Математически турнири - 22

• 84 890
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Цитат
За задачата - двусмислено ми се вижда това, че никъде не е споменато, че петте разреза се правят последователно /а не примерно два, три, четири или пет едновременно/, както и че няма прекъсване между тях.
Добре де, уточнихме, че ти се вижда комично.
По-горе цитирах това, което оборва твърдението ти, че не съм питала за мнение, а се опитвам да оправдая своята гледна точка.
Не може ли просто да си кажеш мнението, без да ме анализираш и иронизираш?  Twisted Evil
За мен не е добре зададена, за теб - е. Точка.

# 16
  • Варна
В крайна сметка съм доволна от представянето ни, 3 грешки -15 точки, но и трите грешки са по-скоро технически. Rolling Eyes

# 17
  • София
Според вас, тази задача /за трети клас/ формулирана ли е еднозначно:
Зад. 4. Дърво с дължина 6 метра трябва да се разреже на части с дължина 1 метър. Едно разрязване продължава 2 минути. За колко време ще бъде разрязано цялото дърво?
а) 12 минути б) 720 секунди в) 60 секунди г) друг отговор.
Скрит текст:
според мен - не
Ирина, въпросът ти е много логичен и аз не мога да разбера, защо някои отговори са толкова критични.
Съгласна съм с теб, защото това  състезание  е за малки деца, които явно още не са свикнали с такъв тип задачи и съвсем обяснимо е, да си зададат въпроса " Какво значи време за разрязване".
Когато се съставят такива модели, не само като този, но и за движение, път, скорост, работа и както Черна станция е дала пример за движение, се има предвид, колко е времето, прекарано в движение. Така и тук се пита, колко е времето прекарано в разрязване.
Тук уловката за децата е, че дървото се разрязва на 5 части.Всяка част се разрязва за 2 мин=> цялото за 10 мин.
Иначе, наистина, ако човекът си е почивал, целият процес от началото до края може да продължи много:)
В такива задачи търсим ефективното време, това, което е необходимо за самото разрязване:)

# 18
  • Варна
Здравейте!
Гледам, че има градове, в които вече са излезли резултатите от ВМС. Знае ли се кога ще излязат резултатите за Варна? Проверих сайта на у-щето, в което се проведе състезанието, но не намирам информация. Синът ми каза, че не са им казвали нищо за резултати.

# 19
  • Варна
Здравейте!
Гледам, че има градове, в които вече са излезли резултатите от ВМС. Знае ли се кога ще излязат резултатите за Варна? Проверих сайта на у-щето, в което се проведе състезанието, но не намирам информация. Синът ми каза, че не са им казвали нищо за резултати.

Моят син каза, че щели да качат резултатите на 25.04.  Rolling Eyes
 Надявам се все пак да е по-рано.

# 20
Моля за помощ за 14 задача за 6 клас:
Цитат
14. Ани обича да пресмята суми от цифрите, които показват часа и минутите на електрония й часовник.
Например 21:54, тя пресмята 2+1+5+4=12. Колко различни сборове може да получи Ани?
А) 19 Б) 20 В) 24 Г) друг отговор
Според мен от 00:00 до 23:59 (2+3+5+9=19) може да се получат само сборове от 0 до 19.
Как в отговорите са дали "Г-25" ?

# 21
Моля за помощ за 14 задача за 6 клас:
Цитат
14. Ани обича да пресмята суми от цифрите, които показват часа и минутите на електрония й часовник.
Например 21:54, тя пресмята 2+1+5+4=12. Колко различни сборове може да получи Ани?
А) 19 Б) 20 В) 24 Г) друг отговор
Според мен от 00:00 до 23:59 (2+3+5+9=19) може да се получат само сборове от 0 до 19.
Как в отговорите са дали "Г-25" ?
А в 19:59 часа какъв е сборът?

# 22
Здравейте мами,само аз ли съм възмутена от задачите на великденското днес за 2клас-как може да  се смята  със 200 и 400 та те учът до 100  ? Направо ми е невероятно зад.14 и 15 по точно.

# 23
Има ли резултати от София и по точно от 2 Соу  ?

# 24
  • София
Здравейте мами,само аз ли съм възмутена от задачите на великденското днес за 2клас-как може да  се смята  със 200 и 400 та те учът до 100  ? Направо ми е невероятно зад.14 и 15 по точно.
за задача 15 е необходимо смятане до 10. И дете от предучилищна група може да я реши, ако му се обясни какво е дециметър Peace
Не намирам и задача 14 за особено трудна. Синът ми я реши, а е първи клас. Значи и второкласниците би трябвало да се справят без трудности

# 25
Ами може да сте я решили но се учи до 100 във втори клас,а в 14 се изисква от 228 примерно да извадиш 180  ?? Не е трудно но при положение че учът до 100 дъщерями например е търсила друга логика.  А за 15 дм се обръщат в см  -така се учи  и става иначе огромна цифра 400 да се дели.

# 26
  • София
Здравейте мами,само аз ли съм възмутена от задачите на великденското днес за 2клас-как може да  се смята  със 200 и 400 та те учът до 100  ? Направо ми е невероятно зад.14 и 15 по точно.
Няма проблем с трицифрени числа. В задачата се работи с дециметри, не със сантиметри.

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 20:45 от ganis

# 27
И моето дете намира задачите за втори клас за много лесни, очаквам максимален резултат, съдейки по черновите и.

# 28
Аз искам да попитам какво се прави в този случай :    Не можах да изрежа оригиналната цветна снимка , но за мен това е некоректно.

# 29
  • ride my bike...
Моят първокласник реши 6 от задачите на 4-ти клас на първо четене и без да пише ooooh!
вероятно, ако се напъне леко може да реши още поне 1-2. Просто не ги е прочел още.
остави си ги за утре  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт