Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 26

• 55 937
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
И кво, подпори нямате, а? hahaha
Joy
Изби рибата с тези подпори... С нетърпение чакаме да споделиш.

Амели, хайде стискам палци... за другата седмица  Grinning
Момичета моля дайте идея за фирми от които да си поръчам дограма за френски отваряеми прозорци.
Предвидила съм ги доста големички , а трябва да съобразя и добрата изолация newsm78
Нашите са от Кристиян Нейко, доста големи, отваряеми, тип фолксваген. Здрави са, много!

БебОле, и аз да потвърдя са помещенията, с обзавеждането нещата си идват на място  Laughing Аз съм изключително доволна от решението си за вградените гардероби, огромна площ за прибиране, а не тежи в помещението, което го кара да изглежда по просторно. Непросветени са ме питали за гардероб, и оставали изумени в последствие.
Врати - ние от Треска, етаж 1- боядисани, етаж 2 - ламинат! Боядисаните са страхотни!

На всички строящи много се кефя за напредъка, поздрвления!

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 08:51 от Rени

# 676
  • Перник
...Светле, на господин правен свят няма ли да му дойде музата? Hug

Oххх... #Cussing out Напролет почваме...а дано... Praynig Сега лееека полееека се извършват подготвителни дейности - рязане на дървета, преместване на простора, за който е изкопана едната дупка от около месец и половина  Crazy
Страх го е, като мъжа на Амели  Confused

Ms.Gorgeous, вие май сериозно приключение ще захващате...

Tedy, добре дошла. Ние ще строим къща с дървена конструкция, ама си пиша и чета тук, че в "сглобяемата" тема съм почти сама  Rolling Eyes

# 677
Теди, добре дошла!    bouquet

Благодаря на споделилите за фирми за врати. Допълвам информацията към проучванията си.  Hug

Прекрасна, съвсем редовно си се отчитам аз, когато има какво да кажа. На етап сме затваряне с врати и дограма и може би след това ще спрем. Не искам да правя компромис с дограмите и вратите, а това ще ни ошушка за момента. Решихме идните месеци да пренасочим бюджета към по-щадящи цели, но доста по-ценени от децата - празниците  Party

Предстои ни теглене на кредит за продължаване на проекта и не знам колко време ще отнеме това. Малко ми е притеснителна цялата тази част, защото ще ми е за първи път, но след като цял свят използва тази практика, не би трябвало да е толкова страшно.

Посподелих малко повече от нужното и се извинявам за спама, но явно имах нужда да го драсна някъде.  Hug

Светле, Амели -  "Един мъж като каже, че ще свърши нещо, то той наистина ще го свърши, няма нужда да му напомняте на всеки 6 месеца"  - из дебрите на фейсбукито  Crazy
Все си мисля, че ако ние не ги ръчнем, няма да се сепнат и да се затичат.

# 678
Привет момичета,

сега ви чета назад във форума и много идейки ми давате! bowuu
Рени благодаря за инфото и аз чувам доста добри отзиви за Кристиан Нейко.
Незнам какво е тип " фолцваген" но ще се поровя да разбера. Thinking

Планирам в спалните- помещения за дрехи и обувки , които да са като самостоятелни ниши
и врати към тях , а не да купувам гардероби и скринове. Rolling Eyes

# 679
Благодаря ви!

SvetlaK На коя фирма се спряхте и защо?Би ли споделила за каква квадратура каква оферта ви направиха?Ако е удобно ,де Simple Smile може и на лични

БебОле и мен това с кредитите много ме плаши,но няма да стане без.Или пък трябва с години да я строим.... Whistling

# 680
  • Перник
Теди, писах ти на лични, да не спамим темата  Peace

# 681
Момичета моля дайте идея за фирми от които да си поръчам дограма за френски отваряеми прозорци.
Предвидила съм ги доста големички , а трябва да съобразя и добрата изолация newsm78
Зависи как точно отваряеми да бъдат тези френски прозорци, защото фолксваген е един вид с плъзгане, но има и тип-хармоника като при нас и аз лично съм много доволна и от фирмата, и изпълнението.
Кристиян-Нейко ползвахме за 4-те бани (чудесни професионалисти), но за хармониката силно препоръчвам Алумина Елит - собственикът е уникално компетентен и предлага варианти в интерес на клиента, а не в интерес на бизнеса и цената.

# 682
  • Банкя
Ms.Gorgeous Нямаме подпори, тъй като грубия строеж го правихме с фирма, още преди 2 години. Rolling Eyes Успех в търсенето и в новия проект! Hug

Амели И при нас нещата се промениха заради грешки в кадастъра и необходими допълнителни процедури за вкарване на нещата в ред и в крайна сметка теглихме потребителски кредит. Успех и дано започнете другата седмица! Hug

Добре дошли на новосписващите!  bouquet

Иначе и ние сме от активно строящите. Използвахме хубавото време, за да терасираме двора (и ние сме с денивелация - на 19м лице към улицата денивелацията е 3м), да бетонираме алейките около къщата. Настилките ще ги довършваме догодина. Wink
Вътре имаме малки довършвания по инсталациите, за да може да се затворят инсталационните куфари с гипскартон, както и таваните, които са предвидени с гипскартон. След това следват настилките от гранитогрес, баните, фината шпакловка и т.н. Като започне да се променя нещо от типичните "шпакловка и замазка", ще показвам. Grinning

# 683
  • густо майна Филибето
Дзън_Дзън, дерзайте! И аз ще следя с интерес, макар че нашата къща ще е пълна с вата. Малко ме притесняват гадинките при сламата. Пожарите не ме притесняват, все пак не се палят къщи всеки ден. newsm78 Ако намерите печен архитект, може постройката ви да мине за селскостопанска или нещо друго, винаги има вратички. Иначе искат документация като за нормална къща. Проектантът може да ви направи проект за дървена къща с вата, а вие си я пълнете с каквото искате.
На 4 метра ще се получи интересна къщичка, винаги съм харесвала предизвикателствата. Ние временно (ама вече година) живеем в един навес , който направихме на дървена къща, широк е 3м и живеем на 40 квадрата, но е много функционално.

Да се похваля и аз най-сетне с основи. Търсих нещо за ритуалите и попаднах на някоя от началните теми, отпреди 4г, там съм мислила и умувала нещо за къщата, а колко са променени нещата оттогава Simple Smile Иначе съм ветеран в темата, присъствам още от първата, със своите мечти и проблеми.

Скрит текст:

Ако някой се интересува от повече подробности - Тук: http://sharenatorbichka.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0

# 684
Еййй - Любознателна - поздравления за основите!!! Страхотно описание в блога ти! А Пеньо Пенев ......яко!
Чудесни снимки, подрбност и текст! Браво за старанието и търпението да разкажеш толкова подробно и нагледно!
Аз преди много време обещах снимки, но не знам защо ( явно изкривяване от хобито ми фотография) нито една не ми харесва и не представя къщата откъм интериор, за да я пусна тук  Laughing А иначе остават някои пердета, една-две римски щори, диван и столове. Другото най-после е готово Sunglasses

# 685
  • густо майна Филибето
Asinka, благодаря Hug Старая се да им е интересно на читателите, дори като разказвам за арматура Simple Smile Блогът ми принципно е такъв, че снимките са интересни повече от написаното, ама аз не съм толкова критична към себе си, защото си знам, че не съм особено добра.
 А ти снимай не само интериора, твоята къща и отвън е страхотна, още като показа плановете я следя с голям интерес и няма да ми омръзне да я гледам!

# 686
Любознателна влюбих се в лятната ти кухня! Heart Eyes

# 687
  • София, Bulgaria
Момичета, големи сте ми майсторки...Супер сте! На всички пожелавам най-добрите майстори, за да си сбъднете мечтите!
Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете с вашия опит. Да обясня за какво става въпрос: Моя приятелка има в София, източни райпни-1600кв.м.  във вилна зона, асфалтов път, ток, вода и т.н, да приемем, че е без забележки. Трябва да определим цена, на която би могло да се продаде реално, за да реши какво да прави.

При избора на парцел каква е оптималната квадратура според вас? Друго , което си мисля при наличието на толкова много къщи, който се продават в диапазона около 300 000Е, защо някой би дал пари за парцел, проекти и т.н вие по-добре знаете цялата процедура и после за построяване. Не излиза ли доста по-скъпо сам да си строиш къща. И може ли да се каже някаква средна цена на кв.м за построяване на къща без обзавеждане. Гледахме и доста офертни цени  на парцели и разсъждавам така: ако ще трябва да дам 200 000 Е за парцел и после поне още толкова за къща / не вярвам да е по-малко за една къща 300 кв. /
Та молбата ми е да ми помогнете с вашите разсъждения като купувачи на парцели за къща в София. Каква е била вашата логика, когато сте си купували и избирали парцела от финансова гледна точка? И тази квадратура не е ли прекалено голяма, по принцип парцела би могъл да се раздели на 2 по 800 кв.м.

# 688
tomeva ние разглеждахме и празни нарцели,и такива с къщи.Ами какво да ти кажа,няма къща която да ми пасне,предпочитам да си я направим по наш вкус и предпочитания.Освен това да извадиш толкова пари на куп не е лесно (поне за нас),а след като си купихме празен парцел,сега ще правим всичко малко по малко,когато колкото можем.И не мисля,че излиза по евтино да си я купиш построена (така си мисля,все пак не съм строила още).
Аз бих разделила парцела,но за мен 800кв са напълно достатъчно,за някои може и да е малко,хора всякакви.

# 689
  • густо майна Филибето
Големината на парцела определя доколко близо можеш да си до всичките си съседи Laughing

Много е относително всичко - формата на парцела, ситуирането на къщата, че и формата й, гледката, дали си ъглов парцел , дали ще имаш нужда и от помощни постройки, дали обичаш да си навън, кой ще се грижи за градината, личното усещане за простор и свобода и т.н.

При застроена площ около 100-120 квадрата, при работещо (тоест заето навън) семейство без заемащи площи хобита, 800 квадрата е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт