутринта, но след като си станал за работа към 04-05 ч.. а не веднага..)

Не знам какви вековни традиции са това, само не и български. Доколкото ми е известно, по селата въбще не са закусвали навремето. Първото ядене за деня е било около обяд и след това вечерята. Аз също почти никога не ям до 14 ч.

# 886
  • София
Сутрин организмът се пречиства.
Аз не закусвам, изобщо сутрин идеята за храна ми е меко казано отвратителна.
Наливам се с течности и кафе.

# 887
Е, вие двете да не би да сте модел за правилно хранене, че се давате за пример?
Ако Анет ми го каже, ще и повярвам и ще се вслушам, защото е специалист, но на други не вярвам, само защото Те правели така.

# 888
Тази драма откъде дойде? Shocked Като иска някой да отслабне намалява храната и не яде торта, козунак и курабийки. Но колко пъти в живота се налага това, на мен ми се е налагало веднъж за целия ми живот, през останалото време се храня нормално и ако прекаля правя разтоварващи ден- два на плодове, салати и ядки, и всичко е ок. Правилно не ти се вярва, дни седмици, месеци да се храним по веднъж на ден, не знам къде ги четеш тези неща?! Като здравословна и балансирана диета посочих 90 дневната, при която основните хранения са две, а през останалото време можеш колкото пъти пожелаеш да ядеш плодове или зеленчуци, пред три дни можеш да ядеш сладкиши и тестени. Като заподскачате така изведнъж...

[/quote]
Къде пък видя драма, по-скоро комедия с привкус на сатира. Wink. През целия си живот само веднъж "ти се е налагало!!!" да празнуваш традиционно?! Ако заявя, че изпитах умиление и съчувствие, вероятно ще се засегнеш, затова само ще се изненадам. Еднодневното хранене беше изтъкнато от една мила девойка няколко страници назад и продискутирано даже, приемаме обаче, че малцинна могат да се похвалят /?/ с подобен метаболизъм. И не подскачаме, само се чудим защо, аджеба. Аз се чудя, де, да не забърквам и други. А 90 дневната ...моя колежка свали с нея 8 кг. После качи 14. Диетите са нещо много, много опасно, ако са стил на живот. Не искам да се впускам в разкази как е майка ми след сума ти дебелариуми и диети, които започна, когато тежеше някакви си 72 кг, помня, че бях в 8 клас тогава. Дюкан и помогна да свали 16 кг преди две години. След година имаше 20 отгоре. Сума ти объркани момичета четат тука, ще вземе някоя да повярва на 100 % и после има да си играе с йо-йо-то. Сега, не съм никак привърженик на безконтролното хранене, нали. Просто мярата, това е истината. Но драми...моля те, всеки има пълното право да говори, мисли, прави каквото намира за добро, което не пречи да си почешем неделно езиците  Peace.

# 889

Това са традицци от вековете, когато се е закусвало към 8 сутринта, но след като си станал за работа към 04-05 ч.. а не веднага..)

Не знам какви вековни традиции са това, само не и български. Доколкото ми е известно, по селата въбще не са закусвали навремето. Първото ядене за деня е било около обяд и след това вечерята. Аз също почти никога не ям до 14 ч.
Е, не сме всички със селски произход... за което съжалявам понякога.

# 890
  • София

Къде пък видя драма, по-скоро комедия с привкус на сатира. Wink. През целия си живот само веднъж "ти се е налагало!!!" да празнуваш традиционно?! Ако заявя, че изпитах умиление и съчувствие, вероятно ще се засегнеш, затова само ще се изненадам.
През целият ми живот веднъж ми се е налагало да правя диета, за да отслабвам, нещо не си разбрала.
Еднодневното хранене беше изтъкнато от една мила девойка няколко страници назад и продискутирано даже, приемаме обаче, че малцинна могат да се похвалят /?/ с подобен метаболизъм. И не подскачаме, само се чудим защо, аджеба. Аз се чудя, де, да не забърквам и други. А 90 дневната ...моя колежка свали с нея 8 кг. После качи 14. Диетите са нещо много, много опасно, ако са стил на живот. Не искам да се впускам в разкази как е майка ми след сума ти дебелариуми и диети, които започна, когато тежеше някакви си 72 кг, помня, че бях в 8 клас тогава. Дюкан и помогна да свали 16 кг преди две години. След година имаше 20 отгоре. Сума ти объркани момичета четат тука, ще вземе някоя да повярва на 100 % и после има да си играе с йо-йо-то. Сега, не съм никак привърженик на безконтролното хранене, нали. Просто мярата, това е истината. Но драми...моля те, всеки има пълното право да говори, мисли, прави каквото намира за добро, което не пречи да си почешем неделно езиците  Peace.
Факт е, че има хора, които постоянно са на диета, т.е. тъпчат се няколко месеца и качват 15- 20 кг, а след това 3 месеца ги свалят. Това е вредно. На твоята колежка не 90 дневната диета и е виновна, а че след нея се е нахвърлила като невиждала на храната. Ако беше решила да си угажда често, но и да разтоварва, да отслабне, когато качи 1 кг, а не когато станат 14 щеше да е друго.

Закуската е най- важното ядене за деня, питай който си искаш специалист по хранене Wink
Препоръчително е хранене в 8, 10 , 12, 16, 19 часа.
Кого да питам? Няма такива универсални правила, дори за моето дете има съставен режим, който е спрямо неговите нужди, а не по принцип. И то яде 5 пъти дневно, като две от петте хранения са плодове. Аз нямам нужда да ям 5 пъти дневно, достатъчно ми е да ям 2 или 3 пъти, т.е. ако е бил твърде лек обяда мога да хапна плод към 6. И всеки ден ям шоколад или друг калоричен десерт. Mr. Green

# 891
  • София
Сит на гладния не вярва, дет' се вика. Mr. Green

# 892
И няма нужда всичко да е мега здравословно и диетично, но има храни, от които може да се премахне излишното без да пострада вкуса. Няма нужда една супа да се приготвя със 100 мл мазнина, като може с две лъжици. Такъв тип неща имах аз предвид.

Това го разбрах, но исках да обърна внимание и на нещото, което принципно много ме дразни и това е, че някои хора наистина искат всичко в менюто им, че и в това на децата им да е диетично и здравословно според някакви техни разбирания и изключват определени храни, защото са вредни или ги считат за вредни. Примерно бялото брашно и маслото или направо животинските мазнини. Като цяла седмица закусвам с овесени ядки или черен хляб с масло и зеленчук, то в неделя с чиста съвест ще си направя калорични бели палачинки с повече от 1 ч.л. масло и с много шоколад (в който има цял пакет масло) и ще си ги изям без грам вина. Като ще правя баница, което е празнично ястие, а не закуска принципно, пак ще сложа пакет масло и щедро парче сирене. Както не бих правила Брюле с растителна сметана, така и не бих правила баница, пестейки от калориите. Днес тъкмо наплюх пълнозърнестите палачинки и се наложи да сменя половината брашно с пълнозърнесто, че ми свърши, непредвидим е животът... Отделно смятам, че и вредното (като пъжените теста) не е вредно, когато е рядко и е малко. В случай, че някой освен тутманика, реши да се захване за мекиците. Веднъж месечно мога да си изям 5-6 мекици с пудра захар и няма да ми стане нищо лошо, при положение, че през другите 30 дни не ги ям изобщо. А за децата да не говорим, те трябва всичко да опитат.

# 893
  • София

Е, не сме всички със селски произход... за което съжалявам понякога.

Laughing Психическите проблеми не са градски феномен.

# 894
До скоро и аз не закусвах, но нещо ми стана и от няколко месеца си закусвам, при това добре.

# 895
  • София
И няма нужда всичко да е мега здравословно и диетично, но има храни, от които може да се премахне излишното без да пострада вкуса. Няма нужда една супа да се приготвя със 100 мл мазнина, като може с две лъжици. Такъв тип неща имах аз предвид.

Това го разбрах, но исках да обърна внимание и на нещото, което принципно много ме дразни и това е, че някои хора наистина искат всичко в менюто им, че и в това на децата им да е диетично и здравословно според някакви техни разбирания и изключват определени храни, защото са вредни или ги считат за вредни. Примерно бялото брашно и маслото или направо животинските мазнини. Като цяла седмица закусвам с овесени ядки или черен хляб с масло и зеленчук, то в неделя с чиста съвест ще си направя калорични бели палачинки с повече от 1 ч.л. масло и с много шоколад (в който има цял пакет масло) и ще си ги изям без грам вина. Като ще правя баница, което е празнично ястие, а не закуска принципно, пак ще сложа пакет масло и щедро парче сирене. Както не бих правила Брюле с растителна сметана, така и не бих правила баница, пестейки от калориите. Днес тъкмо наплюх пълнозърнестите палачинки и се наложи да сменя половината брашно с пълнозърнесто, че ми свърши, непредвидим е животът... Отделно смятам, че и вредното (като пъжените теста) не е вредно, когато е рядко и е малко. В случай, че някой освен тутманика, реши да се захване за мекиците. Веднъж месечно мога да си изям 5-6 мекици с пудра захар и няма да ми стане нищо лошо, при положение, че през другите 30 дни не ги ям изобщо. А за децата да не говорим, те трябва всичко да опитат.
Докато някой не ме кара аз непрекъснато да се храня диетично мен това не ме дразни, щом хората имат излишна енергия- да го правят.
Ние вкъщи живеем нормално, никой не изпада в истерия ако в хладилника попадне кренвирш или на някой му се ядат пържени картофи. Просто имаме някакви по- здравословни предпочитания, но не само и единствено здравословни. Понякога ме се яде и Макдоналдс, а се сещам и за по- вредни неща, които харесвам. От опита ми с единствата диета, която съм правила казах, че ми е крайно досадно да планирам меню за всяко хранене и няма шанс целогодишно да си причинявам подобно нещо.

