Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 26

• 55 962
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Киковица, старата къща два етажа по 40 квадрата ли е, защото не става ясно?
Ако става въпрос за непретенциозен ремонт (изолация, дограма, отопление, покрив)  на 80  м2, без обзавеждането, може и да се вместите в посочената сума, но за нова къща ми се струва невероятно. Всъщност зависи и за къде точно става въпрос.

# 721
  • софия
Киковица,

не се сърди, ама някоя нула ли пропусна в написана от теб сума, с която мислите да се справите!?

Понеже в началото и аз мислих, че ще е ОК с точно същата сума, най- приятелки ти казвам да преосмислите старта!

E, аре стига де...  Stop 400 000 за 1 етаж от 100 кв.м. ли каза? Или 100 000 за двора с басейна...  Crazy То да се изхвърлим, да се изхвърлим, ама да не си минем границите  Wink

е хайде сега. Толкова ли пък не става ясно какво искам да кажа!  Rolling Eyes
Мисля, че не вкарвам никой в заблуждение- беше закачлив отговор.

Ако съм заблудила или обидила някой - извинявам се!

Темата е с толкова приятен тон винаги, че наистина не ми се иска да го развалям, заради несъобразителна закачка!

# 722
  • густо майна Филибето
За къщата, ако се ползват старите тухли и други материали, плюс роднински труд и разни компромиси - става.

# 723
  • София
Да докладвам:продължавам с търсенето.
Мен ме плашат документациите,строежа не.
400хил за етаж от 100кв м/без обзавеждане/нямаше и да пиша в темата Hug Wink

# 724
Хей  Joy Hug няма да се сърдим  Party

Ми...не съм пропуснала никаква "0", просто такива са ни възможностите  Embarassed  Party
Изобщо не искаме нещо модерно или кичозно. А старата къща е точно както предположихте...два етажа по около 40 кв. като горният етаж е с нова дограма, прилична баня, паркет, половин кухня/която най-вероятно ще свалим долу и ще допълним за да стане цяла в едно помещение от около една стая/, прилично обзавеждане за спалня. Това което ще трябва ако ремонтираме старата къща е в общи линии следното: ремонт на долния етаж- основен, обзавеждане за него, вътрешна стълба, изолация, парно, слънчев бойлер, колони за да я заздравим, защото е стара, покрив и едно мънинко разширение.....така като се позамисля, май ще е по-добре да си я ремонтираме....

# 725
Киковица, ако съборите старата къща и ако тя ви устройва като квадратура можете да построите новата като нейно копие (отвън). Така можете да си спестите общината. Всъщност зависи как е узаконена старата къща Simple Smile Така ще ви отпаднат някои разходи и ще съкратите срокове.
Иначе 100 м2 къща си е по скъпо от къща на 2 етажа от по 50 м2, а и парцела ви трябва да позволява такава къща Simple Smile

Момичета аз изчезнах но къщата ни завъртя, стискайте палци скоро да ви се похваля сериозно. Засега си мълча, само да се случат нещата  Praynig

# 726
  • София
да споделя нещо странно  на децата не съм казвала за парцели къщи и тн,а единия почна да нарежда"вече искам къща,искам си моя стая"....пикльовци са още Joy
Може ли да споделите тези от вас които не са получили "парцел към брачното свидетелство" Peace Wink
от частно лице или чрез агенции се сдобихте с терена?
с агенции и брокери имам лош опит

# 727
  • София
Здравейте,
Може ли и аз да питам Simple Smile Колко време трябва да стяга плочата преди да продължат нагоре - чета 28 дни? Вие толкова ли чакахте Simple Smile
Лятно време 18 дена зимата 28. Ако не махате кофража спокойно можете за си вдигате
другия етаж.

# 728
  • софия
Хей  Joy Hug няма да се сърдим  Party

Ми...не съм пропуснала никаква "0", просто такива са ни възможностите  Embarassed  Party
Изобщо не искаме нещо модерно или кичозно. А старата къща е точно както предположихте...два етажа по около 40 кв. като горният етаж е с нова дограма, прилична баня, паркет, половин кухня/която най-вероятно ще свалим долу и ще допълним за да стане цяла в едно помещение от около една стая/, прилично обзавеждане за спалня. Това което ще трябва ако ремонтираме старата къща е в общи линии следното: ремонт на долния етаж- основен, обзавеждане за него, вътрешна стълба, изолация, парно, слънчев бойлер, колони за да я заздравим, защото е стара, покрив и едно мънинко разширение.....така като се позамисля, май ще е по-добре да си я ремонтираме....

Да знаеш че ме вдигна от леглото за да ти отговоря Mr. Green

Къде е къщата? в смисъл район/град?

Понеже минавам през абсолютно същото, колкото и да не ти се вярва, и за да видиш че наистина ми е добронамерено включването, ето:

Нашата къща е на два етажа от по 50 кв. СЪС перфектна дограма, външна и вътрешна изолация, перфектни подови настилки. Има си вътрешна стълба, която сменяме защото е много стръмна и неудобна, както и местим кухнята в ново помещение....

Понеже правим разширение ще имаме нови колони, тоест и в частта с колните ( при вас) почти се препокриват нещата.

Дори наистина да се спести труда- тоест нито един лев да не се даде за майстори, пак ще ви е трудно с всичко което си изборила че желаете да направите.

1. Стълбата, ако искате да я направите бетонова е изобщо под въпрос дали може. При нас е заложена метална стълба, за да щади тежеста която ще се присламчи към стените ако направим бетонова такава. Дори и да се направи със самоносеща конструкция стълбището на нас ни го калкулираха 3500 лв ( не самоносещо) до 3 ти етаж
Металната стълба (метална, не ковано желязо или красиво дизайнерска измислена) , конструкцията, изработката и монтажа ни я предлага на цени от 2000 ( необлечена) и 5300 ( облечена в дърво и парапет.

2. Бойлер към слънчевата инсталация, който да е включен и към ток ( за зимните месеци)200 л е от порядъка над 1000 лв.

3. слънчевите панели ( хубави такива) никак не са евтини, предполагам че само един няма да ви свърши работа. Ако пък ползвате и медни тръби, направо става страшно. Иначе се запознах  с един младеж, който сам си е направил слънчева инсталация и му е излязло 2 500лв. ОБАЧЕ тръбите сега ще ги подменя, защото били "евтини " ( каквото и да се разбира под това) а не медни и те взели че се пръснали  Crazy

4. Камина + водна риза, пелетно котелно или климатична инсталация се движат от порядъка над 12-13 000лв. - 17000 ( да, това е фирмена цена с проект направен от самата фирма и включени радиатори)

5. Камина с водна риза, по най-простичкия начин- самата горивна камера ( камната) 3-4000 лв (пак зависи от квадратурата, но за да топли добре 100 кв е толкова) +радиатори+ тръби фолиа и т.н. става минимум 6-7 000 лв.

6. Покрив???? само за него не ми се мисли колко средства ще отидат. При нас ( пак повтарям 50 кв на етаж) дори да се опитам да приближа сметката към твоята, пак не ми харесва, дори и да използвате наличните греди, керемиди, улуци и т.н ( на нас ни искат 14 000 като ще използваме наличните материали + закупуване на нови  - колко мислиш е труда от тях, дори да е половината, пак не е малко за плащане)

7. Мъничкото разширение е много съмнително нещо. Моето мъничко разширение е 2,50 м  на 8. Няма да ти казвам колко ми струва изкопа, фундамента, бетона, кофража, арматурата, анкериране , нова дограма и т.н

8. Под основен ремонт на долния етаж аз разбирам И смяна на подови настилки, плочки, стени и т.н. Само за това седни и си калкулирай от някой сайт подовоте настилки които ти харесват поред кв. м които ще купите. А! и не забравяй че трябват и консумативи, като лепила, четки, маламашки, минерална вата (до колкото знам най-евтиния материал за изолация)

9. Външна изолация - пак не е малко!

10. Обзавеждането не е за подценяване, но пък съм на мнение, че то може да чака и да се случва постепенно!

Не искам да те отчайвам, отказвам или каквото и да е! Просто искам да ти спестя шока, който аз изживях!

Успех!!!

P,S и да допълня, че започнах търсенията си по конструктори и архитекти със точно същата сума- 40 000лв. Е проумях че е двойна, като не само че не правя луксозни изпълнения, ами много от нещата ще си ги правя аз - например дървена облицовка на стена с прости дъски ( налични) и ще разчитам на арт решения и ефекти, защото не мога да си позволя друго!!!

Наистина успех! Знам че основното- труда като не ви плаши, ще се правите!!! Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 22:46 от Амели

# 729
  • София
Алоу, дамата с чаршафите, много си навлязла в маТРИала Joy hahaha
Браво Амели, браво!

Киковица, преценете належащите нужди и реалните финанси.
Къща строена от прадядото аз не бих .....реновирала. Не бих, защото проучването на реалното и състояние и евентуалното и укрепване ще е протяжна, мръсна и не на последно място скъпа процедура.
Брат ми ремонтира къща, строена от баба ми и дядо ми /60-те години/ и се набута подобаващо при все, че това му е работата и сам си прави покрив, баня, преустройство на помещения, замазки, мазилки, плочки и т.н. Само парното му излезе 7-8хил. лева. Материали и труд не коментирам.

Хубаво е да се почне начисто. Хубаво е за тези, които могат да си го позволят, обаче. Защото е неимоверно трудно едно семейство да търси покрив, докато гради нов Peace

И пак към чаршафената принцеса - девойкоУ, да ми пуснеш темата, ако утре подмине 50-та страница  love001

№, с брачното свидетелство получих един 100+кг Разкош! И туй-то!
С брокер си намерихме парцел. Но твърдо бяхме решили за мястото, просто чакахме да излезе на пазара "нашето" място Peace

# 730
Амели  Благодаря, доста време си ми отделила преди лягане  Hug Wink

Къщата е в София, във вилна зона между Суходол и Горна Баня на площ от 1 декар. Да си призная честно не ми се занимава твърде дълго с ремонти и строежи, искаме нещо прилично да става да живеем и да ни е уютно, защото в момента особено долния етаж не става за живеене, а на горния му трябва наистина малък ремонт. А разширението е наистина малко. Вътрешните стълби ще са от долна веранда до горе тераса и просто едно място от 2 на 3 метра трябва да се загради от терасата и да му се направи покривче...туй е. За нова къща май се отказваме, но все вярвам, че тези пари ще ни стигнат за приличен ремонт. От ремонти, строежи, работа няма да ни остане време да живеем  Blush

# 731
да споделя нещо странно  на децата не съм казвала за парцели къщи и тн,а единия почна да нарежда"вече искам къща,искам си моя стая"....пикльовци са още Joy
Може ли да споделите тези от вас които не са получили "парцел към брачното свидетелство" Peace Wink
от частно лице или чрез агенции се сдобихте с терена?
с агенции и брокери имам лош опит
да ти кажа честно и при нас беше така, даже малкия/4г./ разправяше "Като си купим полянка, първо ще си взема една козичка да си гледам, ама и 2 кучета" Grinning
Ами ние нашия парцил си го търсихме от няколко години, но това е защото липсваха средства - минахме през поне 5-6 "уникални" брокери и накрая си го намерихме от сайт - директно от собственици.  Но както написа Ms.Gorgeous просто чакахме да излезе на пазара "нашето" място  Hug
Пожелавам успех в търсенето и намирането на Вашето място.  Peace
Амели айде успех и на теб с багерите - няма значение тази или другата седмица!  Hug

# 732
Амели, извини ме, не съм те разбрала правилно  bouquet

То сметките винаги излизат грешни, но е супер относително, защото при един идват едни сметки, а при друг други. Явно е много индивидуално. Ние се надяваме да успеем с около 150 000 лв. за 2 етажа около 200 квадрата, без мазе, гаража може да е лека конструкция. Парцела е хубав, няма денивелация, няма да изравняваме, но кой знае какво ще излезе. Като в тия 150 000 лв. мислим и обзавеждане да има. Има около нас близък, който е строител, строи блокове и кооперации из София, та горе-долу се ориентираме. Като в тия пари не е включен парцела, той отделно. Но ще се види като се направи проект и оферти, преди това са си догадки...

# 733
  • Варна
 Здравей те ! И ние нашия парцел го купехме чрез брокер,много време го търсехме.Надява ме се да се справим с 120 000/150 000лв. за 200кв.м ,ще видим до къде ще стигнат. Успех на всички

# 734
  • София
Писала съм и преди - парцелът заедно с къщата са наследствени, но преустройството и ремонтът ще излязат около 150 - 160 000 лева по груби сметки. А уж нищо и никакво къще.
(В ексела винаги съм залагала 20% отгоре на планираните разходи и досега почти нямам отклонения  Mr. Green )

Общи условия

Активация на акаунт