Математически турнири - 22

• 84 863
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Мисля, че не. От 1 до 5 зад. се оценяват с по 3 точки.

До момента не съм видяла регламент за тази година  за първи клас, но ако оценяването е идентично за всички класове, би трябвало 1-3 задача да се оценяват с по една точка.

# 136
  • София
В 119-то има вече резултати.
Тези резултати ги имаше още вчера в сайта на СМБ.  Peace
Резултатите на 5-токласниците са увеличени с по 5 т.

# 137
Извинявайте! Е поне се записах в темата, че все ви губя.

Дай моля те линк към СМБ, че нещо ги загубих.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 23:14 от mameva

# 138
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
В 119-то има вече резултати.
Тези резултати ги имаше още вчера в сайта на СМБ.  Peace
Резултатите на 5-токласниците са увеличени с по 5 т.
А защо ли?

# 139
Имам питане относно "Кенгуру"-то Simple Smile
Видях, че има още еднин кръг на 1.юни. Кога ще стане ясно кои са допуснати?
и аз моля за отговор на този въпрос  Confused

# 140
# 141
  • София
Имам питане относно "Кенгуру"-то Simple Smile
Видях, че има още еднин кръг на 1.юни. Кога ще стане ясно кои са допуснати?
и аз моля за отговор на този въпрос  Confused
Все още не е ясно, аз чакам за отговор в темата. Мисля, че тук първи ще разберем  Grinning

# 142
Миналата година областният кръг е проведен на 17 март, на 8 май са пуснали обобщеното класиране за страната , а на 9 май - списъка с допуснатите до национален кръг.

# 143
И аз като kodbg да споделя тревогите си за неянотите и критериите за някои математически състезания и по-точно визирам Азиатското състезание в Бургас.Ние се готвим от няколко месеца за въпросното състезание, но вече започнах да се притеснявам, как и по какъв начин ще бъдат определени отборите?Кой ще ги определи тези отбори, при положение, че до 15.05.2013 трябва да се подадат заявките, а в момента сигурно във всеки голям град се сформират отбори, решават се задачи, децата се надяват да участват в това престижно състезание? По регламент 10 отбора от България имат право да участват, но според мен желаещите са много повече. Дали отново някой тайно ще разпредели баницата и ще отидат само "наши и ваши"? Като зная как стоят нещата в нашата мила родина и при положение, че наближават празници, ми се струва, че в един даден момент отново ще бъдем изненадани.
Мисля, че най-доброто, най-честното,най-коректното решение на казуса би бил да има контроли и битки лице в лице! Нека по-добрите да отидат и представят България на ниво!
Чакаме контроли!

# 144
Някакви идеи кога и къде да очакваме резултати от Бургас  Rolling Eyes?
Предполагам, че на всички ще е интересно да ги видят... Crazy

# 145
И аз като kodbg да споделя тревогите си за неянотите и критериите за някои математически състезания и по-точно визирам Азиатското състезание в Бургас.Ние се готвим от няколко месеца за въпросното състезание, но вече започнах да се притеснявам, как и по какъв начин ще бъдат определени отборите?Кой ще ги определи тези отбори, при положение, че до 15.05.2013 трябва да се подадат заявките, а в момента сигурно във всеки голям град се сформират отбори, решават се задачи, децата се надяват да участват в това престижно състезание? По регламент 10 отбора от България имат право да участват, но според мен желаещите са много повече. Дали отново някой тайно ще разпредели баницата и ще отидат само "наши и ваши"? Като зная как стоят нещата в нашата мила родина и при положение, че наближават празници, ми се струва, че в един даден момент отново ще бъдем изненадани.
Мисля, че най-доброто, най-честното,най-коректното решение на казуса би бил да има контроли и битки лице в лице! Нека по-добрите да отидат и представят България на ниво!
Чакаме контроли!

Ммм, IMC в Бургас забрави. Това е състезание от много високо ниво, а това че се провежда в Бургас е чиста случайност.
Малка е вероятността да има петокласник от СМГ на него, а за повече е абсурд.
В общи линии, не мисля, че повече от 8-12 деца в 5-7 клас от цялата страна отиват на подобно състезание, така че може би трябва малко да свалиш мерника...
Аз се вълнувам по-скоро от провеждането на квалификациите и интересните задачи на тях, отколкото от самото участие. Живот и здраве, време има, след някоя друга година ако заслужава - ще участва.

# 146
Чакаме контроли!

Ммм, IMC в Бургас забрави. Това е състезание от много високо ниво, а това че се провежда в Бургас е чиста случайност.
Малка е вероятността да има петокласник от СМГ на него, а за повече е абсурд.
В общи линии, не мисля, че повече от 8-12 деца в 5-7 клас от цялата страна отиват на подобно състезание, така че може би трябва малко да свалиш мерника...
Аз се вълнувам по-скоро от провеждането на квалификациите и интересните задачи на тях, отколкото от самото участие. Живот и здраве, време има, след някоя друга година ако заслужава - ще участва.

С цялото ми уважение и респект към СМГ, но защо си мислиш, че в другите градове математиците не са на ниво и не заслужават да отидат и се състезават наравно с най-добрите.Нали това ми е въпроса, кой определя кои ще отидат и как го определя.Има ли строги правила и ред.Нали за да отидеш на световно първенство по някакъв спорт, трябва да покриеш нормативите и да се класираш на национално ниво, и тогава битката е честна. Вие си правите контроли в СМГ,но и ние също правим контроли и квалификации,подготвяме се  за  контролата с другите отбори от другите градове?Или няма да има такава? newsm78 Или твърде еретично разсъждавам?  #Crazy

# 147
С цялото ми уважение и респект към СМГ, но защо си мислиш, че в другите градове математиците не са на ниво и не заслужават да отидат и се състезават наравно с най-добрите.Нали това ми е въпроса, кой определя кои ще отидат и как го определя.

Никаква идея нямам. Разсъждавам на база собствена логика - ще отидат тези училища, които ходят всяка година и хвърлят куп пари за това.
Откъде накъде, точно когато е в БГ да ходят училища без традиция, липсва ми логика в това...
Ти представяш ли си например 18-то СОУ или училището в Долно Нанагорнище да иска да прати отбор на IMC... аре няма нужда...
И като цяло... това не мисля, че е наша работа. Никой не е задължен да организира явяване на подобни прояви, така че... колкото е организирано - толкова.
Защото се получава разминаване, аз мрънках лекинко за съвсем друго нещо.

Това вече е обсъждано преди месеци относно кой има право да дава тестове за азиатското, което се проведе в началото на годината - ами който иска да дава - да си мръдне дъто и да се организира, а не като са си свършили работата било то СМГ или МГ Варна или 125-то да дудне - ама защо при тях има, а при нас няма... Никое БГ училище не е задължено да се грижи за чужди ученици.

# 148
slon, или сте изтървали влака, или заявките са били по-малко от 10 или са преместили датата на контролното.

Писмо на СМБ до ръководствата на секциите на СМБ

# 149
Както може да се види тук: http://www.taimc2012.org/en/ и по-точно във файла Prize list (.xls), миналата година на 2012 TAIMC в Тайван, което е същото състезание като BIMC Бургас, са участвали отбори от СМГ, ПЧМГ, МГ Бургас и МГ Варна (гадая по имената на някои от децата), като всяко училище е участвало с два отбора - в горната и в долната дивизия.

P.S. Нещо не мога да отворя писмото на СМБ в линка на Дидева.

Общи условия

Активация на акаунт