Пролетните две чертички, Януари ще са ококорени очички

• 24 756
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Gloria_calcar11, много ти благодаря Simple Smile Аз си записах час за 31 май. Тази дата съвпада с тази от калкулатора за чуване на сърчицето на бебо. А иначе според този календар http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html първото посещение трябва да е на 20-ти май. newsm78  Нямаше по-ранни часове за този лекар на който се бях спряла, вие как мислите, нали не е прекалено късно?
Момичета, искам да ви попитам не е ли вредно при всяко ходене на гинеколог да ви гледат на ехограф? Лекарят, който ще посетя не работи със здравната каса и се чудя дали да не ходя и при такъв, за да може поне изследванията ми да минават с направление?

Задължително трябва да имаш и лекар по ЗК, защото той ще ти издава болничния... пък и да си ползваш 2-та ехографа по ЗК, трите пакета с изследвания...защо да ги губиш..........ама всъщност мисля, че и личния ти лекар може да ти свърши тази работа...
Има 2 вида следене на бременност- при ЛЛ или с направление за личен акушер-гинеколог...аз с първата бременност избрах да ме следи гинеколог...паралелно с посещенията си по ЗК, ходех и на частно.Сега ще бъде по същия начин, но съм се ориентирала при един доктор,който много ми го похвалиха, та ако всичко е наред и бременноста ми е така лека, както първия път(дай Боже), не виждам смисъл да ходя при двама едновременно... може би вече накрая.

# 91
С предната си пбременност (преди 4г)  НЕ съм имала лекар по ЗК, а само частен такъв. Издаваше ми абсолютно всички необходими документи (без да плащам или нещо такова). Почти съм убедена, че няма такова изискване документите да се издават от лекар, работещ със ЗК.

# 92
Ами и аз не съм 100% сигурна, но мисля, че болния лист 45-дни преди термин, както и направлението за прием в болница(номер 7 ли беше?! не си спомням вече) би трябвало да се издават по ЗК... но пак казвам, това може и личния лекар да го издаде.Но при всички случаи или личния лекар или аг трябва да те запише по програмата "майчино здравеопазване", т.е. някъде трябва да се водиш бременна и че бременността ти се следи...все пак има задължителни изследвания( за васерман май беше), които ти се искат от касата... за всичко това не съм 100% сигурна, но който не смята да се рег-ва по каса, ще трябва да си ги провери, да не се прецака.

# 93
  • София
marinamihailova честито  Hug и леко бременеене  preggo Като ти гледам линийките ти ще имаш породени деца ,дай Боже ,радвам ти се за куража.Иначе за вагиналния ехограф - до 13та г.с. се гледа с вагинален,не само че не е вредно,а така по-ясно и навреме се разбира всичко относно състоянието на бебче.След 13та седмица само веднъж са ме гледали с вагинален  - бях в 27ма и няколко дена и се уплаших от леко зацапване и ме прегледаха по спешност в Шейново,проблем за радост нямаше  Praynig

# 94
Еййй, толкова много мами се записаха тук!  Добре Дошли  Hug Hug Hug
Надявам се всички тук скоро да чуем биещите сърчица на нашите точици! Ние с моята точица, май сме най- малки засега ... нямаме даже и 4 г.с. и мисля да изчакам поне 3 седмици за да се чуе и сърчицето. Много съм щастливааа!!

Дейзии, За коланчето, не се притеснявай- може даже да си го стегнеш, колкото си искаш!!!

# 95
marinamihailova честито  Hug и леко бременеене  preggo Като ти гледам линийките ти ще имаш породени деца ,дай Боже ,радвам ти се за куража.Иначе за вагиналния ехограф - до 13та г.с. се гледа с вагинален,не само че не е вредно,а така по-ясно и навреме се разбира всичко относно състоянието на бебче.След 13та седмица само веднъж са ме гледали с вагинален  - бях в 27ма и няколко дена и се уплаших от леко зацапване и ме прегледаха по спешност в Шейново,проблем за радост нямаше  Praynig

Мен никога не са ме гледали с вагинален!!! С Плами в 5г.с. се видя сакчето- а в 7г.с. и сърдечна дейност само с коремен! Но, може би ако не се види с коремен се прилага и вагиналният.

# 96
Но при всички случаи или личния лекар или аг трябва да те запише по програмата "майчино здравеопазване", т.е. някъде трябва да се водиш бременна и че бременността ти се следи...все пак има задължителни изследвания( за васерман май беше), които ти се искат от касата... за всичко това не съм 100% сигурна, но който не смята да се рег-ва по каса, ще трябва да си ги провери, да не се прецака.

И аз пак да кажа - НЕ съм ходила при личната за каквото и да било. Частно АГ ми следи бременността, води ме бременна както казваш и ми издаде абсолютно всичко документи. Изследванията се назначават и при частните лекари, просто плащаш малко повече. Wink Не се опитвам да споря, просто споделям личния си опит от преди 4г.  Hug

# 97
Панди, при него ли ще си следиш и тази бременност? И аз съм от София ...

# 98
Но при всички случаи или личния лекар или аг трябва да те запише по програмата "майчино здравеопазване", т.е. някъде трябва да се водиш бременна и че бременността ти се следи...все пак има задължителни изследвания( за васерман май беше), които ти се искат от касата... за всичко това не съм 100% сигурна, но който не смята да се рег-ва по каса, ще трябва да си ги провери, да не се прецака.

И аз пак да кажа - НЕ съм ходила при личната за каквото и да било. Частно АГ ми следи бременността, води ме бременна както казваш и ми издаде абсолютно всичко документи. Изследванията се назначават и при частните лекари, просто плащаш малко повече. Wink Не се опитвам да споря, просто споделям личния си опит от преди 4г.  Hug

И аз не споря, защото не съм сигурна... но твоето частно АГ , може да си е имало д-р с касата , или поне болницата или МЦ, в който е рработил да работят с касата...както е в токуда например...там има гинеколози, които не работят с касата, плащаш си всичко на частно, но тъй като болницата работи с касата, мога да ти издадат всички необходими документи.

# 99
Момичета, аз съм на седмото небе! Party Бях на преглед и си имаме точица, цели 3 мм. Crazy Терминът ми е на 01.01 Simple Smile Всичко е перфектно. Следващият ми преглед е след 2 седмици, когато се надяваме да чуем и сърчице Crazy Направо не мога да повярвам....

Благодаря ви много и за успокоението за роклята Simple Smile Успокоих се, та сега мога да се оставя на радостните моменти, че напоследък изобщо не се наслаждавах на нещата около сватбата. Simple Smile

mama_na_kiki, на 18.05 Heart Eyes

Добре дошли и на новите попълнения Hug Желая ви лека и безпроблемна бременност! Praynig

# 100
Дейзии, ЧЕСТИТА ти точица!!!    babyuu
 Желая ти най- веселата сватба, най- хубавите мигове и мноооогоооо любов!!!!  txtloves

# 101
И аз да се разпиша ! Simple Smile Имам два положителни теста от 07,05,2013г , но с по-слаба втора линийка  Simple Smile утре сутрин ще направя още един  newsm78

# 102
  • София !
Дейзии - Честита ти точица  newsm32 !!
Аз също ти желая весла сватба и от сега нататък само хубави моменти  Two Hearts !!

# 103
matevska, много се радвам, че се включи!  Hug Hug Hug
Честити ти две чертички още веднъж!!! И моята чертичка си беше едва забележима- направи 48часа след първия отново тест- тогава ще усетиш разликата в наситеността!

Искам да попитам мамите от София, (ако сте си правили) колко струва изследването за токсоплазмоза? Тъй като с предишните ми дечица си правих и беше отрицателен резултат трябваше да се пазя мноооого (даже  понякога до вманиачване) - миене на ръцете, варене на месото до неузнаваемост, никакви котки и кучета, търкне на плодовете - понякога и белене просто от страх ... ад си беше (ох, дано да съм я изкарала вече, че не ми се мисли);

Благодаря ви  Heart Eyes

# 104
И аз ще очаквам отговора за токсоплазмозата...или по-скоро къде се прави? Във всяка лаборатория ли става.. 100% не е по-скъпа от 20-30 лв, така че ще си пусна 1 изследване, да съм спокойна, че и аз голямо пазене ударих с първото дете, сега ми се ще да видя , че вече имам имунитет... да мога поне Рокфор да ям  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт