Зависимости между любовта и външния вид

• 92 252
  • 2 732
  •   1
Отговори
# 795
Кой яде тутманик в днешно време, освен децата от първи до четвърти клас Laughing? Мисля, че хората сега са достатъчно информирани.
Абе вие покрай баничарница сутрин не сте ли минавали?! Всичките ми колежки плющят тестени закуски /вкл. бюрек, от който капе мазнина/и пет пари не дават кой какво мисли за задниците им. Млади жени по 80-90 кг...направо си е в норма. Няколкото, които нямаме 60, минаваме за слаби, при все бричове, паласки, окръглености и пр. дамски бонуси. Впрочем, не става дума за работнички в шивашки цех, а за добре образовани, авторитетни жени. Демек не е точно от неинформираност, държа да изтъкна.
И аз обичам тутманик. Когато се случи да си купя, му опосквам горната коричка и се чувствам виновна. Ама е вкусен... С айрян.
Ма недейте така, бе хора! Като че ли не знаете с колко мазнини изобилстват сосовете във френската кухня. А маслените кроасани? А леките  им, пухкави и сметанови десерти?
Навсякъде п света хората се събират около маса и се наслаждават на кулинарни шедьоври. Не на овесени ядки и постна маруля, нали! И ако в такъв момент решиш да пощиш спаначено пюре, гарнирано с няколко листенца рукола, определено те отсвирват. И с право.

# 796
Бояна, не съм малко дете. Имам средства да си позволя както изследвания, така и качествена храна. Казвам ти, че ако не съм на диета и се храня разумно нормално-качвам. Толкоз. Приемете, че има И такива хора. да не говорим, че имам и специалист у дома и имаме изготвени менюта.
Не съм искала да те обидя в никакъв случай, извинявай, просто признах, че наистина не разбирам, права си. Peace

Е, Бояна, как не разбираш? Различни сме хората, с различна генетика, метаболизъм, хормони. Кое е толкова странно? Това, което е "нормално" за един е прекалено много за друг или прекалено малко за трети. Ако бяхме еднакви, всички щяхме да сме перфектни, ама не сме! Кой с корем, кой със задник, кой с бричове, идеалните са малко.

# 797
  • София
продаваното по баничаррниците, вкл. тутманиците са ужасно мазни и солени. Един домашен тутманик, баница и всичко каквото се сетите няма как да ви навреди, освен ако не ометете половината тава наведнъж или пък ядете всеки ден я тутманик, я баница, я пържени филии. Че то, и спагетите, и пиците, и всякакви пасти са все тестени храни, ама нали не са нашенски, хич не ви изглеждат зле! А, да, не било кифла с мармалад, било кроасан!

# 798
  • София

Ма недейте така, бе хора! Като че ли не знаете с колко мазнини изобилстват сосовете във френската кухня. А маслените кроасани? А леките  им, пухкави и сметанови десерти?
Навсякъде п света хората се събират около маса и се наслаждават на кулинарни шедьоври. Не на овесени ядки и постна маруля, нали! И ако в такъв момент решиш да пощиш спаначено пюре, гарнирано с няколко листенца рукола, определено те отсвирват. И с право.
Не е мазна френската кухня, това, че в един сос се слага масло не означава, че се слага едно пакетче. Във Франция винаги ям много повече от нормалното и винаги се връщам с няколко килограма по- малко. Френската кухня е въпрос на задоволяване на вкусовите папили, а не на изяждане на цял тутманик. Wink

Бояна, не съм малко дете. Имам средства да си позволя както изследвания, така и качествена храна. Казвам ти, че ако не съм на диета и се храня разумно нормално-качвам. Толкоз. Приемете, че има И такива хора. да не говорим, че имам и специалист у дома и имаме изготвени менюта.
Не съм искала да те обидя в никакъв случай, извинявай, просто признах, че наистина не разбирам, права си. Peace

Е, Бояна, как не разбираш? Различни сме хората, с различна генетика, метаболизъм, хормони. Кое е толкова странно? Това, което е "нормално" за един е прекалено много за друг или прекалено малко за трети. Ако бяхме еднакви, всички щяхме да сме перфектни, ама не сме! Кой с корем, кой със задник, кой с бричове, идеалните са малко.
Не разбирам какво е да гладуваш непрекъснато, това ми казаха и го приемам, за да го разбирам трябва да съм го преживяла, а не съм. Та останалото ми е ясно. Имам приятелка, която не може да напълнее и нейното не го разбирам, защото не знам какво е да ти се иска да си по- пълен и колкото и тутманици да ядеш пак да те класират при твърде кльощавите.

# 799
Ами ето, че не разбираш.
Аз с обичайната си диета не качвам, а поддържам.
За да сваля ми трябва още по-диета, ако мога така да се изразя.
Но да си нон-стоп на диета е нон-стоп лишение.
Много добре ги знам сладкишите диетичните.  Laughing Не става и с тях.
Не едва ли ще качиш, ако :не ядеш сладко и тестено полети с алкохол всеки ден. А и от сладко и тестено до сладко и тестено има огромна разлика. Същото е и с алкохола, не вярвам чаша вино да влоши нечий метаболизъм. Но да, всеки си има различен стил на напълняване, зависи от много неща.
Ами аз качвам. И от чаша вино веднага лепвам.
Същото е и при мен -много здравословна храна ,протеинови шейкове за закуска, много малини,ягоди и боровинки и сладолед , вървене пеша по 10 км средно на ден и пак 100 кила . За мен трябва много по строга диета на ябълки,фитнес всеки ден и салати ,и ако не се ограничавам и се храня нормално за мен ,си качвам по 3кг на месец средно:(

Зарежи протеиновите шейкове и сладоледа. Замени ги с протеини от друг вид, замени плодовете със зеленчуци, яж ядки и си намали порциите и ще отслабнеш. Не яж въглехидрати за закуска, включи ги след десет и яж начесто по малко. Пробвай един месец и виж дали помага.

# 800

Пп:мацката от снимките е като току що излизаща от 5-годишно пребиваване в Освиенцим.Или в най-добрия случай, любима пациентка на д-р Емилова.    Laughing

Joy Joy Joy
Какъв Освиенцим бълнуваш Краси ? Тя даже и лек корем има  Laughing

Елия , както винаги , сме на едно мнение ! Heart Eyes  bouquet

# 801
  • София
продаваното по баничаррниците, вкл. тутманиците са ужасно мазни и солени. Един домашен тутманик, баница и всичко каквото се сетите няма как да ви навреди, освен ако не ометете половината тава наведнъж или пък ядете всеки ден я тутманик, я баница, я пържени филии. Че то, и спагетите, и пиците, и всякакви пасти са все тентени храни, ама нали не са нашенски, хич не ви изглеждат зле!
Домашно, ако не е мазно и то важи за всички изброени- чуждестранни и не чуждестранни. (Без пържените филии, там няма как да не е мазно). Не ни вменявай чуждопоклонничество, че и такова, безмозъчно чуждопоклонничество.

# 802
Зарежи протеиновите шейкове и сладоледа. Замени ги с протеини от друг вид, замени плодовете със зеленчуци, яж ядки и си намали порциите и ще отслабнеш. Не яж въглехидрати за закуска, включи ги след десет и яж начесто по малко. Пробвай един месец и виж дали помага.
Simple Smile Сладоледът е трудно постижимо,защото не харесвам нищо друго сладко,но е постижимо ,но как да ти кажа освен  "Been there, done that !"
Храня се основно с готвена от нас храна ,НЕ КУПувам полуфабрикати ,безалкохолни, бисквитки или алкохол. Правя си пълно-зърнест хляб сама, киселото мляко,баницата , сладоледа, и т.н.
Закуска или шейк или кафе с мляко и по късно овесена каша с берита ,обяда е зеленчукова супа със салата/сандвич с авокадо и домат със салата, вечерята е риба/ пиле /готвено със салата и сладолед или плодово кисело мляко за десерт(не всеки ден ) ,както и ходене по 10-12 км на ден .
Не винаги килограмите са плюскане на купени тутманици ,кроасани и баклави ,за съжаление,малко хора  го осъзнават и коментарите са болезнени ...

# 803

Християния, пробвай с друх двигателен режим. Вървенето е много лайт вариант, дори и да са 10 км. Пробвай тичане, скачай на въже- нещо кардио, с високо темпо, ако нямаш противопоказания разбира се. Разликата в ефективността и ефикасността е огромна, подчертавам огромна. Освен това когато говорим за поемане и изразходване на енергия не иде реч за аритметика, метаболизмът се променя от много фактори, интензивността на спорта е един.

# 804
Сладолед за десерт след вечеря не е особено добра идея

# 805
Сладолед всеки ден и то за десерт след вечеря не е особено добра идея
сладолед за  десерт(не всеки ден ) ,
Simple Smile

Християния, пробвай с друх двигателен режим. Вървенето е много лайт вариант, дори и да са 10 км. Пробвай тичане, скачай на въже- нещо кардио, с високо темпо, ако нямаш противопоказания разбира се. Разликата в ефективността и ефикасността е огромна, подчертавам огромна. Освен това когато говорим за поемане и изразходване на енергия не иде реч за аритметика, метаболизмът се променя от много фактори, интензивността на спорта е един.
Когато сваля поне 20 ще е интензивността ,защото сега е немислимо Sad

# 806
Да, поправих се, не бях прочела първо добре  Wink

Но наистина сладоледът не е добра идея, по възможност го избягвай

# 807
Их, бе значиии...  Crossing Arms
Толкова пъти вече се заричам да не чета такива теми, ама на, пусто женско любопитство...  Blush
Пак ме накарахте да разровя архива с компроматите. Чета пост, гледам снимка, чета пост, пак гледам снимка...  newsm78
Абе, няма лошо човек да има самочувствие, горещо одобрявам! Особено пък жена.  Peace
Ама... Ако красотата е въпрос на вкус, това с любовта си личи и по друг начин, да ви кажа... Там няма нужда от снимки, за да се разбере коя колко я обичат и по колко пъти на нощ.  Laughing

# 808
  • София
прави ми впечатление, че твърде често в рецептите се прекалява с мазнината, захарта и солта. Това най-лесно се променя. Другото е в поетото количество храна на ден. В този смисъл забелязвам, че продаваните сервизи за хранене са с все по-голяма вместимост на чиниите в сравнение с времето на нашето детство. А човек не обича празни чинии и неволно започва да сипва повече, а това води и до ядене повече. Някои чисто оптични трикове вършат работа. Едно от нещата, които започнах да правя след като установих това с вместимостта на чиниите беше, че намерих чинии, които да са подобни като обем на тези, от които ядях навремето при нашите. Когато се намалят количествата, и веднага ефектите са налице при запазен предишен асортимент на храната.
Бояна,не го приемай лично това за чуждата кухня!

# 809
Не съм забелязала подобно нещо с чиниите, а не е като да не купувам. И в такъв музей съм ходила.
Дори при приборите за хранене тенденцията е обратна, днешната средностатистическа лъжица е по малка от преди 50-100 години.
За порциите също не съм много съгласна, в повечето сайтове и готварски книги са си съвсем прилични порциите, пишат грамаж, калоричност, съдържание. Друг е въпросът, че по впеатления от тук ако ядеш така описаните нормални порции това минава за малко ядене или ' че ти колко ядеш', 'я, едно пиле колко е', 'те децата си искат ' и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт