Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 26

• 55 941
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Празната стая си изглежда като килер, спокойно Simple Smile Като сложиш един гардероб и една спалня, и изведнъж ще видиш място за поне още дузина мебели Simple Smile
  Joy

Гардероб и спалня наистина ми е достатъчно (поне за нашата стая, детските ще е по-различно).  Hug

# 661
.......но се надявам да не срещна в лицето ви насмешка,тъй като смятам от пролетта да започнем капка по капка...
Няма да срещнеш насмешка, това е от най-позитивните теми във форума, неведнъж съм го казвала. Hug Евентуално със скептицизъм..Simple Smile Аз, лично, съм от скептиците, но първо, защото не съм убедена, че тоя тип строеж е подходящ за нашите геогр. ширини за постоянно живеене, второ - твърде е екзотично, за да се разчита на опитни, качествени изпълнители на проекта. Евентуалните проблеми с институциите също не са пренебрегване. Идеята, като цяло, е прекрасна-поздравления за смелостта!С огромен интерес ще те следя... Hug
И кво, подпори нямате ли? hahaha
За кво тия подпори още, бе, Джорджъс? Аз нещо се разсеях напоследък..Simple Smile
БебОле, никви грижи нямаш, повярвай..На тухли /особено на недовършен етаж/ вървях и си казвах - "Ебаси и простотията, дето сътворих- кви са тия кутийки.." После, след замазката и боята, стаите ми се виждаха пък огромни..И с мебелите вече всичко си дойде на място, точно по предварителните представи...Абе, те, хората /архитектите в случая/, си знаят работата...Simple Smile

# 662
Празната стая си изглежда като килер, спокойно Simple Smile Като сложиш един гардероб и една спалня, и изведнъж ще видиш място за поне още дузина мебели Simple Smile
 Joy

Гардероб и спалня наистина ми е достатъчно (поне за нашата стая, детските ще е по-различно).  Hug
Ти се смееш, но наистина, като сложиш в една стая поне едно нещо, и някак много по-лесно подреждаш мебелите около него.
Ето, аз сега имам една баня 2х2 метра, която изглежда точно като килер. А съвсем спокойно ще побере това, което мисля да натикам в нея - баня+тоалетна, като душът е преграден с плексиглас (някак уема място преграждането) + пералня. Дори мисля да си сложа съдомиялната там, да не заема място в кухнята, двете помещения така или иначе са едно до друго + и двете са по 4 квадрата Simple Smile  Ще се събере всичко и пак ще остане място, пък и санитарния възел го ползвам доста по-рядко от кухнята. В момента хладилникът ми е в хола - защо да не го сложа в кухнята на мястото на съдомиялната?

# 663
  • Вила Великула
бонбон, не мисля, че е уместно и удобно да сложиш съдомиялната в банята. Значи представи си пренасяне на всички мръсни съдове до банята, там ги почистваш от остатъчната храна и ги редиш в миялната-нещо не ми се връзва. По-добре си остави хладилникав хола, като няма за него място в кухнята и миялната да си остане където трябва да е.

# 664
По принцип е така, но не мога да ти опиша колко е претъпкано - старо двустайно жилище, преходно, най-голямата стая абсолютно нелогично е спалнята - почти половината от квадратурата на жилището, а холът и кухнята са наблъскани с онези големи стари мебели от панелките. И лошото е, че не мога да изхвърля мебелите, а бяла техника в спалнята няма да сложа при положение, че и черна нямам там Simple Smile

# 665
Знам, че четох по-рано препоръки за врати, но сега не мога да ги намеря. Връщах се назад в темата, прехвърлих и предишната, ама не намирам нищо. Моля някой ако иска да се повтори (сигурно и потретва) да сподели добра фирма за врати, от която сте доволни. На този етап ще вземем само трите външни.

Hug

# 666
От коя фирма ги взимаш? Искаме и ние да сменим, но никой не ни отразява.

# 667
  • Вила Великула
бебОле, вратата ни на апартамента е на фирма Ергон. Аз съм много доволна. Представителният им магазин е в София. Имат и сайт.

# 668
  • Перник
Дзън_Дзън, като четях поста ти се сетих за една фирма в нашия район, която предлага къщи с дървена конструкция и пълнеж какъвто искаш. Единият вариант е точно слама. В случая мен ме притеснява обработката на този материал срещу горене, гниене, вредители... Затова за нашата дървена къщичка ще заложим на "класически" материал за пълнеж на стените - вата  Peace От опита ми до момента мога да кажа, че проект за сглобяема къща (перфектен разбира се  Wink ) минава през общината без никакви проблеми (според мъжът ми, защото никой там не разбирал от друго освен от тухли и бетон  Laughing). Така че, консултирай се със специалисти кое може и кое не на вашия терен и успех! Между другото, и ние сме  с голяма денивелация  Peace

# 669
Бонбон за оглед от конструктор на мен ми взеха 100 лв. , аз съм в София .
Може в страната да е по-евтино.
Момичета моля дайте идея за фирми от които да си поръчам дограма за френски отваряеми прозорци.
Предвидила съм ги доста големички , а трябва да съобразя и добрата изолация newsm78

# 670
Здравейте,момичета!
Изчетох цялата тема с голям интерес (и част от старите теми).Това,което правите е страхотно,а съветите ви много полезни.
Очевидно строенето на къща е доста сложен и дълъг процес...Но пък ни е голяма мечта и първата крачка е направена- имаме мечтая парцел,макар и не много голям,но пък равен и слънчев,на чудесно място.Ще строим наааай-рано на пролет,да не кажа другата есен и до тогава имаме време да решим какво точно искаме и се надявам да вземем правилното за нас решение.Не сме се ориентирали към типа стрителство,мислехме за къща с дървена или метална конструкция,но напоследък се разубеждаваме.Ако някой има опит с тях,  моля да сподели Simple Smile
Аз ще следя с интерес темата,искам когато дойде момента да знам точно какво искам и "изненадите" да не са много

# 671
  • София
Кво, кво си оратите без мен Joy
Теди, добре дошла!
Вече сте една крачка пред всички ни -имате парцел!
Това е в огромен плюс! Важното е да решите какво искате. Има тема за сглобяемите къщи, тук сме повечето за стабилното строителство Peace
Ако тази зима решите какво искате, пролетта може да подавате документи. Организацията си е сериозна стъпка и е важното.......да се бутнете от "скалата"!
Навийте се, решете и ще ни е интересно да ви "следим"

Интересно ми е, какво направи Сев, докъде е Пипи и движи ли се по план Бебето! Heart Eyes Имаме ли други активни строящи? newsm78
Светле, на господин правен свят няма ли да му дойде музата? Hug

Гретел, не питай - към 1000кв ни се очертават -като почна ще пиша!

Забележете-ние ще правим ремонт Sick Моя е изкукал тотално!  Дойде на моето, че искал минерални мазилки по стените hahaha

# 672
  • софия
Сев преживя повторен катарзис, след като вече багерите трябваше да са вече тук, но мъжа и отново  каза в последния момент "йок"  ooooh! Много го е страх милия. И го разбирам!

Документите към банката се кошмарни, агенцията по вписванията отказа да ни даде документ за семята, защото кадастъра пък отбелязал парцела като вече разделен наполовина. Как пък го направи кадастъра незнам! Също все още не знам и дали "фокуса" е в моя полза и дали ще можем да го използваме като плюс за да направим реална реалната делба на имота

Все пак тази вечер преговорихме всичко, парите ще се осигорят прото по друг начин, даже мисля по добър- без ипотечен кредит. Така че, надявам се багерите да влезнат в крайна сметка наистина другия понеделник -седмица с една дума( пу пу пу).

В сряда си взимам колата от сервиза, надявам се преместването на багажа да успея да го организирам като стана отново мобилна, защото си бях жив затворник една седмица като съм дала приблизително 200 лв за таксита. Та засега идващата сряда е моя най-добър приятел!!!  Mr. Green

P.S отчет даден  Mr. Green

# 673
  • софия
Кво, кво си оратите без мен Joy
Теди, добре дошла!
Вече сте една крачка пред всички ни -имате парцел!
Това е в огромен плюс! Важното е да решите какво искате. Има тема за сглобяемите къщи, тук сме повечето за стабилното строителство Peace
Ако тази зима решите какво искате, пролетта може да подавате документи. Организацията си е сериозна стъпка и е важното.......да се бутнете от "скалата"!
Навийте се, решете и ще ни е интересно да ви "следим"

Интересно ми е, какво направи Сев, докъде е Пипи и движи ли се по план Бебето! Heart Eyes Имаме ли други активни строящи?  
Светле, на господин правен свят няма ли да му дойде музата? Hug

Гретел, не питай - към 1000кв ни се очертават -като почна ще пиша!

Забележете-ние ще правим ремонт Sick Моя е изкукал тотално!  Дойде на моето, че искал минерални мазилки по стените hahaha

интересно е ти какво думаш, Прекрасна!
Какво пропуснах? Нов строеж?   Party

# 674
  • София
Аха, аха, ама друг тип строителство. Другата седмица, ако е рекъл......който е рекъл....
Сев, на твоя главата в гаванче и да трае. Мафия я взимам,де Laughing
И кво, подпори нямате, а? hahaha

Общи условия

Активация на акаунт