Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 26

• 57 127
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
Не са големи масите, моята в хола е толкова неразпъната, на васильовден (а и не само) не се събираме или със зор. 2 семейства с деца е зор. За на двора ми се иска обаче май нещо разтегателно май, но стабилно, че повечето са паянтови разтегателните.

Meggysan, леле колко ви е пораснала каракачанката! И тревичката е супер. Само косачката ви е малко шумна  Laughing

Пораснала е много, макар че не знам кои снимки гледаш Simple Smile.
Тревичката хич не е идеална, но поне половината е ок.
Да не имате същата Wink. Имаме и нова косачка. Взехме самоходна бензинова, голям кеф, мноооого по-удобна.

Малена, честито. Наистина много работа ще имате, но пък сте доста и напред. Няма да правите груб строеж. Дай повече инфо, снимки.

# 76
  • Софето
Малена, честито. Наистина много работа ще имате, но пък сте доста и напред. Няма да правите груб строеж. Дай повече инфо, снимки.
Благодаря Meggysan, тези дни ще направя снимки и ще пиша.
Къщата е:
сутерен/мазе - 164кв - има перално, абонатна, тоалетна/баня, фитнес, сауна и склад
първи етаж - 156кв - два гаража, дневна, кухня, тоалетна, антре
втори етаж -  170кв - антре, две спални, два дрешника, две бани и три тераси.
трети етаж - 158кв - антре, три спални, два дрешника, две бани и две тераси.

# 77
  • Русе
Ooo, сериозна къща. Само за вас ли е или ще сте няколко семейства. За мен е малко голяма, пък двора малък, но щом ви е харесала, това е Вашата къща Simple Smile. Ще чакам наистина повече инфо.

# 78
  • Софето
Ooo, сериозна къща. Само за вас ли е или ще сте няколко семейства. За мен е малко голяма, пък двора малък, но щом ви е харесала, това е Вашата къща Simple Smile. Ще чакам наистина повече инфо.
Само за нас. Да голяма е, но излишни стаи нямаме. Реално спалните са 5, но всички доста големи (от 25 до 45кв.), като добавим големите дрешници и бани, широки стълби, коридорите са големи, 2 гаража и голямото мазе и квадратите станали 650. Двора не е голяма, но за барбекю, кафенце и детски игри стига. Когато купуваш готово, избора не е голям. Най-важното е сега ние да се справим с обзавеждането, за да ние удобно и приятно.
Имам един въпрос за "живата ограда", имаме ограда стена около 80см и нагоре ковано желязо, около 2 и малко е висока. Искам да засадим жива ограда, за да не се вижда в двора нищо. Въпроса ми е кой вид е най-добър, расте бързо, по-лесно се поддържа и става плътна ограда. Ето каква е оградата
Скрит текст:

# 79
  • Русе
Ние посяхме лигиструм. Не казвам, че е най-доброто, но да кажем, че за нас е оптимално на този етап. Бързо расте, но ако искаш да е плътно трябва да се реже постоянно, досега мин 2 пъти в годината. Май няма 3 г нашия, сега пролетта го рязахме на около 40см някъде. Пуснахме му капково сега, мислим скоро пак да го режем. За има няма 6-7-8 г може и да стане Simple Smile.
Към пътя посяхме туи, есента го направихме, вече са пораснали 10-ина см. Купихме ги около 1,20 може би.

Всичко звучи супер, дано да имаш сили да го поддържаш, че честно ти казвам като чуя толкова бани и тоалетни и тераси, лошо ми става Wink. Или най-добре да има кой да ти го поддържа.

# 80
  • Вила Великула
Malena честито! Да довършите скоро къщата и двора и да пусне малко снимки и ние да се порадваме.
Ние започваме в сряда или четвъртък с първа копка, но при нас нещата не са с такъв обем-ние строим вила-около 120 кв.м. Надявам се скоро да се похваля с нещо конкретно.

# 81
pipilota6 -супер! Да върви всичко по график и без непредвидени разходи! Wink

*MALENA -честито!  bouquet
Само за асансьор нищо не си писала  Wink.то са си направо 4 етажа Peace Давай снимки  Party

# 82
  • София
Искам снимки и аз, че нещо ми е познат изгледа  Simple Smile
Къде е къщата, ако не е тайна? При всички положения- честито ви! Heart Eyes
Честито на момичетата получили разрешително, ах, какви емоции ви чакат!
Не съм влизала скоро, но ние си купихме маса за верандата - много красива, стабилна и удобна. На Търлингтън Хаус е, то....само чаршафи техни си купувам Laughing
Майстори ни правиха тупика - шпакловка на сградите на единия комшия и цокъл, че хубаво да било ooooh! Двора ни е ад! Прасето изкопа всичко, което насадих или поникна - на няколко пъти. Отказах се вече Confused Ще и правим заградена клетка, дано стои мирна там, че и верига не ни спасява...
Ще правим каменен цокъл на оградата и къщата, чак тогава трева ще купуваме - сами нивгаш няма да отгледаме ooooh!

Присъединявам се и аз за барбекю- човек, който да зида качествени такива?

# 83
  • софия
Малена и на мен ми е интересно в кой район се спряхте с избора си най-накрая. Честно казано като четох "желанията" за имота, направо си помислих, че мисията е невъзможна! Браво, честито и от мен, и ви пожелавам лекота по работата от тук нататък. И да показваш снимки, ей, да не изчезнеш безотчетно..... Снимките вдъхновяват -особенно мен дето вече си мисля, че нищо няма да направим както ми се иска!

Горджъсна, ти къде зачезна напоследък ?

# 84
Привет отново и от мен   bouquet
Успех на всички в начинанията им!  Hug
Ние вече сме на търсене на парцел /това ми е мечта от 4 години/, ходим постоянно на огледи и все не е нашия ... а аз си Ви чета ли чета междувременно. Намерих една фирма в нета, за която нищо не откривам като коментари. /ама може и да сте писали, а аз да не съм намерила  ooooh!/
Става въпрос за сглобяеми къщи Комфорт - като имат опция и за монолитно, а ние сме се насочили на там за сега. Дали са конкретни цени  в сайта си към готови проекти за монолит, но не знам реални ли са и какво е мнението на хора, които са ги избрали евентуално! Ако има някой който може да ми помогне с малко инфо - много ще съм му благодарна.    bouquet

# 85
  • Русе
Aaa, това за асансьора ми хареса. Това е една от причините да искам къща на 1 етаж Simple Smile.

Ms.Gorgeous, дай повече инфо за масата, откъде е, каква е? И защо да не може да си отгледате трева, какво ще купувате, чимове ли?

# 86
  • Шоплука
Поздрави на всички
*MALENA - честита къща, със здраве да си я обзаведете.
Честито на всички за разрешителните.
Ние чакаме проекта и становищата на ВиК и ЧЕЗ. Обикаляме фирмите за отопление и мислим на какво да се спрем. Сега сме на вълна ел котле със слънчев панел или термопомпа с панел и ел котле
Голямо мислене е това отопление ...

# 87
  • густо майна Филибето
*MALENA -честито! От това, което си показала, къщата изглежда ще е много хубава Wink За жив плет ти препоръчвам западна туя "Смарагд" Като вземете по-едроразмерни, бързо ще сгъстят плета. Няма нужда от стригане няколко години и изглежда много добре. Важното е само да не се засушава продължително, западните туи обичат много вода. Да не те притеснява, че расте конусовидна, като подмине 2м и е насадена през 60см, може да отрежете върховете и ще се получи равна.

Ms.Gorgeous, и аз имам угризения, че кучето е вързано, но иначе не виждам спасение Sad Теб тревата какво те притеснява?
Направи ли си вече визуализацията с барбекюто? Показвай Wink

На нас един майстор ни поиска 600лв за зидано от камък. Междувременно мястото му се зае от растения, а ние си купихме едно преносимо за 30лв. Оказа се много удобно, кеф ми до масата, кеф ми до вратата( зимата), и според вятъра си го нагласяме.... И така се отложи за неопределено време. Иначе плановете бяха за барбекю и зидана пещ....
В един склад за втора ръка видях голямо газово алпака за 150лв,подобно,  но никак не ми се вързва със стилистиката Simple Smile Ако докарат обаче и такива шкафове, ще си помисля.

# 88
  • Софето
Благодаря Ви момичета   bouquet. Успех в строителството и къщи изпълнени с много щастие пожелавам на всички. 
 Ljuboznatelna наистина много добре изглежда тази - западна туя "Смарагд", ще по обиколим да я видим, благодаря за съвета.
Асансьор нямаме, но има място, може да сложим един   Wink.
Никой ли няма с подово отопление?
На лични за място и снимки.

# 89
Благодаря Ви момичета   bouquet. Успех в строителството и къщи изпълнени с много щастие пожелавам на всички. 
 Ljuboznatelna наистина много добре изглежда тази - западна туя "Смарагд", ще по обиколим да я видим, благодаря за съвета.
Асансьор нямаме, но има място, може да сложим един   Wink.
Никой ли няма с подово отопление?
На лични за място и снимки.

Аз съм с водно подово отопление. Какво те интересува?

Общи условия

Активация на акаунт