Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 26

• 55 934
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета,
Предстои ни строеж на къща. Излезна ни ПУБ-а и сме на етап проучване на бригади, фирми и т.н. В тази връзка да помоля, ако има някой от Пловдив и е доволен от строителната фирма или бригада, която е ползвал, моля да сподели. Мерси предварително!  Hug

# 691
  • Перник
...При застроена площ около 100-120 квадрата, при работещо (тоест заето навън) семейство без заемащи площи хобита, 800 квадрата е достатъчно.

Дори бих казала (от личен опит), че през лятото идват малко множко - косене на трева, поливане на градинки, почистване на басейн... Но, пак от личен опит, в по-малък двор би ми било тясно  Peace

# 692
  • София
Здравейте,
харесала съм парцел за 1 етажна къща,обаче харесах и една в груб строеж ,но правена преди 2000г/цената и мястото са ок за мен/какви затруднения мога да срещна със старото строителство,от към документация?

# 693
Мале нашият парцел е 1700 м2.  Crazy Явно ще имаме и мини футболно игрище, принципно искаме голям двор, басейн, а и да сме далеч от съседите, но все пак можеше и малко по-малък да е.

# 694
  • Някъде Там
Здравейте,

И аз ви следя що годе редовно Simple Smile

SvetlaK Може ли на лични на коя фирма си се спряла. защото и ние строим дървена сглобяема, ама долу с мазе Simple Smile т.е. се надявам да се получи от тези тип старинните, но да видим какво ще се получи....

# 695
  • Перник
Здравейте,

И аз ви следя що годе редовно Simple Smile

SvetlaK Може ли на лични на коя фирма си се спряла. защото и ние строим дървена сглобяема, ама долу с мазе Simple Smile т.е. се надявам да се получи от тези тип старинните, но да видим какво ще се получи....

Руми, и ние ще имаме мазе. Но НЕ искам да се получава старинна  Peace Ще ти пиша и на лични за конкретните фирми, на които сме се спрели (за сега) за фундамента и къщата.

P.S. Хайде за сглобяемите къщи да си пишем в съответната тема, нека не спамим тук, въпреки че момичетата, които строят монолитно са толкова толерантни към нас  Flutter

# 696
Ljuboznatelna страхотно е всичко, успех и за напред, а сайта ти е супер!  Hug
Ние чакаме да ни направят ЕЛ и ВиК частите от проекта, така че при нас нищо ново за сега.

# 697
  • Някъде Там
P.S. Хайде за сглобяемите къщи да си пишем в съответната тема, нека не спамим тук, въпреки че момичетата, които строят монолитно са толкова толерантни към нас  Flutter

Аз следя/пиша и в двете, защото мазето си е почти един етаж монолитно и проблемите които тук обсъждат са общо взето и наши проблеми  Sad
Много ценни съвети давате, мерси   bouquet

# 698
  • густо майна Филибето
Сглобяема, монолитна - все си е строеж. Аз предпочитам тази Simple Smile Никого не смятам да занимавам със сглобки, но тук ми е по-уютно. Hug
   Аз много исках мазе. Дори бяхме готови да си го направим съвсем незаконно (няма в проекта). И ден преди да дойде багера трябваше да решим окончателно.- Като го сметнах приблизително като пари, и като си дадох сметка, че е за стотина буркана и някой друг литър вино и ракия, отказах се. Не че съм спряла да искам, но точно на този етап ми идва много натоварващо. По-добре да потърся място някъде из къщата да ги прибера. Останалите неща се складират в гаража, защото си е мъка да се мъкнат по стълбите колелета, косачки и т.н.
 По този повод да ви кажа, че ММ реагира с възмущение, като видя какво "голямо" стълбище съм му отредила (25/20 см стъпалата), той искал право! А аз си представих как катеря стълбите с чанта компоти, която държа със зъбите Joy