# 896
И мен никой не ме кара, но аз лесно се дразня, достатъчно ми някой да ми каже "научи си детето да харесва здравословните сладкиши", под което се разбира размазани сушени плодове, яко ядки и крем с цвят да не казвам на какво. Защо пък да го правя, то детето ми има веднъж годишно рожден ден и последното, което искам, е, тортата за празника му е да е някаква смеска, която хем е и алерген под определена възраст, ама от полезните, дето не са и полезни според мен.
И ние се храним здравословно, още повече че менюто ми е съобразено с една болест, което изключва разни неща, аз си пиша принципно за хора без здравословни проблеми, които могат всичко да ядат.

# 897
Аз не закусвам от дете /тогава ме тормозеха да закусвам и когато можех, криех храната къде ли не/. Сутрин само кафе и чат пат фреш ако не ме домързи. Затова пък обядвам рано, към 12 вече ми стърже стомаха. След това вечеря и то не винаги. Но пък аз пия много бира и ме засища Laughing

# 898
Аз предпочитам вкъщи да няма кофти храна за децата, защото навън така или иначе не може да се избегне. Те и в училище ги запознават с кифлите, баниците, тутманиците Laughing с бяло брашно, няма да останат незапознати.
А за здравословните сладкиши - с времето разбрах, че няма необходимост да им правя при положение, че всичките съставки ги харесват натурални.
Но няма смисъл да се обсъжда здравословното хранене, защото според мен не всички напълняват или не могат да отслабнат, защото приемат нездравословни продукти. Зависи какви количества се ядат, зависи дали не си имал някой друг вреден навик, който е поддържал метаболизма едно ниво по-добър, каква наследственост носиш /първи и основен фактор/.
Здравословното хранене е, за да си здрав, да боледуваш по-рядко. Особено при децата има значение.

Последна редакция: нд, 28 апр 2013, 19:47 от valerie

# 899
  • София
И мен никой не ме кара, но аз лесно се дразня, достатъчно ми някой да ми каже "научи си детето да харесва здравословните сладкиши", под което се разбира размазани сушени плодове, яко ядки и крем с цвят да не казвам на какво. Защо пък да го правя, то детето ми има веднъж годишно рожден ден и последното, което искам, е, тортата за празника му е да е някаква смеска, която хем е и алерген под определена възраст, ама от полезните, дето не са и полезни според мен.
И ние се храним здравословно, още повече че менюто ми е съобразено с една болест, което изключва разни неща, аз си пиша принципно за хора без здравословни проблеми, които могат всичко да ядат.
Аз моето дете го научих да се храни здравословно. до 3 годишна възраст не беше и виждал нездравословна храна. И тогава на закуска в един хотел освен всичко останало имаше мини кренвиршчета, поиска и естествено дадох да опита, уверена безкрайно в постиженията си, във възпитания вкус към здравословното.
Сега кренвиршите са едно от любимите му неща.  Mr. Green Има здравословни навици, ама вкус не се възпитава ни с пример, нито с друго. Всеки си пада по някое боклуче, важното е като цяло човек да се храни разнообразно, а разнообразното хранене решава всичко почти от само себе си. С мазнините е въпрос на традиции, наистина у нас традиционно се готви мазно, това е логично, бедна страна. Но може да види, че и кекс, и тутманик и почти всичко без кисело зеле става вкусно и с малко мазнина. Същата традиция е и с хляба, няма страна, в която човек на ден да изяжда по почти килограм хляб. Иначе пълнозърнестия не е толкова по- диетичен от белия, нито белия е толкова вреден, в дозата са нещата, както при мазнините.

valerie Децата боледуват по презумпция, някои генетично имат по- силен имунитет, но храненето играе роля в растежа, в дългосрочното здравословно състояние, не в това в момента.

Общи условия

Активация на акаунт