# 699
  • Перник
Сглобяема, монолитна - все си е строеж. Аз предпочитам тази Simple Smile Никого не смятам да занимавам със сглобки, но тук ми е по-уютно. Hug
   Аз много исках мазе. Дори бяхме готови да си го направим съвсем незаконно (няма в проекта). И ден преди да дойде багера трябваше да решим окончателно.- Като го сметнах приблизително като пари, и като си дадох сметка, че е за стотина буркана и някой друг литър вино и ракия, отказах се. Не че съм спряла да искам, но точно на този етап ми идва много натоварващо. По-добре да потърся място някъде из къщата да ги прибера. Останалите неща се складират в гаража, защото си е мъка да се мъкнат по стълбите колелета, косачки и т.н.
 По този повод да ви кажа, че ММ реагира с възмущение, като видя какво "голямо" стълбище съм му отредила (25/20 см стъпалата), той искал право! А аз си представих как катеря стълбите с чанта компоти, която държа със зъбите Joy

По споменатите от теб причини аз НЕ исках мазе. Исках килер до кухнята. Архитектът първоначално предложи същото. Ама ММ си държеше на мазето, а така или иначе и теренът ни е със сериозна денивелация...склоних  Confused Сега, като се оплаква колко скъпа щяла да е къщата, му напомням, че това се дължи основно на неговото мазе и неговото използваемо подпокривно пространство  Twisted Evil

# 700
ЛЕле ние сигурно сме с най-малкия парцел тук - само 400кв.м.  ooooh!
Ама като имаме много изисквания и ограничени средства - така е Simple Smile

Мазе не мислим да правим.Всеки спестен лев е ценен  Joy

# 701
ЛЕле ние сигурно сме с най-малкия парцел тук - само 400кв.м.  ooooh!
Ама като имаме много изисквания и ограничени средства - така е Simple Smile

Мазе не мислим да правим.Всеки спестен лев е ценен  Joy

Колкото ще да е, нали ще сте си у дома, в къща, няма да имате съседи отгоре-отдолу-отстрани  #Crazy

# 702
Теди не сте с най-малкият парцел и нашият е 425 кв ама си е екстра.
Момичета отново апелирам за строителни фирми , времето тече и искаме да събираме оферти
Покрива отделно ли го правихте или заедно с фирмата за грубият строж? Чета, че има и фирми само за покриви   bouquet

# 703
  • Банкя
Здравейте, момичета!  bouquet

Ljuboznatelna Честита плоча! Дано напредвате с планираното от вас темпо. Wink
Блогът ти става все по-страхотен и полезен. Hug

Tedy И ние сме колкото вас - 406 кв.м. Принципно искахме около 500 кв.м. градски парцел, но направихме компромис с по-малката квадратура заради близостта до центъра на градчето, училището и детската градина. Grinning

Chuby И преди съм писала за нашия строител. Намерих го от този и от други форуми, но трудно ще го препоръчам. По принцип не е учил никога за строител и това му е недостатък за проекти, при които може да излязат трудности (както при нас) или са специфични (например малък терен с голяма денивелация). Успех в търсенето! Hug

И аз не исках мазе, тъй като знаех, че ще ни оскъпи проекта, но се наложи да го направим. Сега съм на принципа, че така е трябвало да стане и че сигурно е за по-добро. А иначе при нас заради денивелацията половината е гараж за две коли една зад друга, а другата са складове и котелно. Peace

Преди време май бяхме писали за започнатото строителство Thinking - провери какви документи има къщата. Задължително разрешение за строеж и съгласуван проект, който да съвпада с изпълненото. Перфектно би било, ако грубият строеж е завършен - готови покрив и външни зидове, къщата да има Акт 14. Тогава всичко е наред. Ако няма, то значи разрешението за строеж е изтекло и трябва да се подновява/изкарва ново. Разбери, какви документи има строежът и отиди в приемно време на главния архитект на района, за да се консултираш с него, как може законово да се възобнови строежът, за да може да довършиш къщата и накрая да я узакониш. Peace

# 704
  • София
 Акси,благодаря ти,днес видях документите,старички са.
Ще ми се да се присъединя към вас но нещо за втори път ме спира.... Sad продавачи

Общи условия

Активация на акаунт